Lahti laav

18.05.2015

Jos joku kaupunki on ollut itselleni harmaan sumun peitossa, niin se on Lahti. Viime viikonloppuna tehtiin ystäväporukalla päivän reissu kaupunkiin ja meidän paikkakunnalle ihan asukkaaksi soluttautunut agentti toimi oppaana. Tämä ekan kuvan pihakirppistapahtuma keskustassa oli aivan mahtava, ihan vrt. Kumpulan katukirppis (se on muuten ensi lauantaina, Limingantiellä), mutta minikoossa. Mahtavia vaatteita oli myynnissä, löysin itselleni kympillä fanittamani 2OR+BYYAT:in pitkän kauluspaidan.

Tää kirppis sijaitsi superidyllisen, vanhassa puutalossa sijaitsevan Kahvila Oskarin takana korttelin sisäpihalla, ja kuulin ihan järkyttävän jutun, tätä kahvilarakennusta ollaan ilmeisesti joskus aikeissa purkaa jonkun kerrostalon tieltä (ja nää uudet upeat kerrostalothan tiedetään…). Lahden kaupunginvaltuusto – tää kahvila on LAHDEN KESKUSTAN IDYLLISIN JA UPEIN KOHTA! Sorry huutokirjaimet, mutta jos tuollainen rakennus puretaan, Lahden asukkaat siinä menettää ikuisiksi ajoiksi viihtyisän keitaan keskustan sisältä.
lahti_2 Lahti_kaupanlattia

Ihan Kahvila Oskarin lähellä, osoitteessa Rautatienkatu 13, sijaitsee Lahti-visiitin arvoinen puoti nimeltä Puoti. Meillä oli jo vähän hoppu treffipaikalle, mutta en vaan pystynyt liikahtamaan tästä liikkeestä kun se vaan oli niin ihana. Piti räpsiä äkkiä muutamat kuvat kännykällä. Puodissa oli kiva valikoima sisustuskamaa, laukkuja, vintagevaatteita, lastenvaatteita ja kukkia (ilahduttavaa!), ja kaikessa näkyi perustajien intohimo ja halu tuoda kotimaista designia esille. Voisin sanoa, että kelpuuttaisin 95 % tavaroista itselleni, mikä on aika high ranking meikäläiseltä.

Tässä Puodin lähettyvillä oli muitakin todella kivan oloisia putiikkeja, joihin täytyy tutustua ensi kerralla vähän paremmalla ajalla. Voisin sanoa, että Lahti on loistava päiväretkipaikka Helsingistä (esim. Porvoo on ihan lääst siison.)

laukutlahti_puoti_1 lahti_puoti_2 lahti_puoti_3 lahti_puoti_5Jatkan tutustumista Lahteen. Lahtiblogi auttaa tässä. Toivottavasti saan paikallisilta ja paremmin paikkaa tuntevilta lisävinkkejä seuraavalle visiitille – täyttäkäähän kommenttiloota ihanilla ravintola-, kirppis- ja nähtävyysvihjeillä!

Vielä yksi tärkeä juttu Blogilistan kautta Kettukarkkia seuraaville! Blogilista sulkeutuu kokonaan 1.6. ja sen jälkeen blogiani voi seurata Facebook-sivun tai Bloglovinin kautta.

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Piia / NIKLASTAR 19.05.2015 at 6:41 am

  Tuli eilen viimeksi käytyä tuolla Kahvila Oskarissa, aivan ihana kahvila :) Harmi todellakin jos purkavat!

  Kiva Kombo (ent. Kolmen Kombo) on myös ihana pieni putiikki, sijaitsee samalla kadulla Oskarista vain vähän matkaa hyppyrimäkien suuntaan.

  • Reply Maire / Kettukarkki 21.05.2015 at 10:30 am

   Kyllä kehottaisin lahtelaisia kettinkien kanssa kiinnittymään tuohon taloon jos purkuaikeita oikeasti on. Voin tulla mukaan.

   Kiitos Kombo-vinkistä!

 • Reply Jasmiina K 19.05.2015 at 11:42 am

  Joo tää Lahti on kyllä kiva paikka, mun ehdoton lemppari on sataman alueella toimiva ProPuu, siellä on näyttelytila ja pieni ostospuoli, jossa on kaikkea puusta tehtyä kodintavaraa, leluja, kenkiä ja muuta.

  • Reply Maire / Kettukarkki 21.05.2015 at 10:31 am

   Kuulostaa tosi kivalta – sinne ensi kerralla siis. Kiitos vinkistä!

 • Reply Tiina 21.05.2015 at 11:06 am

  Oi Lahdessahan on vaikka mitä ihanaa! Esimerkiksi Lahden satama on viihtyisä paikka, varsinkin kesäisin. Sieltä löytyy esimerkiksi satavuotias rautatieasemarakennus, joka palvelee nykyään kahvilana (Kahvila Kariranta) ja modernimpaa puurakentamista satamassa taas edustaa Piano Paviljonki, joka sijaitsee osittain Vesijärven päällä.

  Lahden kupeesta, entistä vitostietä Heinolaan päin, löytyy taas vanha huoltoasemarakennus, joka on saanut uuden elämän amerikkalaistyylisenä pikaruokaravintolana. Persoonallisesti sisustettu paikka, jonka laajennusosana toimii hauskasti amerikkalainen koulubussi.

  Nämä ja lisää muita Lahti-vinkkejä löydät blogistani: http://www.suomitour.com/search/label/lahti

  • Reply Maire / Kettukarkki 23.05.2015 at 2:43 pm

   Hyviä vinkkejä – kiitos oikein paljon! Tuo amerikkalainen koulubussi on ehdoton must ensi kesänä lasten kanssa. :D

 • Reply mrs. zorg 22.05.2015 at 10:02 am

  Tuo marokkolaistyyppinen lattia on kuvattu Petit St. Louisissa, jonka takapihalla vietit kirpparipäivää. Kyseisen liikkeen omistajat ovat päivän aivot ja toteuttajat. Oskarin kahvila kuuluu kyllä samaan taloyhtiöön, mutta kunnia heille, kenelle kunnia kuuluu. Ilman Heidiä ja Tonia tämä kaupunki olisi vielä astetta harmaampi :)

  • Reply Maire / Kettukarkki 23.05.2015 at 2:42 pm

   Hei, hyvä tietää tapahtuman taustasta! Ihania, aktiivisia ihmisiä siis.
   Piipahdin tuolla Petit St. Louisissa ihan nopeasti, ja ihailin todella hienosti sisustettua liikettä. Meillä oli vähän kiire eteenpäin, joten ajattelin että tulen tänne ajan kanssa uudestaan.

  Leave a Reply