Kurkistus etupihalle aamuauringossa / The morning sun

17.09.2015

etupihan_puutarhakalusteetkekkila_istutuspenkkisalviaterrakottaruukutetupihan_kalusteetpihavaja_takapihallaHuomasitteko, eilen illalla kahdeksalta oli jo ihan pimeää? Apua. On vähän ristiriitaiset fiilikset, kun puutarhassa on vielä ihanasti kesää jäljellä, mutta syksy puskee päälle keltaisine lehtineen. Nyt on saanut niin monena lämpimänä iltana istua puutarhassa vielä lasten mentyä nukkumaan, mutta saas nähdä miten kauan siellä jaksaa hytistä jos tästä kelit kylmenee, ja vallan näin pimeää tulloo. Eli vikat hetket käsillä, niistä siis kaikki irti!

Etupihalle paistaa ihanasti aamuaurinko isojen koivujen ja vaahteroiden lomasta, ja piti ihan tässä pysähtyä sitä fiilistelemään. Ihan talon edustalla, aurinkoisimmalla ja lämpöisimmällä paikalla on pieni tuoliryhmä, jonka ääressä istuu jos malttaa. Mutta varsin ihana päiväkahvipaikka. Vaivaako muitakin muuten sellainen levottomuus puutarhassa, että kun istuu mukamas alas esim. pihakeinuun ”relaamaan ja ihan vaan ihailemaan”, niin jo n. 30 sekunnin päästä on kävelemässä hakemaan puutarhahanskoja ja jotain juuri tullutta ideaa toteuttamaan? Niin joo, sen yhden kerran muistan kun istuin hieman pidempään ja kävelin siitä sitten perustamaan nettikauppaa.

Yksivuotisten yrttien paikka löytyy myös tästä etupihan auringosta, Kekkilän viljelylaatikosta. Salvia on niin kauniina vielä, myös basilika, korianteri ja persilja puskevat vihreää. …Ei anneta sen syksyn sittenkään vielä tulla. Sovitaanko niin, että jos puutarhasta saa pestoainekset, on vielä kesä?

Enjoying the morning light in the garden. The green herbs just keep growing and ignoring the autumn. This warm spot in the front yard is a place where you can sit down and enjoy your afternoon coffee.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Pilviraitti 17.09.2015 at 9:12 am

    Hyvältä näyttää! Tuttua tuo levottomuus. Kun istuu alas, heti katse osuu rikkaruohoon, malttaa ehkä minuutin ja sitten on pakko nousta kiskomaan se pois. Sitten huomaa, että oikeastaan vieressä oleva perenna on huonossa paikassa. Hetken päästä huomaa uudistaneen koko kukkapenkin.

  • Reply tiinakaisa 17.09.2015 at 11:01 pm

    Täällä myös yksi levoton! o/

  • Leave a Reply