Arkiset ihanat metallikauhat / Collecting metal scoops

16.03.2015

Jos ei ole putkahtanut maailmaan hopealusikka suussa, ja muutenkin enempi karunlainen estetiikka kiinnostaa, voi olla varsin tyytyväinen siitä, että tulee onnelliseksi pienistä metallikauhoista. Suhteeni näihin metallikauhoihin on seuraavanlainen; niitä ei lähdetä varta vasten ostelemaan, eikä muutenkaan etsimään, vaan niiden annetaan lipua eteen ihan sattuman kaupalla.

Omat kauhani ovat tällä hetkellä kolmesta eri maasta, ja on hauska tutkailla sellaisen esineen muotoilua, jonka käyttötarkoitus joka puolella maailmaa sanelee lähes 100-prosenttisesti sekä muodon, ergonomian että materiaalin. Ne ovat yksinkertaisia arkiesineitä ja palvelevat vain yhtä käyttötarkoitustaan.
myslikauha mysli_lasipurkissapienet_metallikauhatKotona kauhat ovat ihan jokapäiväisessä käytössä ja niitä löytyy eri kokoisia. Vasemmalta oikealle: 2 ensimmäistä Kanarian maalaismarkkinoilta, 2 seuraavaa Kööpenhaminasta pienen keittiökaupan kellarista, oikeanpuolimmainen Pakilasta katukirppikseltä. (Kauhoja on kotona enemmänkin, mutta loput piileskelevät jauho- ja muropurkkien uumenissa.)aamupalamysli

Edellisen kauha-apajani valmistaja oli vanha harmaahapsinen setä, joka piti pienessä vuoristokylässä (Gran Canaria, San Mateo) markkinoilla omaa kioskia pystyssä. Markkinoille piti ajaa vuorten ja laaksojen läpi kapeaa ja mutkittelevaa tietä, josta näkyi välillä sadoittain vaaleanpunaisena kukkivia kirsikkapuita, karuja kiviluolia ja salaisen puutarhan näköistä vehreää rinnettä, jonka vihreyden sisällä automme pujahteli ees taas.

Käsintehtyjä metalliesineitä löytyi moneen keittiön askareeseen, ja pienet kauhat setä pakkasi vapisevin käsin itseteipattuihin paperipusseihin. Markkinoilla ei paljoa turisteja näkynyt – oli ihana siellä paikallisten lomassa tehdä yrtti- ja mantelipikkuleipäostoksia.mateo_markkinatmetallikauhat markkinat_mateo

The small metal scoops who run into me accidentally just make me happy. The very ordinary kitchen item fascinates me. Nice souvenirs, and the last pieces I found from country market from San Mateo, Gran Canaria.

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply Vilja @ muotoseikka 16.03.2015 at 2:57 pm

    Mielettömän ihanat kauhat! Todella mönikäyttöisiä ja käytännössä ikuisia esineitä. Juuri sellaisista pidän.

  • Reply Ilonin Anna 16.03.2015 at 3:26 pm

    Voi miten ihanat!! Minäkin fiilistelin viikko sitten kirppiksellä kun löysin kaksi ihanaa vanhaa metallikauhaa, mutta näissä on kyllä makeet mittasuhteet! Nyt yritän vaan kulkea kauhasilmät kovana maailmalla, jos meillekin löytäisin ;)

  • Reply retromoderni 17.03.2015 at 7:43 am

    Metallikauhat ovat ihan parhaita! joka purkista löytyy yks.

  • Leave a Reply