Pikkujouluihin cocktailpaloja Rajamäen resepteillä

08.12.2014

Pääsin kätevästi etikkasäilykkeiden ja ihanien reseptien maailmaan kahden Rajamäen kanssa tehdyn yhteistyöpostauksen ansiosta. Tässä jälkimmäisessä testailin ja tuunailin oman maun mukaan pikkujoulujen ruokapöytään sopivia reseptejä. Viime lauantain yhdistetyt itsenäisyyspäivä-pikkujoulukemut mielessäni kokeilin kahta eri reseptiä, sillä halusin tehdä vieraille ennen varsinaista pääruokaa alkupalaksi herkullisia cocktailpaloja. Kun itsenäisyyspäiväjuhlien vieraat olivat saaneet kuoharilasit käteen ja istahdimme alas, oli ihana nostaa pöytään vadit viimeisteltyjä pikkuherkkuja. Aloitin valmistelut jo edellisenä päivänä keittämällä valmiiksi aprikoosihillokkeen – josta tuli ihana tuoksu taloon. Muutenkin tuli hyvä mieli, kun teki ihan itse ystäville jotain erityistä ja kaunista.

Aprikoosihilloke savumanteleilla

200 g kuivattua aprikoosia suikaleina
0,5 dl vettä
0,5 dl Rajamäen Vadelma & Persikka Omenaviinietikkaa
1 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria
Ripaus suolaa
0,5 dl Lorenz paahdettuja manteleita
(lisäsin jouluntuoksua tuomaan vähän itse raastettua kanelitankoa)

Kiehauta hiljaa poreillen kattilassa kaikkia muita aineita n. 20 minuuttia, lisää viimeiseksi hienonnetut mantelit (itse jätin aika suuriksi) hillokkeeseen muutamaa minuuttia ennen keittämisen lopettamista. (Riippuu varmasti vähän lieden tehokkuudesta tarviiko vettä lisätä enemmän. Kaasulietemme on aika tehokas, joten itse lisäilin vettä vielä 1 dl ekstraa jotta hilloke pysyi sopivan notkeana.) Kaada hilloke puhtaaseen purkkiin ja säilytä jäkaapissa.

Maku, tuoksu ja väri olivat aivan jotain toista kuin kaupan hilloissa, tätä teen toistekin. Sopii mainiosti esim. juustojen kanssa. Tein coctailpaloja Tertin kartanon ohuesta näkkileivästä, pehmeästä brie-juustosta ja aprikoosihillokkeesta.
rajamaen_etikkaaprikoosihilloke

Toinen herkku oli itsetehdyn siemennäkkärin päälle laitettu voissa paistetut päärynäsiivut, aurajuusto ja Rajamäen vaalea balsamikastike. Pinnalle laitoin joulufiilistä tuomaan granaattiomenan siemeniä, jotka näyttivät ihan rubiineilta siinä päällä. Tuo vaalea balsamikastike, jota laitoin juuston ja päärynän päälle, oli ihan hurjan hyvää! Olipa hyvä että tuli kokeiltua ja maistettua, sillä siitä tummasta versiosta en pidä ollenkaan. Tätä vaaleaa täytyy kokeilla vielä salaatin kanssa.

granaattiomena granaattiomena_paaryna briejuusto_granaattiomenarajamaen_balsamikastikepaaryna_aura_coctailpalat

Päärynä-sinihomejuusto-cocktailpalat

Laadukasta ohutta näkkileipää tai pieniä suolaisia keksejä
Päärynäsiivuja voissa paistettuna
Sinihomejuustoa, esim. Auraa
Päälle Rajamäen vaaleaa balsamikastiketta
Saksanpähkinöitä (minä laitoin pähkinöiden tilalle granaattiomenan siemeniä)

Tämän reseptin muunsin päärynä-aura-salaattireseptistä juhlavampaan muotoon. Pikkujouluaikaan ja joulupöytään kannattaa ehdottomasti hyödyntää Rajamäen loistava ja selkeä reseptikirjasto, josta löytyy niin suolaisia kuin makeitakin reseptejä ja niitä uskaltaa ihan hyvin itse muokkailla tilanteen mukaan. Makuetikat ovat tulleet nyt itselleni tutuksi, ja kannattaa todellakin testata. Edullinen raaka-aine, ja yhdestä pullosta riittää useampaan reseptiin.

Postaus toteutettu yhteistyössä Rajamäen kanssa.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply