Näppärä ananaskeikauskakku

06.08.2015

ananaskeikauskakku keikauskakku

Oivalsin tässä jo noin viitisentoista kakkua sitten, että tykkään sellaisista joissa on oikein paljon taikinaa, ja nyt olen vähän pitänyt sellaisten kakkujen reseptejä silmällä. Mieleni teki monta päivää sellaista oikein paksua ja fariinisokerin makuista ananaskakkua, ja äidille rimpauttamisen jälkeen olikin jo (hyväksi mainittu) resepti hallussa. Tuli ihan järtsyn hyvää, ihanan voinen ja makia. Resepti saattaa kuulostaa monimutkaiselta, mutta ei ole.

Tänään on just hyvä leipomispäivä, sadekelillä kaakun tuoksu tekee hyvää.

Mairen äiteen ananaskeikauskakku

Taikinaan:
125 g voita
1 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa

1. vaahdota voi ja sokru
2. sekoita joukkoon munat
3. sekoita joukkoon vehnäjauho-leivinjauhe-seos
4. lisää joukkoon maito

Väsää pohja:
Leikkaa irtopohjavuoan (omani n. 25 cm halkaisijaltaan) kokoinen ympyrä ja aseta se pohjalle. Voitele vuoan reunat ja korppujauhottele.

Ananastäytteeseen pohjalle:
50 g voita liiskataan ja läpytellään paperille, ihan kivasti kylmäkin voi lyttääntyi
1 dl fariinisokeria ripotellaan
2 tl kanelia ripotellaan
1 purkki ananasrenkaita asetellaan
taikina päälle

Uuniin 175 astetta, ja äiti sanoi että 50 min tarvitsee, ja niin tarvitsi.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Mannaryyni 06.08.2015 at 7:16 pm

    Voi kuule 70-luku in memoriam.Kaikki vanha palaa niinkuin kuuluukin.Rakastan mennyttä maailmaa koska se oli elämääni.Keikauskakku on vaan niin hyvää.Asia ,jonka voi palauttaa konkreettisesti.Unelmatorttu aidolla voikreemillä.Tuulihatut.Toscakakku.Poikaystävät sai olla koemaistajina.Hävisivät muistoihin.

  • Reply Oili 08.08.2015 at 4:37 pm

    Mä muistan tämän kans 70-luvulta. Tein kakun kotitaloudenkokeessa, kun sai itse valita
    mitä tekee.

  • Leave a Reply