imm Cologne pieces

23.01.2015

Tässäpä muutamia mukaan poimimiani paloja Kölnin huonekalumessuilta tällä viikolla. Yhteenvetona messutarjonnasta voisi sanoa, että hallien näkymää hallitsivat isot italialaiset ja keskieurooppalaiset merkit, joiden tarjonta oli sitä samaa nahka-luksus-tummapuu-beige-settiä, eikä osastoja enää erottanut toisistaan kun kaikki alkoivat näyttää samalta. Värejä oli tosi vähän missään, ja muutama valmistaja kuten seuraavan kuvan japanilainen Karimoku oli uskaltanut aavistuksen – mutta vain aavistuksen – revitellä jollain muillakin kuin perusvarmoilla luonnonväreillä. Karimoku oli yks omista suosikeistani. Hirveän lähellä Muutoa ja Hayta, mutta silti tosi japanilainen.

Pohdiskelimme tätä asiaa messuilla Suomesta mukana olleen Luonto-brändin (Pohjanmaan kalusteen vientibrändi) toimitusjohtaja Ville Kareston kanssa. Heillä oli osastollaan myös aika rohkeitä vihreän ja turkoosin sävyjä, mikä oli ollut täysin tietoinen valinta erottautumisen kannalta. Kalustebisnes ei toimi samalla tavalla kuin muoti. Taantuman aikaan ihmiset pukeutuvat yleensä vähän pirteämmin ja hakevat iloa pukeutumisesta, mutta kalusteiden kanssa mennään varman päälle, värittömällä linjalla. Huonekalu on kuitenkin iso investointi, ja valmistaja haluaa luonnollisesti varmistaa että tuote menee kaupaksi. Sitten kun on löysempää, voidaan vähän revitellä värien kanssa.

karimoku_immcologne

Vitran osasto oli yksi hienoimmista (perustuen täysin subjektiiviseen näkemykseen). Uutuuksia ei Vitra juurikaan näillä messuilla esitellyt, mutta silmänruokaa sitäkin enemmän. Oikein kivoja sisustusideoita, joita katseli pidempäänkin. Vitravitra_aalto_tarjoiluvaunuvitra_lamps

Samaan aikaan oli myös Living Kitchen -messut, joilla piipahdin ihan nopsaa. Siellä napsaisin kuvan tästä kivasta keittiökaapista, joka oli voittanut jonkin design awardin. Tällaisia organisoijan unelmia oli muutenkin nyt paljon eri keittiövalmistajilla. Kaikille oma paikkansa ja keittiön järjestys nähdään iloisena asiana.

kaappi

Tästä seuraavasta korikalusteesta olin nuoren italialaisen toimittajakollegani kanssa varsin eri mieltä. Muutenkin oli hauska verrata löytöjämme, ja arvatenkin kiinnitimme huomion täysin eri asioihin messuilla. Tämä pinottava korisysteemi (Pension für Produkte) oli itselleni messujen ykkönen, ja kollegan mielestä aivan omituinen kapine, joka ei laisinkaan sovi koteihin. Vähän meitä nauratti kyllä. Minä taas näen tämän lastenhuoneessa, keittiössä, kodinhoitotilassa, olkkarissa, eteisessä…korisysteemi

Puuta osaa taivuttaa myös Ton. Luulin ensin Thonetin uudeksi sarjaksi tmv., mutta ei, tämä onkin täysin eri firma, joka on joskus kauan sitten ollut Thonetin kanssa samaa puljua. Tonin tehdas Tsekeissä on se, joka alkujaan valmisti myös Thonetin tuolit. Kävin tsekkaamassa myös Thonetin osaston odotukset korkealla, mutta hyi että, suunta oli ihan ihme toimistotyyli, johon oli ympätty konjakinväristä nahkaa ja sellaisia isoja äijä-nojatuoleja. En pystynyt sorry vaan edes kuvaa ottamaan. Ton_yellow

Tämä hauska verhotanko oli saanut Design Awardin (kuten muuten myös suomalainen Everyday designin pöytä). Ihan mieltsin hieno! verhotanko_design_award

Matkustustvinkkejä Kölnin messuille:

Kuten lupasin, kirjoitan ylös muutamia käytännön vinkkejä messuille matkaaville. Lensin Düsseldorfin kentälle, josta pääsee kätevästi junalla suoraan messukeskukseen. Juna on S-juna, ja lipun voi ostaa joko tiskiltä tai suoraan keltaisesta lippukoneesta käteisellä tai kortilla. Lipun hinta yhteen suuntaan oli 11,30 e ja matka kesti n. 35 min. Junapysäkiltä on lyhyt matka kävellen messujen eteläiselle sisäänkäynnille.

Messuilla ruokailu on täällä taitolaji. Aulojen käytävillä on isoja ”ruokaloita”, jotka kannattaa kiertää kaukaa jos ei välitä jättimakkaroista, ranskiksista tai ylikalliilta laitosruoasta. Sen sijaan kahville ja ruokailemaan kannattaa suunnata hallien sisällä vähän piilossa oleviin viihtyisiin ”laungeihin”, joista saa ihan edullisesti laadukkampia lounaita, hyvää kahvia ja viiniäkin.

Messukeskus sijaitsee yhden pysäkin päässä Haubtbahnhofista (päärautatieasema), joka on joen toisella puolella Kölnin keskustassa. Messuilta pääsee myös siltaa pitkin kävelemään kaupungille jos jalat jaksavat. Itse kävelin, koska maisemat olivat upeita. Hotellini sijaitsi vähän rautatieaseman pohjoispuolella. Junalla matkustaminen paikallisliikenteessä on halpaa (alle pari euroa lippu), mutta kävellen Kölnissä pärjää hyvin. Hyvät kengät totta kai. Ihania paikallisten suosimia kahviloita on joka nurkalla, joissa kannattaa pysähtyä tankkaamaan ja huilaamaan.

Jos unohdin jotain oleellista, saa kysyä!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Maija 31.01.2015 at 10:57 pm

    Tuo korikaluste on aivan upea!! :D

  • Leave a Reply