Luonnonkosmetiikkaa hiuksille / Testing natural cosmetics

18.07.2015

less_is_more_hiustuotteet less_is_more_suolasuihke sante_hiustuotteetSaunanraikkaaseen kesäiltaan ystävien kanssa kuuluu aina silloin tällöin (kriittistä, mutta nautinnollista) luonnonkosmetiikkatuotteiden testailua. Mikäs siinä metsänreunassa, ystävän mökin saunanrappusilla turistessa ja puteleita tuoksutellessa.

Totesimme siinä hiuksia huuhtoessa, että mökkiolosuhteet ovat hyvä paikka tuotetestauksille, sillä monesti tuntuu että hiukset jäävät vähän huonolle huuhtelulle tai tuntuvat mökkisaunan jälkeen nopeasti likaisilta. Testissä oli hyväntuoksuista luonnonkosmetiikkaa hiuksille: Sante shampoo Natural balance ja Sante hoitoaine Brilliant care* (ovatkohan uusissa pakkauksissa muuten, ainakin Brilliant carea ruskeassa tuubissa on tullut käytettyä jo pitkään). Näiden pesutulos ja tuoksu loistava: puhdas tukka edelleen kahden päivän jälkeen ja hoitoaine teki pitkistä ja vaaleista hiuksistani kiiltävät ja sopivan liukkaat. Mites muilla, toimiiko Sante?

Less is More -hiustuotesarjasta pääsin testaamaan seljankukan tuoksuista suolasuihketta Edelflower salt spray*, ja tämä olikin ensimmäinen testaamani suolasuihke ikinä. Suolaspray jää ehdottomasti vakkarikäyttöön, sillä olen kaipaillut pesun jälkeen jotain hiuksiin suihkutettavaa kevyttä ainetta joka pitäisi lentelevät irtohaitulat aisoissaan. Ja luonnonkosmetiikan aineiden puhtaus tuntuu muutenkin juuri pesun jälkeen paremmalta kuin joku synteettinen aine, sillä yleensä pesen hiukset illalla ja en halua viedä mitään kemikaaleja tyynyliinaan. Kokeilin myös aamulla kuiviin hiuksiin ja toimi hyvin.

Pikkuisessa pullossa ollut Less is More Lindengloss Finishing spray* toimi mielestäni suolasuihkeen tapaan, mutta tätä pitää vielä jatkotestailla. Aineen pitäisi myös pitää irtohaitulat ojennuksessa ja antaa kiiltoa (tosiaan, suolasuihkehan tekee mattaiset hiukset joten tällä saa sitten kiiltoa kehiin). Ai niin ja tuo harja, ihan loistava! Tää setti oli kuulemma mulle varta vasten kustomoitu, joten harjakin sopi pitkiin hiuksiin ihanasti. Ja kotona testasin harjaamista inhoavalle 2-vuotiaalle – ei juossut karkuun.

Muistakaahan ottaa mökkireissuille mukaan luontoystävällisiä aineita – vesistöt, maaperä ja jälkipolvet kiittää!

Here are some natural hair cosmetics I tested at friend’s cottage sauna. Worked damn well with my long blond hair.

*Tuotteet saatu testiin ilmaisnäytteinä.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Tiina S 18.07.2015 at 5:07 pm

    Santen Brilliant Care on aivan loistavaa! Tässä perheessä ei (lukuisten allergioiden vuoksi) olla vuosiin käytettykään muuta kuin luonnonkosmetiikkaa, tyttären paksut ja pitkät hiukset pysyvät kiiltävinä. Suolasprayta olen tehnyt joskus itse, kun oli pidemmät hiukset, luonnonkiharoille hiuksille sellainen on kesällä melkeinpä pakollinen. Taidan houkuttua kokeilemaan tuota seljankukkaista näihin lyhyisiinkin…

  • Leave a Reply