Minitortut yllätyssydämellä / Easy baking with a surprise inside

30.12.2014

minitortut vanha_peltirasiaJoulutorttu tuntuu monesti aika tuhdilta tavaralta, mutta samoista kamoista voi tehdä vähän kevyemmän ja juhlavamman version esimerkiksi uudenvuoden kemusiin. Näitä tein tuliaisiksi ystäville ja pakkasin ne eväskoriimme peltirasiaan, josta ne oli helppo nostaa suoraan pöytään syötäväksi.

Maistoin näitä torttusia itse asiassa ensi kertaa itse pari viikkoa sitten tyttären futisjoukkueen pikkujouluissa (saanko esittäytyä: soccer mom, hauska tutustua) ja oli oikein rapsakoita ja herkullisia! Kaupan valmiit taikinalevyt leikataan pieniksi neliöiksi (yksi sellainen pitkulainen liuska leikataan 8 osaan) ja paistetaan sellaisinaan. Pienet neliöt kohoavat uunissa kauniiksi, ja kun ne ovat jäähtyneet, aukaistaan torttua vähän ja väliin laitetaan teelusikallinen Valion luumurahkaa ja nokare luumuhilloa. Tässä ihan itse omilla aivonystyröillä tulin siihen tulokseen, että luumurahkan voisi sekoittaa itsekin rahkasta, luumuhillosta, sokerista, kanelista ja vaniljasokerista.

Kun minitortut on täytetty, ripotellaan päälle tomusokeria, ja niin on nättejä!

You can make these easy christmas bakings just with the ready-to-bake frozen dough and adding some plum curd (Valio) and some plum jam after frying. Easy and tasty!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Sarp 30.12.2014 at 10:02 pm

    Valmis taikina kohoaa tosiaan nätisti.
    Itse laitoin näihin valmista savuporosalaattia sisään.

  • Leave a Reply