Joulukoristeilla ei nyt ihan revitellä / Tame Christmas decoration

20.12.2014

ekologinen_joulukalenteri joulukoriste_marimekko joulusukat_takan_edessaKauppojen joulukoristeet innostavat vuosi vuodelta vähemmän ja vähemmän, ja tänä vuonna ei ole tullut hankittua mitään lisää meidän kotiin. Tykkään kyllä joulutuotteista – tosin enimmäkseen sellaisista joita voi syödä tai juoda. Joulukoristeita on meillä vain vähän, ja melkein ne samat kaivetaan esiin joka vuosi.

Tänä jouluna päästiin fiilistelemään kestojoulukalenterin yllätyksillä, joita on ollut hauska keksiä tytöille. On niin hauskaa kun tyypit aamulla menevät herättämään toisensa ja aukaisevat yhdessä pallukan. Joskus sieltä tulee suklaata, joskus karkkia, joskus aarrekartta joka johtaa esimerkiksi Littlest Pet Shop -elukoiden kätkölle. Leluylläreitä on tullut jemmattua kirppikseltä, ja isompi tyttö osaa jo arvostaa tätä ei-roskaa-tuottavaa ekologisempaa joulukalenterivaihtoehtoa.

Takan päällä on kaksi pussukkaa, joihin tonttu saattaa tuoda kilteille lapsille pikku ekstraylläreitä. Mistähän se johtuu, että toistaiseksi tonttu on käynyt vain kerran…

Mites muilla, onko vastaavaa koristehimmailua havaittavissa vai vilkkuuko pihalla jouluvaloporo?

The Christmas feeling comes from a small details that we use every year. Even the kids have an ecological christmas calendar that hides some candy and flea market toys. How’s at your home, enjoying small things or having a blinking raindeer on the yard?

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Jenni/MeidänKoti 20.12.2014 at 12:33 pm

  Meillä on menty monet vuodet samoilla, toki välillä hankin uusia esim.. nyt valoja rikkimenneiden tilalle. Se jo tuo jouluisen fiiliksen kun koristeissa on mukana tunnelma ja muistoja aiemmista jouluista.

  • Reply Maire / Kettukarkki 25.12.2014 at 11:48 am

   Se on totta – vanhoissa koristeissa on tunnelmaa! Ja sama täällä, valoja on tullut hankittua lisää sitä mukaa kun on tullut kotiin lisää huoneita ja enemmän valaistavaa. Varsinkin lapset tykkää kun omassa huoneessa on jouluvaloja.

 • Reply Sarp 20.12.2014 at 5:00 pm

  Hankin vain ihania ;).
  Vanhat rakkaat kaivetaan joulukoristelaatikosta ja
  uusia hankin yleensä vain alemyynnistä.
  Mun uusin ihastus on hassut ”joulupallot”.
  Näitä on Ruotsissa nyt paljon, katso http://www.clasohlson.com/fi/Joulukoriste/34-3239 ja http://www.clasohlson.com/fi/Joulukuusenkoristeet/44-1128.

  Kierrätysleluja pukki tuo tytöille tänä vuonna. Nukkekoti on ollut toivelistalla ja äidin vanhan saavat.

  • Reply Maire / Kettukarkki 25.12.2014 at 11:54 am

   Totta, joskus tulee ihan mahtava joulufiilis kun löytää jonkun yhden kivan joulukuusenkoristeen. Stockan jouluosastolla on ollut näitä lasisia (luulisin että saksan suunnasta tulleita) kuusenkoristeita. Meilläkin oli muuten sellainen perinne ennen että lapsi sai valita sieltä yhden joulukoristeen, mutta sit ne aina hajos kun valinta osui siihen hauraimpaan lasiseen…

   Sun vanha nukkekoti! No sen haluun nähdä!

  Leave a Reply