HDW – ötökkäbaaria ja designbongailua

11.09.2015

Syksyn sähäkkäin viikko – Helsinki Design Week –  menossa, ja itsekin juoksen tästä kohta jo seuraavaan paikkaan. Tässä eilen ja toissapäivänä Habskusta poimittuja herkkuja.

Aalto-yliopiston muotoiluopiskelijoiden näkemyksiä brändimuotoilusta vapaista ja riisutuista kahvinkeittimestä. Näitä oli kyllä kiva tutkia, ja tämä puusta, lasista, keramiikasta ja metallista toteutettu keitin oli todella hieno. Ottaisin heti kotiin.

habitare_kahvi copy

Signals-osastolla oli kiva viipyillä katselemassa. Susanna Björklund kokosi kollaasimaisesti muotoilu- ja sisustusmaailman trendejä ja heikkoja signaaleja. Kivasti yhdistettyjä juttuja. Mahtavan hyvää työtä Susanna!
habitare_signals

Tässä kivan ehjä kokonaisuus Talent shopista by Aino Michelsen.
habitare_talent_shop

Kannustalo rakensi messuille pienen Lato-talon, jonka sisustajan Ulla Koskisen stailiin voi aina luottaan. Olen muuten huomannut, että Ulla on erittäin taitava sinisten kanssa. Käyntikorttiin: Master of Blues?

Kannustalon osastolta löytyy myös meidän Divaanibloggaaja Suvin suunnittelemat Piha by Valkoinen Harmaja -pihatuotesarja tyylikkään mustiksi käsiteltyinä. Käykäähän katsomassa!

habitare_lato_ulkoahabitare_lato_oh

Ja paras juttu viimeisenä. Kiehtova, kutkuttava ja kauniisti toteutettu Trash Cuisine -osasto oli vaan niin inspiroiva, että siellä vietetyt hetket eivät mitenkään riittäneet kaikkien keittiökalusteiden tutkimiseen. Harmittaa, etten enää viikonloppuna ehdi messuille, sillä tänne jäi vielä nähtävää.

Meillä oli torstaina tyttöjen iltapäivä, ja vein mimmit muotoilua opiskelemaan. On hauska seurata mihin lapset kiinnittävät huomiota. Samuli Helavuon Ötökkäbaari oli ihan parasta, ja sitä odotettiin jo etukäteen. Kiinnittäkää huomiota hienosti toteutettuun keittiöön, joka on siis rakennettu kokonaan jätemateriaalista (HDC Paviljongin lattiasta, muistaakseni). Jauhokuoriaisen toukkia pannulla tirrattiin ja maisteltiin. Pienempi olisi halunnut toukat lemmikeiksi, isompi pisteli niitä nautiskellen suuhunsa.
habitare_trash_c habitare_trash_kitchen trash_cuisine

Mielenkiintoinen tieto oli myös se, että yhden kilon tehotuotetun lihaproteiinin tuottamiseen menee 12 kertainen määrä resursseja yhden kilon ötökkäproteiinin tuottamiseen verrattuna.

habitare_otokkabaari

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply