Hotellitestausta ja villieläinbongausta Helsingissä / a small family holiday

22.09.2015

Totesin tässä muutama viikko sitten avomiehelle ääneen, että nyt ei ole muuten mitään kivaa ”odotettavaa” tiedossa – kuten että lasketaan viikkoja lomamatkaan, odotetaan joulua tai valmistellaan jotain odotettua remppaa. Koko syksy tuntui näyttävän vähän tasapaksulta pötköltä kalenterissa.

Vaan tulipa sittenkin eteen kiva pieni irtiotto kotiympyröistä, kun pääsimme yhdeksi yöksi Helsingin keskustaan, Kamppiin, Hotelli Helkan sviittiin (yö tarjottiin meille ilmaiseksi käyttöön). Lapset on niin kiva viedä retkelle uuteen paikkaan ja on mukava tutustua omaan kotikaupunkiin vähän eri kulmasta käsin.

Hotelli Helka on sisustettu pohjoismaalaiseen tyyliin, mm. Artekin kalusteilla. Plussaa myös siitä, että yksityiskohtia oli ajateltu; hissin käsijohde ja seinäpaneelit olivat aitoa visakoivua ja hissin ovessa suomalainen metsämaisema. Ehkä miinusta hotellille antaisin siitä ettei lapsille oikein ollut järjestetty mitään erityistä tekemistä tai leikkipaikkaa. Ehkä joku ihan pienikin huomioiminen voisi tehdä lapsivieraan olon paremmin tervetulleeksi.

Aamupalaravintola oli erittäin viihtyisä, se oli kivasti suunniteltu. Aamupala myös ihan ok, odotetunlainen. Itse voisin suositella Helkaa sellaiselle matkailijalle joka arvostaa siisteyttä ja sitä että kaikki on keskenään samassa linjassa. Vaikka hotellin yleistyyli on ”tyylikäs & design”, viestinnästä tuli kivan rento fiilis.

lr_hotellihelkabaari lr_hotellihelka lr_kokolr_hissilr_cava

Pikku loma tehtiin muutenkin ihan lasten ehdoilla, visiittiä karkkikauppaan ja Luonnontieteelliseen museoon. Hotellihuoneesta löytyi myös oma kiva sauna, joten vietimme koko perhe rennon saunaillan nepalilaisesta ravintolasta palatuamme. Sviitistä löytyi myös kylpytakit ja tohvelit (ihan must), joissa oli just hyvä tepsutella saunan jälkeen.

lr_suite-rooms-05lr_sviitti lr_sauna lr_ikkunassa lr_lingonberry

Hotelli sijaitsee niin lähellä Eläinmuseota, että kävelymatkaa oli vain pari sataa metriä. Sateisella kelillä tämä oli juuri loistava vaihtoehto lauantapäivän ohjelmaksi. Pohjoisella Rautatienkadulla oli myös mukavasti Fafa’s ja sen lähettyvillä japanilainen ravintola, joita ajattelimme lauantain ruokapaikoiksi.

Eläinmuseo (eli Luonnontieteellinen museo) on kyllä upea paikka. Todella hienosti toteutetut näyttelyt ja eri ikäisille löytyy sopivasti kiinnostavia tutkittavia kohteita.

lr_luomus_1 lr_luomus_2 lr_luomus_3 lr_luomus_4 lr_luomus_6

We stayed one night in the Hotel Helka in Helsinki centre with the kids and visited also the Natural History Museum on the same street. The hotel’s interior design was well-finished with Finnish design pieces (Artek) and was delightful to have a sauna in the suite. A very relaxed evening!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply