Terassikuvia ja uusi ruokapöytä / Teracce photos

18.09.2015

Tässä vielä vähän laajempia kuvia uudesta terassista ja liukuovesta, jotta sen koko hahmottuisi paremmin. Täytyypäs muuten kuvata joku päivä täältä sisältäkin käsin – koko huone meinaan muuttui ihanaksi ja vielä valoisammaksi tilaksi, jonne puutarha tulee sisälle.

Ja tosiaan tuo pöytä syntyi kuin aivan itsestään, terassin ylijäämämäateriaalista. Leveää lehtikuusilankkua jäi yli tasan tuo määrä, ja siitä tuli 200 x 85 cm kokoinen pöytälevy. Alle kipaisin Ikeasta tummanharmaat metallijalat, parilla kympillä. Hyvää tuossa pöydässä on se, että sen voi jättää huoletta pihalle ja puun pinta saa harmaantua samaan tahtiin terassin pinnan kanssa (lehtikuusta ei tarvitse käsitellä).

rintamamiestaloon_terassiitsetehty_ruokapoyta_terassillerintamamiestalon_terassi

Ja koska nyt mehustellaan, tässä vielä ennen-kuva siltä ajalta kun tuntui että ei tästä koko hommasta tule yhtään mitään. No, tuli. Tästä kuvasta näkee miten me mallailtiin keväällä terassin kokoa kaikilla narusysteemeillä, koeistuttiin, siirreltiin kalusteita, yritettiin välttää mokia. Terassi on nyt n. 30 m2.
ennenkuva

Tänään on kyllä varsinainen erikoispäivä. Meidän perheellä on kerrankin sellainen mukava erikoispäivä, että keskustan suuntaan mennään iltapäivällä, kivalla asialla. Auto ei tässä tapauksessa ole vaihtoehto, ja lakkopäivänä bussit ja ratikat on täysin seis. Taksin saantikin vähän kysymysmerkki. No, testaamme sitä, sillä sateessa pyöräilykään ei nyt innosta näin pitkälle matkalle. Pientä seikkailun tuntua ilmassa siis. Tsemppiä kaikille tähän päivään!

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Kerttu / Modernisti Kodikas 18.09.2015 at 11:34 am

  Tuosta tuli kyllä aivan ihana! Koko talon ilme muuttui huimasti :)

  • Reply Maire / Kettukarkki 19.09.2015 at 3:04 pm

   Tack, tack! Ihan totta, tuosta varjoisen näköisestä takapihasta tuli heti pikkuinen keidas. :)

 • Reply retromoderni 18.09.2015 at 12:56 pm

  On upean näköinen!

 • Reply Sirpa Kivilompolo 18.09.2015 at 2:53 pm

  Ovi ja iso terassi istuvat todella hyvin talon kanssa. Voin vain kuvitella, miten tyytyväisiä olette. Onnea vielä onnistuneesta projektista ja mukavaa viikonloppua koko perheelle.

  • Reply Maire / Kettukarkki 19.09.2015 at 3:05 pm

   Kiitos paljon Sirpa! Ollaan kyllä tyytyväisiä siitä että tuli hommaan tartuttua – ja toteutettua. Nyt saadaan nauttia tästä pihalla olemisesta vähän vielä enemmän. :)

 • Reply Leena 20.09.2015 at 1:58 am

  Meillä tehtiin yhtenä vuonna jouluksi kolmemetrinen pöytä juurikin noin (tosin kolmella jalalla) kun piti saada paljon porukkaa mahtumaan. Joulut pöytä viettää siis sisällä ja muulloin terdellä :) tänä kesänä mies lisäsi pöytäpinnan alapuolelle listat ympäriinsä ja tuli kyllä jotenkin viimeistellymmän näköinen. Ihana terde teillä!

  • Reply Maire / Kettukarkki 22.09.2015 at 1:30 pm

   Kuulostaa hyvältä. On tämä itse tekeminen kyllä kätevä (ja edullinen) tapa saada juuri täydellisen kokoinen pöytä. Maksavat mun mielestä kaupassa ihan liikaa…

  Leave a Reply