Koululaisen huoneen valmis sisustus / It’s ready

05.03.2015

Kun asukas saapui hiihtolomalta kotiin ja täällä oli takana usean päivän remppa- ja sisustusrutistus, meitä kieltämättä ihan oikeasti jännitti millaisen vastaanoton tämä make-over saa! Ihan viime minuuteille kiinniteltiin printtejä seinään ja pöyhiittiin tyynyjä, ja tipu saateltiin yläkertaan silmät kiinni ja ne sai avata huoneen ovella. Ensireaktion tyytyväinen ilo ja hymy siirtyivät lapselta meihinkin, kun pörräsi huoneessa ihmetellen ja paikkoja tutkien. Oli kuulemma ison tytön huone, juuri sellainen kuin toivoi (jesjes!). Tämä oli meillekin tosi kiva projekti, ei muistaaksemme olla aiemmin tehty yhtä kokonaista tilaa kerralla alusta loppuun saakka valmiiksi. Aika monta työvaihetta, muistettavaa asiaa, kaupassakäyntiä ja stailattavaa. Että riitti kyllä sarkaa.

Huoneen alkutilanteesta ja homman etenemisestä voi lukea postauksista:
Projekti: koululaisen huoneen seinät
Projekti: sisustusideoita koululaisen huoneeseen

Vaikka koko tila on tehty ihan pienellä budjetilla (n. 200 e), sinne saatiin silti ilahduttavan paljon uusiakin asioita. Suurin muutos oli tietenkin vanhan kukkatapetin poisto, huoneen maalaaminen valkoiseksi ja kontaktimuovitarrat, mutta myös kalusteosastolla tapahtui uutta. Esimerkiksi sänky laitettiin nyt viistokaton alle polka dots -seinää vasten ja siitä tehtiin sohvamaisempi.

lastenhuoneen_sisustus lastenhuoneen_sisustus_kettukarkki

Huoneeseen tuli sängyn päätyyn pikku vanerilokerikot sekä yöpöydäksi että paikaksi valaisimelle. Jonkun reiskan itse pykäämä lasitiilivalaisin on kirppislöytö opiskelija-ajoilta. Lokerikkohomma, kuten musta peltiroskis, oli täysin ex tempore -ostos Ikeasta, mutta sai tipulta täydet pisteet. Ja vanerilokerikko on minunkin mielestä yksi huoneen kivoimmista yksityiskohdista. Tuotehan on ollut Ikean valikoimissa jo keskiajalta saakka, mutta edelleen näyttää freesiltä.

ikean_vanerilokerikko zipit

Huoneen asukas on himopiirtäjä ja -askartelija, ja tälle halusimme antaa enemmän mahdollisuutta. Vaikka pöytä oli ennestäänkin reilun kokoinen, nyt siitä tehtiin megareilu. Mun mutsin vanhat pukkijalat 70-luvulta oli aikoinaan omassa huoneessani, ja tyttäreltä tyttärelle siirtyvät edelleen. Uusi pöytälevy sahautettiin tarpeeksi tukevasta vanerilevystä Martinlaakson Starkilla, ja ostimme samalla koko levyn (n. 240 x 120 cm) muutkin rippeet itsellemme toista käyttötarkoitusta varten. Lakkoineen päivineen 85 x 200 cm pöytälevylle tuli hintaa > 50 e. Pöytä myös siirrettiin toisesta paikasta ikkunan eteen.

pukkipoyta_vanerilevystavaneripukkipoytamuistilaput

Seinään laitettiin myös kolme A3-kokoista printtiä Kaunis Decoration -nettikaupasta. Sain asukkaan itse asiassa salakavalasti valitsemaan julisteet itse, sillä näytin ihan muina naisina ystäväni Kaisan äskettäin perustamaa printtikauppaa ja kysyin mistä hän itse tykkää eniten. Kaisa piffasi printit ylläriprojektia varten.kaunis_decoration

Tämä Ikean PS 2014 pöytäpeili on myös uusi. Sen halusin ehdottomasti hankkia: todella kiva ja käytännöllinen tuote. Hiuslenksut ja korvikset seilaavat ympäri huushollia, ja toivon että ne löytäisivät kotinsa tästä. Ja pysyisivät siellä.

ikea_ps_2014_peiliIkea_peili

Elloksen vaaterekki huoneessa oli ennestään, mutta lastenhenkarit vaihdettiin isompiin neonpinkkeihin muovisiin. Nekin löytyivät Ikeasta ihan sattumalta. Mutsille ropis pisteitä näistä. Vanha Iksun Malm-lipasto se vaan elää porskuttaa, vaikka aikoinaan vähän pitkin hampain se ostettiin vaatehuoneeseen. Polka dotsit kylkeen ja taas mennään!

lastenhuoneen_Vaaterekkituunattu_ikea_malm neonpinkit_henkarit

Huoneen säilytysratkaisuja sekä vaatteille, koulutarvikkeille ja leluille on ideoitu uusiksi ja teen niistä vielä erikseen oman postauksensa, tähän tuli jo niin paljon kuvia. Niitä luvassa siis huomenna. Ja tosiaan, jäin venailemaan näihin kuvaussessioihin sitä puuttuvaa mattoa, joka tuleekin vasta ensi viikolla. Siitäkin luvassa vielä kuvia.

