Pöytähopeat kaapin kätköistä / The hidden silver

12.12.2014

 

Olen ollut aina tosi kiinnostunut kattamisesta ja sen historiasta, itse asiassa joskus aika fanaattisestikin kolusin kirppiksiä ja antiikkiliikkeitä ja etsin kivoja ottimia ja aterimia milloin omaan käyttöön, milloin kuvaustarpeeseen. Varsinkin silloin kun meillä oli oma mökki, halusin että siellä kaikki aterimet olivat oikeasti vanhoja ja kiehtovia. Sittemmin nämä aterimet ja erikoisemmat ottimet on jossain välissä pakattu puulaatikkoon ja muistin sen vasta saadessani postissa näytekappaleen kirjasta Pöytähopeat kaapin kätköistä.
erikoiset_ottimet hopealusikat_aterimet_puulaatikossa

Kun luin kirjaa, oli ihan pakko kaivaa oma aterinlaatikko esiin ja tutkailla jo unohtuneita aarteita. Totta kai tuli heti kova inspis käyttää näitä joulukattauksissa. Boksista löytyy rippi- ja ylioppilaslahjaksi saatuja hopealusikoita, perittyjä aterimia, yleisurheilupalkintolusikoita (jep, on tullut juostua, pituutta hypättyä ja palloa heitettyä). Myös rakas hopeinen punahilkka-kummilusikkani löytyi taas, sitä olinkin jo ikävöinyt. Myös meitsin lehmäveitsi oli tallella, jes! Keräsin joskus 90-luvun alussa ihan himona (voitteko kuvitella) lehmä-aiheista sisustuskamaa ja olin silloin ihan lapsi/teini. Roudailin jostain Jenkeistä asti lehmäkangasta, jolla verhoilin yhden tuolin. Ja kyllä, olin edelleen teini-ikäinen. How weird is that.hopealusikat

Tämä kirja on todella mielenkiintoinen ja hyvin toteutettu teos – jos aihe yhtään kiinnostaa niin suosittelen ehdottomasti hankkimaan. Kirjassa kerrotaan kivasti aterinten historiasta ja siinä esitellään tutut ja tuntemattomammat kotimaiset hopeasarjat ja niiden historiaa. Voin vaan kuvitella mikä määrä selvitystyötä kirjan tekemiseen on tarvittu. Myös vähän erikoisempien ottimien ulkonäöstä ja käytöstä kerrotaan.kirja_poytahopeat_kaapin_katkoista kirja_poytahopeatThe book I got as a sample made me wanto to open the wooden box of forgotten cutlery of mine. A lot of silvers, sport trophy spoons and collected pieces were nice to see again. They will definitely be on our Christmas table soon.

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply anna 13.12.2014 at 9:48 am

  Meillä ollaan kerätty vuosien ajan noita Gardbergin Lion de lux ja Lion sarjaa. Ostettu yksi sieltä, toinen täältä, mistä halvalla ollaan saatu. Nyt alkaa olemaan sarja aika hyvällä mallilla, salaatinottimen lusikkaosa taitaa vielä puuttua, samoin pienempikokoisia haarukoita voisi olla enemmän.

 • Reply Sarp 13.12.2014 at 10:13 am

  Sinulla on melkoinen hopea-aarrearkku.
  Tuohon kirjaan pitää päästä tutustumaan.
  Naurattaa tuo lehmä-aiheiset sisustusjutut :).

 • Reply Hanna 14.12.2014 at 10:21 am

  Kirja inspiroi minutkin kurkkaamaan omaan hopealaatikkooni. Ja vasta tutkailin huuto.nettiä, jossa paljon hopeaa tarjolla. Ja vanhoissa on salaperäistä viehätystä tuntemattomien nimikirjainten ja vanhojen vuosilukujen myötä.

 • Leave a Reply