Toisen roska… / From a flea market

27.05.2015

tummunut_musla_liemikauhamusla_liemikauhaKirppispöydän vaatekasassa lymyili tällainen mustaksi tummunut suurikokoinen liemikauha, jonka nappasin mukaani muutamalla eurolla. Malli oli ihan tuttu, ja nimikin selvisi sitten kotona Pöytähopeat kaapin kätköissä -kirjasta. Muslahan se. Kotona heti kiilloitushommiin hopeankiillotusaineella, ja meni kyllä jokunen hetki ennen kuin sain tämän tähän kuntoon. Leimoista selvisi, että hopeaa tämä ei ole (P-ma U.H. = priima uushopea, eli alpakka), mutta olisi kiva tietää onko pinta hopeoitu vai ei. Sellainen syherömerkki oli vielä näiden leimojen edessä, ehkä se kertoisi hopeoinnista? Joka tapauksessa, soppaa tällä tullaan täällä kauhomaan.

After polishing this traditional Finnish ”Musla” flea market spoon became quite pretty.

 

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply @aatos_anna 27.05.2015 at 12:47 pm

    Kaunis kauha. Meillä on saman tyyppiset Scandian soppa- ja kastikekauhat. Tämän tyyppiset ottimet tosin aiheuttavat meille vasenkätisille hankaluuksia, ei istu käteen sitten millään, oikealla kädellä haparoiden täytyy käyttää ja toivoa, että sopat ja kastikkeet menee lautaselle. Enää ei taideta suunnitella näin pelkästään toiselle kätisyydelle tarkoitettuja välineitä?

    • Reply Maire / Kettukarkki 28.05.2015 at 8:51 am

      Haa, minullakin on Scandian soppakauha :). Scandia on vähän uudempaa suunnittelua, Musla on jo 1920-luvulta. Jep, on ihan totta että varsinkin nämä vanhat tehtiin oikeakätisille (mur). Itsekin olen vasenkätinen. Mutta toisaalta tämäntyyppisissä tuotteissa se ei itseäni haittaa, kun taidan olla kaksikätinen eli siis pelkästään piirrän ja kirjoitan vasemmalla mutta kaiken muun teen oikealla.

    Leave a Reply