Projekti: takaovi rintamiestaloon / Project: new backdoor

18.02.2015

 

lasiliukuovi_rintamamiestaloonrintamamiestalo_takaseina

Kahvinkeittimeltä takapihan aurinkopaikoille on selvästi aivan liian pitkä matka, totesimme viime kesän aikana. Ruokia, astioita ja viinilasillisia joutuu kantamaan takapihalle etupihan kautta, eikä tietenkään pientä lasta voi jättä yksin ulos vahtimatta. Selvä käytettävyysparannuskohde. Tämä oviluonnos on tehty jo yli vuosi sitten, ja ajatus on tästä vähän täsmentynyt ja kirkastunut. Photariluonnoksen takaovi on isketty keittiön paikalle, mutta siihen sen ei ole tarkoitus tulla, vaan tuon ikkunan, joka kuvassa näkyy. Siinä sijaitsee työhuoneeni.

Ikkunan alla on pieni notko talon suuntaan, eikä tuo aurinkoinen kohta pihasta tule juurikaan käytettyä tällä hetkellä. Tuohon kohtaan paistaa ihanasti aamuaurinko sekä ilta-aurinko – voiko siis täydellisempää ja suojaisampaa paikkaa terassille tulla.

Vaikka suunta ja aikataulu (tämä kevät) on selvä, meillä on selvittämättä ja päättämättä vielä kaikki: lupa-asiat, terassin tuleva koko, sopiva ovifirma. Halusinkin tästä tulevasta projektista jo tässä vaiheessa kertoa, josko saisimme vinkkejä kokeneemmilta. Ensiksi etsinnässä laadukas liukuovia valmistava ovifirma (mieluiten ovi puukehyksillä), jotta pääsemme asiassa eteenpäin. Myös tieto asennuksesta kiinnostaa. Vinkkejä ja budjettiarvioita tänne kiitos!

The walking distance from the coffee maker in kitchen to the sunny spots on the back yard is definitely too long. This kind of glass sliding door is going to happen in the spring 2015. There, I’ve said it. Let’s begin to find everything out!

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply Lyde 18.02.2015 at 11:18 am

  Hyvältä näyttää suunnitelmat! Kannattaa varmaankin tarkistaa ainakin periaatteen tasolla, että muutoksen saa tehdä, joskushan voi olla jotakin suojelujuttuja tms alueella. Yksi hyvä vaihtoehto ovitoimittajaksi olisi kotimainen Profin :-)

  • Reply Maire / Kettukarkki 18.02.2015 at 1:52 pm

   Juu eiköhän tuo onnaa. Tää alue ei ole mitään suojelujuttuja varmaankaan (uutta omakotitaloo pukkaa joka tontinnurkkaan), mutta pakko kyllä selvittää kaikki. Profin oli meilläkin mielessä, ja tosi kauniita ovia heillä. Täytyy kysellä useammasta paikasta tarjouksia, vaan eipä olekaan helppo löytää näitä valmistajia. Myös esim. virolaiset ovivalmistajat kiinnostaa.

 • Reply Tuija Kaivo-oja 18.02.2015 at 12:41 pm

  Moi!

  Ekana lupa-asia kuntoon (joskus niissä saattaa kestää…). En kyllä tiedän Helsingin seudun systeemeitä, mutta täällä Vaasassa ollaan tarkkoja vanhojen rakennusten kanssa :) Tsemppiä projektiin! (meilläkin oli jo tapetoitu eilen kaksi huonetta yläkerrasta…jeiiiii!!!!!) :D

  • Reply Maire / Kettukarkki 18.02.2015 at 1:53 pm

   Kiva homma, teillä alkaa olla valmista siis!
   Totta, varmaan lupien käsittely kestää, me vaan ei olla osattu päättää tätä oven toimittajaa – mikä sitten taas saattaa vaikuttaa aukon kokoon ja sijaintiin jne. Ei oo heleppoo :P

 • Reply Pilviraitti 18.02.2015 at 12:59 pm

  Jään seuraamaan tätä projektia! Itse olen kanssa miettinyt ovea meidän rintamamiestalon keittiöstä pihalle. Meillä on asuinkerroksen ikkunat vielä vaihtamatta, joten ikkunarempan yhteydessä toisen keittiön ikkunoista voisi vaihtaa oveksi.

  • Reply Maire / Kettukarkki 18.02.2015 at 1:55 pm

   Jeps! Laitan aina postausta kun homma täällä edistyy. Meillä kans oli ensin suunnitelmissa tehdä ovi keittiöstä ulos, mutta me ei haluttu typistää nykyistä keittiön kaapistoa – se on niin toimiva. Mut sitten kekattiin tää työhuonevaihtoehto. Ja jos tästä tulee joskus jonkun makkari, olis ihanaa kun olis ovi suoraan terassille.

 • Reply johanna 18.02.2015 at 3:02 pm

  Oven lisääminen on varmasti paikallaan, mutta mielestäni tuollainen moderni liukuovi ei sovi talon tyyliin ollenkaan! Miksi ette laittaisi sellaista ovea jossa on ikkunalasi alas saakka ja ihan sen viereen ikkuna joka on lattianrajaan saakka. Tosin tämäkin on mun mielestä teidän rinstikkaan ihan liian moderni, mutta kukin tyylillään..

 • Reply Sarp 18.02.2015 at 5:49 pm

  Ensin katsoin että se on jo siinä.

  Profinin ovea olen saanut livenä kokeilla ja olin tietysti aivan myyty. Lasiliukuovi on ihana.
  Minusta Johannan ideassa on hyvää toteutuksen edullisuus verrattuna lasiliukuoveen.

  • Reply Maire / Kettukarkki 19.02.2015 at 10:28 am

   Juu oli vähän hämäävä trikkikuva :)

   Sama juttu, Profin on livenä ollut ihana. Asuntomessuilla ja Habitaressa testailin.

   Tuossa 2-osaisessa ratkaisussa (jota myös olemme pohtineet) on vaan se miinus, että elementtejä tulisi kaksi erilaista, kun taas lasiliukuovi on yksi kokonaisuus. Koskaan ovi ja vieressä oleva ikkuna eivät ole samanlaiset -> levoton lopputulos. Mutta siis minun mielestäni.

   Liukuovi ei ole tosiaan edullisin ratkaisu, mutta tuntuu nyt kuitenkin parhaalta.

 • Reply Mari 18.02.2015 at 7:23 pm

  Me vaihdettiin ikkuna oveksi suht. uudessa talossa pari kesää sitten ja piti teettää muutoskuvat. Julkisivukuvat, pohjapiirustus ja asemapiirustus, kaikkiin näihin ja muistaakseni vielä kolmena kappaleena. Tämä varmaan riippuu paikkakunnasta ja sen rakennusjärjestyksestä.

  Meille tuli täyslasiovi ja rahteineen maksoi 800euron paikka. Oli meidän mielestä kallis, kun vertasi kaikkien talon ovien hintaan silloin kun rakennettiin. Luulen että liukuovet on vielä kalliimpia.
  Mutta yhtään päivää en ole katunut päätöstä tehdä keittiöstä suora kulku terassille :)

 • Reply Anni 18.02.2015 at 10:45 pm

  Pakko entisenä kaarinalaisena vetää kotiinpäin ;). Mitään muuta suhdetta ei kyseiseen firmaan ole, enkä osaa hinnoista mitään suuntaa-antavaakaan sanoa. http://www.ulko-ovi.com/parveke-puutarhaovet Hyvältä vaikuttaa teidän suunnitelmat.

 • Reply Pinja 19.02.2015 at 10:34 am

  Näyttääpä hyvältä! Meillekin on jotain tuollaista haaveissa, mutta siihen taitaa mennä vielä ainakin vuosi ennen kuin terassia tai ainaikaan ovea saadaan laitettua. Hyvä tulle teille ihmettelemään ja ihastelemaan siis sitten kesällä. ;)

 • Reply Minna 19.02.2015 at 4:48 pm

  Tässä mökkiprojektimme ikkunahankinnoissa löysin Domuksen lasiliukuovet joita voisin kyllä suositella, vaikka emme niihin päätyneet (ei rahat riittäneet) kun haluttiin isot ikkunat ;-) Siellä oli kuitenkin hyvä palvelu. Looks good!

 • Reply Sirpa/Paperivalo 25.02.2015 at 11:11 pm

  Ihanan moderni ratkaisu, tykkään. Ja samaa mieltä on rakennusinsinööri mieheni. Tulemme jonain päivänä katsastamaan talonne :)

 • Leave a Reply