Kaunis Pärnu / Walking in Pärnu

09.06.2015

Pärnussa kaikki oli superlatiivissa: kaunein rantahiekan väri, edullisinta ruokaa, parasta ruokaa, herkullisimmat kakut, tuulisin ranta, suloisimmat talot ja olemattomimmat sisustusliikkeet. Kahden kesken tehty loma loppui aivan liian pian – rento rantafiilis, maisemareissut vuokrafillareilla, uiminen kauniissa kylpylässä ja kiireettömät kahvilahetket olisivat voineet jatkua loputtomiin. Olimme kaupungissa ensimmäistä kertaa, ja taatusti menemme uudestaankin.

parnu_rantahiekkarantarantavahdin_torni

Kyllä, välillä oli niin kylmä että käet piti pitää taskussa. Rannalla oli ihana juosta aamulenkki tuulesta huolimatta.

kylma

Moni kahvila oli kuin olisi olohuoneeseen astunut. Teki mieli riisua kengät ja asettua kodiksi. Tämä lipasto oli herttaisen kahvilan nurkassa – siinä on musavehkeet, servietit, hammastikut ja kynttilänjalat.

kahvilan_lipasto

Silmä lepäsi myös kaupungin yksityiskodeissa – leppoisia ja suojaisia puutarhoja, paljon kasvimaita, pitsiverhoja ja koristeellisia puuikkunoita. Ihmisten ystävälliset eleet ja hymyt ilahduttivat meitä monta kertaa. Esimerkiksi tässä seuraavassa kuvassa kauempana näkyvälle mummolle tapahtui seuraavaa: mummo oli kihnuttamassa painavaa skootteria (sähkörollaattori tms.) pieneen puuvajaan, kun ohi todella kovaa vauhtia ajanut miesfillaristi äkkäsi tilanteen, pisti lukkojarrutukset ja säntäsi mummoa auttamaan. Minusta ihan tuntuu, että se mummo asui tuossa punaisessa puutalossa.
katumaisema punainen_talo_parnu puun_takana vihrea_ikkuna tornitalo

Tämän äänestin kaupungin kauneimmaksi taloksi, sellaiseksi johon haluaisi itse muuttaa. Rantaan pari sataa metriä, loistopaikalla muutenkin. Sopivan pieni, sopivan söpö ja persoonallinen. Talon edessä olevassa kyltissä kerrottiin, että täällä on asunut tunnettu runoilija ja nyt talo on yksityisessä omistuksessa.

vihrea_puutalo

Luvassa seuraavassa postauksessa Pärnun kirppisvinkit!

The city was everything in superlative. Most beautiful sand color on the beach, cheapest food, cutest houses, best tasting cakes and most lacking interior design shops. Especially I enjoyed the home-like cafés and wandering around the streets wathing how ordinary people live in their rustic wooden houses.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Iinag 09.06.2015 at 2:08 pm

  Pärnu on ollut jo muutaman vuoden kolmas kotikaupunkini, ja sellainen skootterimummo tosiaan asuu tuossa punaisessa mökissä :D Vihreä talo Supelusella on yksityisomistuksessa, mutta – kuten suurin osa Viron puuhuviloista sekin on jaettu useampaan asuntoon. Tämän talon asuntoja vuokrataan (tai ainakin vuokrattiin) lomalaisille, eli varhain keväällä kun alkaa kytikselle, sinne voi hyvinkin päästä vaikka viikoksi kesällä! Majoituttiin siellä porukalla yksiössä, kun ihan ensimmäistä kertaa olin Pärnussa ja vielä ihan vain turistina silloin.

  • Reply Maire / Kettukarkki 10.06.2015 at 8:59 am

   Ihaq – ei oo totta! Tiedät sen mummon :D
   Tässähän melkein tulee sellainen olo, että tuntee jo yhden paikallisen. Olisi kiva kuulla lisääkin joskus siitä miten olet Pärnuun päätynyt.

   Ja mikä sattuma että olet tuossa vihreässä talossakin käynyt yöpymässä. Olispa aika ihanaa sieltä kyllä huoneisto joskus vuokrata.

   Postasin tänään kirppisvinkkilistan, jos sulla on sinne hyviä paikkoja lisättävänä, laita ihmeessä kommenttia! Arvostaisin kovasti. :)

   Mukavaa kesää!

 • Reply Titta 09.06.2015 at 10:57 pm

  Pärnu vaikuttaa olevan aivan loistopaikka ja todella kauniita kuvia olet ottanut reissultasi. Kiva, että laitat kirpparivinkkejä tänne :)

  • Reply Maire / Kettukarkki 10.06.2015 at 8:59 am

   Kiitos paljon Titta! Kirppisvinkit juuri julkaistu – käy lukemassa vaan. :)
   Ja kyllä, on loistopaikka, kannattaa käydä.

  Leave a Reply