Onnistunut kesähillo / Perfect summer jam

01.08.2015

marimekon_kukkapoytaliina paavilusikka raparperi-aprikoosihillo

Jääkaapissa sattui olemaan pian parhaan päivänsä näkevä leipäjuusto, ja teki kovasti sen seuraksi mieli hilloa. Olen muistaakseni vain kerran elämässäni aiemmin tehnyt hilloa, eikä siihen varsinaisesti mitään tatsia ole. Heitin hillokattilaan mitä mieleen juolahti: oman pihan raparperiä, pöydältä vanhaksi meneviä aprikooseja paloiteltuna (tai persikoita, en erota), hillosokeria ja vettä. Lorautin sekaan vielä Rajamäen persikka & vadelma -omenaviinietikkaa ja lopputulos oli aivan mahtava. Tähän kyllä pystyy kuka vaan ilman mitään reseptejä, hillosokeripussin takana on hyvät ohjeet sokerin ja nesteen määrästä.

Veikkaanpa että tänä kesänä hilloja tulee enemmänkin, sillä löysin omasta pihasta myös pienenpienen vadelmaesiintymän, ja mansikoitakin on (tekis mieli kiljua – näistä untuvatakkikeleistä huolimatta – että ai laaav summeeerrr!). Nyt kun tajusin miten helppoa hillon keittäminen on, voisi kokeilla vähän kaikenlaista.

 A mix of rhubarb and peaches was awesome!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply