Nojatuolin verhoilukankaan valintaa / Upholstering

01.06.2015

Muistaako joku vielä tämän markan tuolin? Jo kertaalleen kaatopaikkakuormasta pelastettu tuoli päätettiin pelastaa toistamiseen, sillä punainen verhoilu oli jo parhaat päivänsä nähnyt. Jotenkin tuntui, että jos tuoli on jo näin monta vuotta selvinnyt, autetaan sitä vielä vähän enemmän. Tässä ensimmäisessä kuvassa tuoli voi vielä suht hyvin (vanhassa kodissamme), mutta nyt punainen villakangas repesi ja alta tursusi vihreää verhoilukangasta. Itse asiassa olin varsin tyytyväinen päästessäni vihdoinkin punaisesta väristä eroon.
markan_tuoli_loresmarkan_tuoli_repsottaa

Minut ja tuolin löysi helsinkiläinen Verhoomo Elegante, jonka kanssa yhteistyöprojektina toteutimme verhoilutyön. Sain paljon tietoa verhoilutyön koko prosessista ja esimerkiksi vinkkejä hyvän verhoilijan löytämisestä. Kattavasti verhoilijoiden yhteystietoja löytää Verhoilijamestarien liiton nettisivuilta, jossa on alueittain listattuna liittoon kuuluvat verhoilijat.

Verhoilutyön hinta koostuu verhoilijan tuntiveloituksesta + materiaalikustannuksista. Hintaan vaikuttavat seuraavat asiat:

– Huonekalun kunto (onko perinteinen vai nykykaluste)
– Vanhan verhoilun ja pehmusteiden purku
– Verhoilutyön laajuus ja siihen käytettävät materiaalit; perinteinen joustinkaluste vai vaahtomuovi
– Kangas
– Uuden kankaan mitoitus ja kaavoitus, ompelu ja kiinnitys

Verhoomo Elegantesta esimerkiksi saa sähköpostitse alustavan työn hinta-arvion lähettämällä kuvan verhoiltavasta kohteesta ja kertomalla mahdollisimman tarkasti kalusteen kunnosta ja verhoilun toiveista. Kankaan valintaan kannattaa käyttää verhoilijan ammattiapua, ja verhoomosta löytyy yleensä paljon kangasmalleja. Kun kangas hankitaan verhoomon kautta, varmistutaan myös siitä, että se soveltuu käyttökohteeseen.

Kankaan valinta oli todella kivaa, mutta haastavaakin puuhaa, sillä vaihtoehtoja on niin paljon. Kun kerroin Tiinalle haluavani tuoliin jotain modernia mutta ajatonta kangasta, ehkä harmaata tai mustavalkoista, hän vinkkasi Johanna Gullichsenin kuosit. Tykkään Gullichsenin kankaista muutenkin todella paljon, ja oli kiva kuulla että verhoilijakin suositteli juuri tähän kalusteeseen omia lemppareitani.

verhoilukankaitagullichsen_verhoilukankaat gullichsen_mustavalkoisiaLopullisen kangasvalinnan tein vähän sattuman kautta ja lopputulos on aivan täydellinen. Oikean kankaan löytymisestä ja kuvia verhoilun eri vaiheista sekä valmiista upeasta tuolista seuraavassa postauksessa lisää. Ja paljastui sisältä yksi yllätyskin. Arvaatko tulevan värin?

The chair I bought when I was studying was getting a little bit poor condition. An upholstery professional contacted me and so the red chair begun it’s total make-over. Here are some of the Johanna Gullichsen fabrics I chose the final look from. Can you quess the color?

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply @aatos_anna 01.06.2015 at 9:20 am

  Upea tuoli, ehdottomasti kannatti verhoiluttaa tämä kaunokainen! Arvaukseni tulevasta väristä on sininen.

  • Reply Maire / Kettukarkki 02.06.2015 at 7:26 am

   Kiva kuulla että verhoilu saa kannatusta! Ihan pian paljastan miltäcse nyt näyttää :)

 • Reply Karin // Tunne tilat 01.06.2015 at 1:25 pm

  Eos mustavalkoisena taitais olla oma valintani ;)

 • Reply Pinja / Pinjacolada 01.06.2015 at 4:18 pm

  Oo, haluan jo nähdä kuvat valmiista tuolista! Toivon, että valitsit tuon sinivalkoisen tai keltavalkoisen sitten kuitenkin! ;)

 • Reply Johanna 01.06.2015 at 7:50 pm

  Keltavalkoinen! :)

 • Leave a Reply