She came home and the surprise interior was waiting. The joy and happines in her eyes she carefully checked out everything and found the design very pleasing. A low budget room make-over got black & white color with a touch of pink, and the money was spent only 200 euros.

 

You Might Also Like

34 Comments

 • Reply iitunen 05.03.2015 at 1:05 pm

  mikä ton lokerikon nimi on? Yritin jo aikaisemmin ettii Ikean sivuilta, mutta en vaan löytänyt :( Meillä ois kova tarve parille moiselle lokerikolle..

  • Reply Maire / Kettukarkki 06.03.2015 at 9:05 am

   Moikka, minäkään en löytänyt enää netistä tuota ja sen nimi jo unohtui. Joku toinenkin vastaava pieni säilytystuote puuttui nettisivulta kun etsin tässä vähän aikaa sitten, josko myymälästä osaisivat puhelimitse neuvoa?

   • Reply Nora 06.03.2015 at 11:54 am

    Todella hieno huone! Moppe on lokerikon nimi. Miten muuten se on kiinnitetty seinään?

    • Reply Maire / Kettukarkki 06.03.2015 at 1:40 pm

     Kiitos Nora nimitiedosta! Lokerikko porattiin seinään ihan suoraan. Kaksi ruuvia kumpaiseenkin.

 • Reply Vilja @ muotoseikka 05.03.2015 at 1:20 pm

  Voi miten upea huone! Yhtenäinen kokonaisuus, jossa jokainen esine löytää paikkansa. Tämäkin iso tyttö tykkää :)

  • Reply Maire / Kettukarkki 06.03.2015 at 9:06 am

   Kiitos Vilja, tosi kiva kuulla! Järjestys onkin ollut tän projektin yksi tavoitteista. Kaikille pikkukamoillekin omat paikat.

 • Reply Marie 05.03.2015 at 2:09 pm

  Näyttää kyllä tosi kivalta, raikkaalta ja nimenomaa ison tytön huoneelta! Hieno juttu, että oli mieleinen. :)

  Mä olen miettinyt juurikin tuollaista isompaa pöytää meille atk-pöydäksi. Tuollaista reilun kokoista.. Pöytä on kuin mun ajatuksista, hieno!

  • Reply Maire / Kettukarkki 06.03.2015 at 9:09 am

   Kiitos Marie!! Tuollaisen pöydän saa kyllä helposti mittojen mukaan, ja pukkijalkoja löytyy nyt niin ihania monesta paikasta (Hay, Ikea, Ellos). Kunhan vaan saa autossa jotenkin roudattua tai sitten tilattua kuljetusta. Meillä levy kulki auton katolla kattotelineissä.

 • Reply Karin // Tunne tilat 05.03.2015 at 2:15 pm

  Tosi kiva lopputulos! Ei ihme, että asukkia on hymyilyttänyt!

 • Reply Jennik 05.03.2015 at 2:47 pm

  Mahtava pöytä! Onko vanerin päällä jokin pinnoite? Mulla oli itsellä ajatus tehdä ruokapöytä vanerista ja hommata ikeasta pukkijalat. Toimiskohan?

  • Reply Maire / Kettukarkki 06.03.2015 at 9:15 am

   Mies olisi halunnut jättää vaneripinnan ihan käsittelemättömäksi, mutta minä vaadin lakkakerrokset suojaksi kun tiedän miten paljon siinä puuhataan muovailuvahalla, vesiväreillä, pastelliliiduilla ja liimalla. Ihan kiva pinta tuli, ei liian kiiltävä kun käytettiin puolihimmeää lakkaa.

   • Reply Maire / Kettukarkki 06.03.2015 at 9:16 am

    Piti vielä lisätä että mitä isompi levy, sitä paksumpi materiaali kannattaa valita. Vaneri notkahtaa helposti keskeltä. Keittiönpöytäajatuksesi kuulostaa todella hyvältä!

 • Reply HuopaPalloMatto 05.03.2015 at 2:51 pm

  Tulipa todella kiva! Noi lokerikot seinään kiinnitettynä on ihan loistoidea, ja tytöillä yleensä riittää sitä pikkutavaraa, jota lokerikkoihin tallettaa…

 • Reply Minna 05.03.2015 at 3:14 pm

  Kaunis huone! Ihana, kun ei ole roinaa täynnä, lastenhuoneet tuppaavat usein olla oikeita romuvarastoja…

  • Reply Maire / Kettukarkki 06.03.2015 at 9:19 am

   Kiitos! Meillä on edelleen romunperkaus käynnissä, sillä huoneesta poistettiin yksi suuri säilytyskaluste ja saman verran tavaraakin täytyy vähentää. Mutta ei että miten hyvää tekee hankkiutua eroon ylimääräisestä! Tarkoitus on että huoneeseen jää ainoastaan ne lelut, askartelutarvikkeet ja vaatteet jotka ihan oikeasti ovat aktiivisessa käytössä. Kaikki muu saa lähteä.

