Muji ostokset / Muji shopping

25.01.2015

Kölnin-reissulla tiesin jo etukäteen minkä sivukujan varrella Muji sijaitsee. Tämä kotoisa japanilainen kauppa on ollut yksi Kettukarkki SHOPin esikuvista selkeine tuotevalikoimineen ja kivannäköisine kodin käyttöesineineen. Mujissa on niin ihanan pelkistettyjä ja vähäeleisiä arkitavaroita, että niillä voisi täyttää koko kodin. Monien tuotteiden takaa vuosien varrelta löytyy tunnettuja muotoilijoita (kuten Harri Koskinen ja Naoto Fukasawa), mutta täytyy olla salapoliisi tietääkseen mitä tuotteita kukakin on suunnitellut, sillä muotoilijoista ei pidetä mitään haloota. Löytyykö muita Muji-faneja?

Junassa tapaamani mukava Milanossa asuva Italian Elle decorille työskentelevä messumatkalainen ihmetteli sitä ettei Suomessa ole Mujia. No samaa ihmettelen minäkin. Mutta sitä myös ihmettelimme yhdessä, ettei Italiassa ole Habitatia. Eikä siellä myöskään ole H&M Homea. Vastaavasti hän kummasteli Suomesta puuttuvaa Zara Homea.

muji_brushes_lr

Tämän pinottavan säilytysboksisarjan osia tuon yleensä aina mukanani kotiin, kuten tälläkin kerralla. Nyt silmiini osui kannellinen rasia, jollaista en muista aiemmin nähneeni. Sen otin mukaani. Muji_containers_1 muji_shop_travel muji_store_cologne

Tällä kertaa teinkin tupla-jackpotin astiaosastolla. Ostoslistalla on ollut todella pitkään (vuosia) hyvännäköinen puolen litran lasinen mittakannu leivontaa varten, ja hyvännäköinen silikonisuti samaan tarkoitukseen. Mittakannun täytyy olla lasinen, jotta sen voi laittaa mikroon, ja läpinäkyvyys auttaa mittaamista huomattavasti (kannun sisäpuolella olevaa mitta-asteikkoa on ärsyttävä tihrustaa). Tällä taisi olla hintaa noin 12 euroa, ja kannu on ihanan yksinkertainen ja kevyt. Silikonisuti hipoo täydellisyyttä. En vaan ole voinut ostaa kotiin niitä värikkäitä muovimaisen näköisiä yksilöitä. Tosiaan, Mujilla on kyllä myös nettikauppa, mutta siellä on vain pieni osa kaupan tavaroista ja jotenkin tuntuu, että sieltä puuttuvat kaikki ne kivat.

astiat_muji

I visited Muji shop on my Cologne trip. Muji is actually one of my inspiration sources when I founded my own web store, Kettukarkki SHOP. I like the simple and plain home equipments in a good order. This time my shoppings were this glass jar and black silicone brush. Both I’ve been looking for years – so glad the perfect ones were finally found.

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Hannele/Täyttä Elämää 25.01.2015 at 2:37 pm

  Toivottavasti tulee myös Suomeen, sen verran kivoja juttuja näyttää olevan :)

 • Reply Marinoora 25.01.2015 at 2:41 pm

  Mun lempi kauppa. Olis ihana saada tänne!

 • Reply Oravanpesän Kati 25.01.2015 at 7:20 pm

  Muji on mun ehdoton suosikki. Parhaimmat kaupat tosin ovat (luonnollisestikin) Japanissa. Tykkään vaatteista, simppelit japanilaiset leikkaukset ja mukavat luonnomateriaalit, nuo to go -tuotteet ovat nerokkaita matkakumppaneita, akryylisäilyttimet ovat käteviä ja ja ja…

 • Reply Anne 25.01.2015 at 8:50 pm

  Löysin Mujin tuotteet muutama vuosi sitten ja niitä tulee kannettua kotiin ulkomaan reissuilta, joulun alla Tukholman Åhlensin liikkeestä tein viimeisimmät hankinnat ja tulevan Lontoon matkan ostoslistalla on jo muutama uusi hakinta (sopivasti hotellinin on Muji liikkeen lähellä:)

 • Reply Kristiina 26.01.2015 at 3:41 pm

  Muji on minunkin suosikkini. Paras löytöni sieltä on muutaman euron maksanut tuorekelmukotelo http://www.muji.eu/pages/online.asp?Sec=11&Sub=46&PID=242

 • Leave a Reply