Täydellinen tomaattikeitto + paperinyssäkkäkrutongit

28.09.2015

jamie-oliverin_tomaattikeitto paperinyttikrutongitTiedättehän sen sellaisen ihanan tomaattikeiton, joka on yhtä aikaa vähän kirpeä ja makea, ja tosi täyteläisen makuinen? No tässä ois reseptiä, jonka pöllin mieheltä, joka pölli sen Jamie Oliverilta. Tällainen herkkulounas ilmestyi keittiön pöytään yksi päivä, ja sovittiin että saa ilmestyä muinakin päivinä – sen verran hyvää oli. Ja kuulemma oikein helppo tehdä. Paitsi nyt kun tutkin ohjetta, ei Jamie puhu tuollaisesta paperipussukasta mitään, joten taisi olla miehen oma keksintö. Aika nätti ja näppärä sellainen.

Meillä kotona on tainnut tulla tavaksi käyttää kaikkiin tomaattia sisältäviin soosseihin tai vastaaviin joko balsamietikkaa tai punaviinietikkaa, ja niin tässäkin. Etikka tuo esiin kivasti tomaatin hapokkuutta, ja tässä punasipuli tuo mukaan kivaa vastapainoa makeudellaan.

Yritän selostaa Jamien 30 minuutin ateriat -kirjan reseptin vähän simppelimmin, kyllä työ osaatte ilman rautalangastakin vääntämistä.

Tomaattikeitto (n. 4 hengelle)

Reilu 1 kg kypsiä tomaatteja (voi olla erilaisia, kirsikkatomaatteja ja isompia tomaatteja)
1 tuore punainen chili
4 valkosipulinkynttä
2 pientä punasipulia
4 rkl balsamietikkaa
Oliiviöljyä
Pieni nippu tuoretta basilikaa
Muutama lusikallinen ranskankermaa valmiin keiton päälle

Kuumenna uuni 220 asteeseen / Leikkaa isoimmat tomaatit neljään lohkoon ja laita kaikki tomaatit, halkaistu chili ja murskatut valkosipulinkynnet uunipellille tai johonkin vastaavaan / Päälle runsaasti oliiviöljyä ja mausta suolalla / Sekoita nopeasti ja laita uuniin ylätasolle 12-15 minuutiksi.

Kuori sipulit ja pilko karkeaksi silpuksi / Silppu + tilkka oliiviöljyä + suolaa kuumaan kasariin / Anna sipulien pehmetä ja sekoittele ajoittain / Lisää 4 rkl balsamietikkaa ja anna kiehua kokoon / Ota tomaatit uunista ja kaada kaikki kasariin / Soseuta hela hoito / Päälle basilikanlehtiä.

Krutongit

Ciabatta
Oliiviöljyä
Tuoretta basilikaa

Revi ciabatta 8 palaksi ja laita leivinpaperikääreeseen / lorauttele oliviiöljyä päälle ja möyhi mukaan basilikasilppua / Laita pelti uuniin alaritsille, yhtä aikaa tomaattien kanssa / Kun ovat paahtuneet rapeiksi, ota uuni pois päältä mutta jätä vielä uunin jälkilämpöön.

Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply