Kirppikseltä Aarikkaa ja muuta / Flea market finds

16.04.2015

Nyt tuli taas tehtyä kivoja muutaman euron kirppislöytöjä Jämsästä. Nämä taisivat kaikki olla samasta pöydästä, peräti. Aarikan puunupit (yht. 2 e) on ihan ykköslöytö, mutta mitähän näillä tekisi sitten. Näistä puuttuu reiät, eli kuuluuko nämä sitten ovennupeiksi tai lipastonlaatikonnupeiksi niin että toiselta puolelta ruuvataan vaan kiinni?

aarikan-puunupit

Vihreitä kuulia puulaatikossa – sopiva pikkukaman säilytykseen tai esim. koruille.fazer_vihreitakuulia

Vanhoja postikortteja pieni pino. Näistä tulee mieleen lapsuuden kiiltokuva-albumit.postikortit_kirppikselta

Piparkakkumuotteja saa osta aina. Varsinkin jos kohdalle osuu sellainen käsin kolvattu setti, joka on solmittu yhteen Turku-nauhalla (!). Vaan miksi ihmeessä joskus on tehty Turku-nauhaa – mihin ihmeeseen sitä on tarvittu? Joka tapauksessa, en ehkä raaski tätä settiä koskaan aukaista.

Tästä tulee mieleen 1900-luvun alun neuvostoliittolaiskijailija Daniil Harmsin teksti: Erään pikkutytön nenään kasvoi kaksi vaaleansinistä nauhaa. Tapaus oli siinä mielessä harvinainen, että toisessa nauhassa luki Mars ja toisessa Jupiter.turkunauha

Some flea market finds from Jämsä. The Aarikka wooden knobs were only 2 euros (6 pieces). Wonder what they are for? And the ginger bread baking molds you can always buy.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Johanna 16.04.2015 at 9:09 pm

  Ehdotus. Anna mulle tuo Turku-setti. :D

  • Reply Maire / Kettukarkki 20.04.2015 at 6:58 pm

   Joo, jos lupaat laittaa sen vitriiniin ja valaista sen omalla spottivalolla. :)

 • Reply Lea 17.04.2015 at 10:05 pm

  Voisikohan nuo nupit olla esim. jonkun pelin osia?

  • Reply Maire / Kettukarkki 20.04.2015 at 6:59 pm

   Ne on ehkä vähän liian isoja peliin. Mutta kyllä täällä nuppeja ihmeteltiin kun oli lauantaina paljon porukkaa paikalla. Ei ollut kellään ihan täsmävastausta.

  Leave a Reply