Unelma-asumista Turussa / Dream living in Turku

09.03.2015

Haluan aloittaa kuvasarjan tällä kuvalla suojaisasta ja valoisasta takapihasta, joka erityisesti aiheutti huokailua ja jonka suuri terassi herätti kevätsisustushimot valloilleen. NCC pyysi minua yhteistyöpostauksessa esittelemään suosikkikohteeni tällä hetkellä myynnissä olevista kohteista, ja tämä Turun Westparkin Kastanjan 3-kerroksinen ja 126-neliöinen 5h + k rivitaloasunto C 16 täyttäisi kaikin puolin toiveeni tilavasta ja laadukkaasta asumisesta tarpeeksi lähellä kaupunkia (5 km fillarimatka), mutta ihanasti luonnon helmassa.

Jos etsisimme asuntoa ja jos asuisimme Turussa, olisin tämän kimpussa hyvinkin todennäköisesti. Tutkin tarkkaan sijaintia (Länsikeskuksen, pienteollisuusalueen ja puistojen lähellä) ja alue vaikuttaisi kivan väljästi rakennetulta ja minä olen ainakin supernirso asumisen suhteen, kaiken pitää todellakin mätsätä. Turun hintatasosta en ole ihan kartalla, mutta ainakin Helsingin hintoihin nähden tämä kuulostaa minusta oikein kohtuulliselta.

Monesti uusissa asunnoissa itseäni hiertää se, että materiaalien suhteen ollaan oikaistu, mutta tässä ei ole niin. Tässä Kastanjassa esimerkiksi valtaviin ikkunoihin on satsattu ja asunto on ihanan uniikki. Vesikiertoinen lattialämmitys mahdollistaa sen että (rumat) patterit on voitu jättää ikkunoiden alta pois ja jatkaa ikkunapinta-alaa ihan lattianrajaan saakka. Myös kolmannen kerroksen kattoterassi on upea kuin mikä.
www.ncc.piha.fiwww.ncc.fi_kastanja

Keittiöstä ja olohuoneesta muodostuu ihana ja valoisa seurustelupaikka, joka on yhteydessä suojaisaan metsän ympäröimään pihaan (näkisin täällä kekkerit jos toisetkin).www.ncc.keittio.fiwww.ncc.oh.fi

Kakkoskerroksen tilavasta kylppäristä pääsee suoraan parvekkeelle, jonne on kätevä ripustaa pyykit kuivumaan suoraan koneesta. Erityisplussaa se, että kylpyhuoneeseen tulvii luonnonvaloa. Tässä keskikerroksessa on kolme makuuhuonetta.www.ncc.kh.fi www.ncc.kh2.fi

Tässä kuvassa on yksi 2. kerroksen kolmesta makkarista. Jälleen suuri ikkuna näkymällä suoraan luontoon. Makkarista on käynti parvekkeelle – saattaisin tulla tänne karkuun aamukahvin kanssa ja kuuntelemaan kaikessa rauhassa linnunlaulua.www.ncc.makkari.fi

Okei, sitten päästään kolmanteen kerrokseen ja täysin omaan maailmaan, josta löytyy avara takkahuone, saunatilat ja valtava kattoterassi. Mekin taidettiin joskus Helsingissä käydä katsomassa yhtä uudiskohdetta, jossa oli iso kattoterassi ja se oli kyllä mieletön. Yleensä kattoterassi tehdään vain kerrostalon ylimmän kerroksen yhteen-kahteen asuntoon, mutta tässä talossa sellainen on kaikilla. (Mua alkaa itse asiassa just nyt harmittamaan että tää koti sijaitsee Turussa eikä täällä Helsingissä.) Tuossa takkahuoneessa on myös oma keittokomero, josta voi kätevästi noukkaista saunajuomat mukaan kattoterassille. Tämä olisi myös ihana paikka järjestää lastenjuhlat – tai joku ihana tyttöjen saunailta omassa rauhassa kun lapset on jo menneet nukkumaan.www.ncc.takka.fi_lrwww.ncc.fi

Pohjakuvasta näkee mm. 1. kerroksen tilavan vaatehuoneen heti eteisen yhteydessä ja sen että joka kerroksessa on oma wc. Pieniä, mutta tärkeitä asioita ainakin lapsiperheelle. Olisi hauska kuulla muidenkin mielipiteitä tästä asunnosta – muuttaisitteko?

ncc_pohjaTätä asuntoa tulen käsittelemään myös toisessa postauksessa myöhemmin oman sisustussuunnitelman kanssa, ja ainakin terassisisustusta on ehdottomasti luvassa, kesä tulee pian!

I chose my favourite NCC apartment and the perfect one for me was this 126 square meter very high quality 3-floor apartment in Turku Westpark. There’s everything you can want (sauna, room with a fireplace, own cosy yard and a roof balcony) and the arhcitecture with large windows brings the nature inside.

Yhteistyössä: NCC

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Johanna 09.03.2015 at 8:04 pm

    Ah ja tähän sellainen hymiö jolla on sydämet silmissä. Tosi tosi kiva!

  • Reply Marjatta 10.03.2015 at 2:08 pm

    Uuh tota kolmatta kerrosta! Ihana asunto muutenkin, muuttaisin!

  • Leave a Reply