Puolapuut roskalavalta / Found from trash

16.06.2015

puolapuutMurinaa… Miten se onkin useasti niin, että kun remontoidaan jotain kaupungin tilaa, kaikki mätkitään vaan kaatopaikalle. Paikallista päiväkotia remontoidaan, ja pelastimme nämä yhdessä roskalavalta meidän koululaisemme kanssa. Kuten hän itse sanoi: ”Koska minä oon parkourissa hyvä, kiipeän tuonne alas hakemaan.” Ja näin teki. Otti myös itselleen 3-kerroksisen, vähän rempallaan olevan nukkekodin kesän sisustusprojektiksi. Mitä muut olette löytäneet roskalavoilta?

Iloinenhan minä tästä löydöstä olen, ja toivon että ne jäljelle jääneetkin joku kävisi pelastamassa. Olisi kiva maalata puolapuut hauskan värisiksi (heti tuli mieleen mintunvihreä tai keltainen). Niille sopiva paikka löytynee koululaisen huoneesta tai leikkimökistä.

(Ja tosiaan puolapuut on olleet haaveissa jo monta vuotta, ja kaikki Stockan hullujen päivien tarjoukset missanneena universumi päätti heittää ne eteeni tänä aurinkoisena tiistai-aamuna. Yleensä en edes autolla päiväkotiin aamulla liiku, tämä oli ainut erikoispoikkeus.)

One kinder garten was renovated and some good stuff thrown away. I saved this piece – and my school kid who was with me, took a 3-floor dolls house for a summer interior decoration project.

You Might Also Like

19 Comments

 • Reply Karin // Tunne tilat 16.06.2015 at 11:47 am

  Peukku puolapuille!

  En mä kanssa voi ymmärtää tuota kaatopaikalle roudaamista ellei sitten ole kyse rakennuksesta, jossa on sisäilmaongelmia, joista pitäisi tietysti ilmoittaa roskalavassakin.

  Meilläpäin olen pari kertaa huomannut, että purettavien tai remontoitavien koulujen irtaimistoa ollaan myyty pienimuotoisessa huutokaupassa, jonka tuotto on mennyt oppilasyhdistykselle. Win-win situation! :)

  • Reply hanka 16.06.2015 at 7:49 pm

   Homeitiöitä minäkin tässä kohtaa ajattelin. Loistava roskalavalöytö, mutta toivottavasti tiedätte, ettei ko. päiväkotia remontoida juurikin vakavien sisäilmaongelmien takia.

   • Reply Maire / Kettukarkki 17.06.2015 at 7:16 pm

    En usko että tän tyyppisestä rempasta olis kyse, kyllä siellä toiminta taisi jatkua ihan normaaliin malliin.

 • Reply Melli 16.06.2015 at 12:19 pm

  Oi, mikä löytö! Onneksi pelastitte puolapuut :). Puolapuut on myös meillä haaveissa. Olen samaa mieltä tuosta kaatopaikalle roudaamisesta, eli en ymmärrä. Kun ”roska” on toisen aarre.

  • Reply Maire / Kettukarkki 17.06.2015 at 7:20 pm

   Saksassa oli kiva tapa – jos sinulla on ylimääräisiä huonekaluja, ne vietiin vähäksi aikaa kadulle kasaan ja sieltä sai vapaasti ottaa. Tuli oma opiskelijakämppä kivasti sisustettua. Tää tapa sais tulla tänne Suomeenkin.

 • Reply tiinakaisa 16.06.2015 at 12:41 pm

  Mahtava löytö! Jes.

 • Reply Pinja / Pinjacolada 16.06.2015 at 1:15 pm

  No kyllä kannatti pelastaa! Meillä oli lapsena just samanlaiset kotona, ihan puupinnalla just noin. Muistaakseni tuo iso aukko oli meillä ylhäällä.

 • Reply Vanha Jäärä 16.06.2015 at 1:51 pm

  Mun lapsuudenkodissa, talossa, jossa äitini asuu edelleen, on huone, joka tunnetaan nimellä ”Puolahuone” koska äitini suunniteli sinne puolapuita mun kiipeiltäväksi silloin kun sinne muutettiin. Tästä on 45 vuotta. Ei ole puolapuita näkynyt, mutta nimi jäi.

  Täytyy olla joku EU-säännös, joka kieltää julkisten tilojen purkumateriaalien myymisen! Sehän ois aivan liian win-win -toimintaa todellakin.

  Mahtava löytö joka tapauksessa!

  • Reply Maire / Kettukarkki 17.06.2015 at 7:24 pm

   Joo nää EU-jutut on ihan varmaan tässäkin takana. Mua niin riepoo nää kaikki säädökset ja määräykset. Tässäkin olis niin monta tapaa laittaa hyvä kiertämään, mutta toisaalta kaupunki on velvollinen tietenkin viemään käytöstä poistetut ”jätteet” pois asianmukaisesti, ja sitten sinne jätteeseen menee mukaan ihan käypää tavaraa.

   Kuulostaapa kivalta tuo puolahuone! Oli varmaan kiva leikkipaikka :)

 • Reply @aatos_anna 16.06.2015 at 4:41 pm

  Hyvä löytö, kyllä kannatti kurkata lavalle. Paras roskalavalöytöni on ehdottomasti Artekin säleseinä 100. Siellä se oli erään hotelliremonttityömaan jätelavalla kaikkien hajonneiden loisteputkivalaisimien ja muun roskan seassa. Löytö ei ollut ihan kevyt kantaa kotiin pidempi matka, mutta sisulla ja löytämisen riemun antamalla potkulla siitäkin selvittiin :)

  • Reply Maire / Kettukarkki 17.06.2015 at 7:29 pm

   No ihan mieletön löytö! Se on kyllä todella hieno esine – kannatti vähän habailla :)

 • Reply Lyde 16.06.2015 at 7:20 pm

  Oho, meillä on ostoslistalla nimenomaan puolapuut, pitää vissiin lähteä retkelle etsimään sitä roskalavaa!

 • Reply Henni 17.06.2015 at 5:02 pm

  Puolapuut olisi kyllä tosi kivat. Hyvä löytö kyllä ja mahtava tuo parkour-kommentti! Itse löysin ihan hiljattain kaksi artekin 66 tuolia roskalavalta. Aiemmin olin ostanut samasta paikasta poistomyynnistä paremmassa kunnossa olevan 66 tuolin kolmella eurolla. Nämä roskalavalta löytyneet vaatii vähän kunnostamista kyllä. Pientä paikkailua, hiontaa ja maalailua olisi siis tiedossa.

  • Reply Maire / Kettukarkki 17.06.2015 at 7:32 pm

   Mahtava tuo 66-tuolien löytökimara, wau.

   Joo tuo parkour-tyyppi on ennenkin loikkinut lavoille, se on sellanen kiipeilyapina. Hauska & hyödyllinen tapaus. :)

 • Reply Karoliina 17.06.2015 at 9:34 pm

  Medän paikkakunnan neuvolassa uusittiin leikkihuone ja niin vaan lähti hyväkuntoiset artekin pöytä ja tuolit pois ja uudet eri merkkiset tilalle.. Aina ei ymmärrä miksi kunnostetaan sellaista, mikä on kelpo jo ennestään.. Mutta hieno löytö, nuo puolapuut.

 • Leave a Reply