Frozen tuli taloon / A birthday theme

12.10.2015

Jokainen lapsensa prinsessavaiheen läpikäynyt äiti tietää että se menee ohi. Ja sen tiedon voimalla pystyy lähes yli-inhimillisiin suorituksiin. Iltasaduiksi meillä luetaan Tuhkimoita, Prinsessa Ruususia ja melkein mitä tahansa kirjaa joka on vaaleanpunainen tai jonka päähenkilöllä on joko a) kääpiökavereita b) juhlamekko tai c) paha äitipuoli. Onneksi 3-vuotias ei ihan vielä huomaa tarinankäänteistä vaikka sivuja vähän skippailee yli…

Mutta – koska sankaritar odotti 3-vuotissynttäreitään kuukausitolkulla, päätin ilahduttaa pikkuista Routsen-teemalla (Frozen). Routseneista meillä puhutaan ihan koko ajan ja tehdään lettikampausta Annan ja Elsan tyyliin jne.

Tämä äiti, joka välttelee kakun leipomista viimeiseen asti, ylitti itsensä tilaamalla nettikaupasta syötävän Frozen-kuvan ja vaaleansinistä sokerimassaa (Ullanunelmasta). Kakkupohjat tein kolmesta neljän munan kääretorttupohjasta ja leikkasin pohjat millintarkasti samankokoisiksi. Tässä välissä täytyy siis sanoa, että suurpiirteinen kokkaustyylini ei sovi yhteen juuri tällaisen kakunteon kanssa, mutta mitäpä sitä ei rakkaalle lapselleen tekisi (vaikkakin sitten parit hikikarpalot vuodattamalla). Väliin laitoin mansikoita, omenahilloa, lemon curdilla maustettua kermaa (kiitos Kaisa vinkistä!) ja kostutin raparperimehulla. Oikein oli hyvää!

Isosisko (joka kyllä ehdotti synttärin teemaksi Suomen täydelliset venäläisnaiset, koska ohjelma on kuulemma pikkusiskon tyylinen), teki upeat Olaf-koristeet puolukkamuffinssien päälle. Synttärisankari oli onnellinen. Myös uudesta Frozen-käsilaukustaan… ja timanttikoruistaan… ja prinsessaviitasta… ja hansikkaista…

frozen_kakku frozen_syotava_kakunpaallinen olaf_muffinssikoristeetfrozen_synttariteemaolaf_muffinsit

A 3-year-birthday-party in Frozen theme. I can only say: I survived!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Vanha Jäärä 13.10.2015 at 8:04 am

  Vai Routsen! Heh :-) Pikku-prinsessa oli varmasti tyytyväinen synttärijärjestelyihin. Noi kuvalliset kakunpäälliset ovat kyllä käteviä, ei tarvitse olla armoitettu näpertelijä-kondiittori saadakseen aikaan teemaan sopivan kakun.

  Kummipoikani oli aikoinaan (20 vuotta sitten…) armoton Toy Story ja erityisesti Buzz Lightyear -fani. Hänen suussaan nimi vaan taipui muotoon Puts Laitinen.

  • Reply Maire / Kettukarkki 14.10.2015 at 8:26 am

   Puts Laitinen :)
   Juu oli oikein tyytyväinen, ja tosiaan äiti myös nettikauppojen antimista (joiden puoleen käännyn vastakin).

 • Reply N 13.10.2015 at 8:47 pm

  Meidän muru täyttää tammikuussa kolme, eikä ole kuullutkaan Frozenista, mutta saattaisi ihastua. Lähinnä mietin, että onko kuitenkin liian pelottava, kun ikärajakin on 7?

  • Reply Maire / Kettukarkki 14.10.2015 at 8:29 am

   Meillä isosisko on tässä asiassa vaikuttanut paljon, muuten ei varmaan koko leffaa olisi nähnyt. Me tehtiin niin, että isosiskon kanssa laitettiin leffasta pelottavat kohdat (pari kappaletta) muistiin, ja sitten kun yhdessä katsottiin, kelattiin vaan niiden yli. Myös Spotifystä lapsonen on kuunnellut Frozenin soundtrackiä (siinä lempibiisinsä Let it go), ja myös pelottaviin kohtiin sävelletyt kappaleet ovat 3-vuotiaan mielestä pelottavia. Eli nekin biisit skipataan suosiolla yli.

  Leave a Reply