 • Reply sarianna 05.03.2015 at 3:17 pm

  Tulipa hieno! :)

 • Reply Sarp 05.03.2015 at 5:32 pm

  Kiva huone tuli.
  Minä olen ajatellut että Ikean lokerikoista saisi hyvät ja halvat yöpöydät.
  Kiva nähdä toteutus livenä :).
  Minusta on hauska kun Malm laatikostokin on pilkutettu.
  Kun kuvaat mattoa, olisi kiva nähdä lisää myös kaappia, jossa isot dotsit.

  • Reply Maire / Kettukarkki 06.03.2015 at 9:20 am

   Kyllä, tuli todella hyvä lopputulos lokerikoista seinällä – suosittelen! Tää ajatus sopisi moneen muuhunkin kodin tilaan: eteiseen, kylppäriin…

   Joo, kuvaan tuota kaappia vielä lisää! Dotsit jäi tässä vähän vähemmälle esittelylle ;)

 • Reply piia/piipadoo 05.03.2015 at 7:40 pm

  Tosi hieno muutos! Ja tuo lokerikon seinälle nostaminen on ihan loistoidea, meiltäkin tuollainen pojan huoneesta nimittäin öytyy, mutta en ole tullut ajatelleeksi sen seinään kiinnittämistä vaikka parhaillaan yöpöytämietiskely erilaisten seinään kiinnitettävien lokerikkojen osalta käynnissä onkin, saatiin siis juuri yksi vaihtoehto lisää, kiittikset siitä! :)

 • Reply Lea 05.03.2015 at 7:55 pm

  Ihana! Meillä(kin) on tytön huoneen remppa pohdinnassa. Näitä kuvia siis odotettiin.

 • Reply Ansku 06.03.2015 at 3:27 pm

  No siinäpä on raikas lastenhuone. Hurjan nättiä!

 • Reply Sini 09.03.2015 at 12:03 am

  Todella upea huone! :) Erityisesti tuo pöytä on tosi mahtava, haluun kans :D Mistä tuo pöytävalaisin on? Söpön minttuinen. :)

  • Reply Maire / Kettukarkki 11.03.2015 at 3:10 pm

   Kiitos Sini! Pöytävalaisin on muistaakseni kirppikseltä, meillä on niitä 2 kpl vähän eri sävyisenä ja itse asiassa en nyt ole varma mistä ne on alkujaan kulkeutuneet. Olleet mulla ihan hirveän kauan. Eli kirppiksellä silmät auki vaan :)

 • Reply SMW 11.03.2015 at 2:55 pm

  Hei oon suunnittelemassa justiinsa tuommoisen pöydän laittamista, mutta kun pitkän sivun pitäis olla melkeen se 240cm niin en oikein tiedä mikä paksuus olis tarpeeksi. Pukkijalkoja pitää varmaan laittaa myös kolme. Mut mitä paksuutta ja laatua tuo teidän vaneri on? Näyttää melko passelilta :)

  • Reply Maire / Kettukarkki 11.03.2015 at 3:14 pm

   Tsau! Tuo meidän vaneri on hyvälaatuista 21 mm paksuista koivuvaneria. Oma veikkaukseni on että 240 cm pitkä pöytä tarvisi tehdä paksummasta tavarasta (esim. jopa 27 mm levystä). Jos haluaa kuitenkin mennä kahdella pukkijalalla, yksi vaihtoehto on laittaa pöytälevyn alle tukipuu pitkittäin estämään mahdollista notkahtamista.

   • Reply SMW 11.03.2015 at 4:25 pm

    Kiitos vinkistä:) ehkä pitää jonku verran tinkiä pituudesta, kunhan tietokone (+tulostin/skanneri) mahtuu reunaan ja jää vielä piirtämiselle/maalailuille tilaa. On kyl vaikeaa keksiä pienenpieneen työhuoneeseen ratkaisua näihin tarpeisiin! Mutta pitääpä käydä starkissa nuuskimassa vaihtoehtoja:)

 • Reply Maria Järvenmäki 13.06.2018 at 7:48 pm

  Meillä tulevalle koululaiselle ajankohtaista nyt huoneen laitto. Huone on pieni ja viistokattoinen kuten tämäkin. Kysynkin onko sänkynä joustinpatja vai runkopatja?

  • Reply Maire / Kettukarkki 15.06.2018 at 10:19 am

   Heissan! Tuon vetoketjullisen pussin sisällä on 2 kpl vaahtomuovipatjoja päällekkäin. On tosi toimiva ratkaisu kun tulee yövieraita. Kaverille saa viereen helposti levitettyä oman sängyn.

  Leave a Reply