Ihanassa Kuopiossa / Lovely Kuopio

27.10.2015

Meillä tuli ihan hirveä ikävä Kuopioon, ja pakkohan sinne oli lähteä käymään ja vähän Kallavedeltä tuulevaa savolaista syysilmaa nuuhkimaan. Tässä pari viikonloppua sitten nautimme aivan täydellisestä kaupunkilomasta tukikohtana Puikkari keskustassa. Hotellissa siellä aina yövymme, sen harvan kerran kun pääsemme kaupungissa käymään täältä kaukaa etelästä. Ajomatkaa tulee 400 km, ja sen saa lapsiperhe venytettyä kestämään 5,5 tuntia (you know – paha olo, pissahätä, jano, nälkä jne.).

Kävelimme kauniilla Valkeisen lammen ympärillä ja muistelimme eräitä portaita, joilla n. 18 vuotta sitten yömyöhään istuskelimme juttelemassa. Nää meidän portaat tunnetaan meillä myös nimellä ”meidän portaat”, ja pitihän ne esitellä myös sitten tuolle jälkikasvulle.

valkeisenlampi_loresvalkeisen_lammen_portaat_lores valkeinen_kuopio_lores

Siis ihme kyllä, torin remontti oli ohi! Käydään Kuopiossa n. kerran vuodessa, ja tuntuu että joka kerta ehkä neljän vuoden aikana on ollut joku kohta torista kaivettu auki. Mutta ai että nyt näytti nätiltä – ihmiset vaan puuttui. Keskustassa syynätään läpi kaikki uudet mestat – onko uusia ravintoloita, kirppiksiä, ja onko vanhat tutut paikat tallella. Nyt käytiin meksikolaisessa ravintolassa Panzassa, ihana, käykää! Meillä oli ihan superletkeä ilta siellä lasten kanssa, tunnelma ihana ja lapsille oma leikkipaikkakin. Sisustukseen selvästi panostettu paljon, ja sai kyllä täydet pisteet meiltä. Sorde, kuvia ei ole kun siellä sisällä oli niin hämärä valaistus, ja mulla pelkkä kännykkäkamera.

kuopion_kauppahalli_lores kuopion_torilla_lores kuopion_tori_lores

Kävelylenkki tutuissa maisemissa Niiralassa piti myös tehdä. Täällä me käveltiin myös silloin kaaaauan sitten, ja haaveksittiin omasta puutalosta (tai minä ainakin) ja kaikesta. Vaan nytpä ei tartte enää haaveksia, tuntuu että kaikki mistä silloin haaveili, on tapahtuneet jo moninkertaisina. Kuten että pääsisi tekemään jotain superhuippua sisustusunelmaduunia joskus opiskelujen jälkeen. Ja sitähän tässä on saanut tehdä jo monen monta vuotta.

niirala_lores

Siinä tais olla vuorokausi Kuopiossa oloa takana, kun vanhempi tyttö sanoi että muutetaas tänne Kuopioon! Kuulemma kaikki on niin ystävällistä ja kodikasta, hotellissakin niin tervetullut olo. Sanoi, että täytyy vaan tätä savvoo opetella puhumaan (hihittelin ittekseni). Harmi kun koulussa ei ole A-kielivaihtoehtona esim. savoa…

Tällainen mieltä lämmittävä herkkuyllätys oli huoneessamme odottamassa – olin todella vaikuttunut, ja tytöt hirveän iloisia. Yövyimme Original Sokos Hotel Puijonsarvi Kuopiossa (Puikkari tarjosi yöpymisemme vastineeksi näkyvyydestä blogissa), joka on meille tuttu paikka ennestään. Monta hotellia olemme testanneet, mutta tässä paikassa tulee jotenkin erityisen tervetullut olo. En osaa sitä oikein selittää – ainakin henkilökunta on jotenkin mukavan välitöntä, ystävällistä ja aidon oloista porukkaa, lapset otetaan aina ihanasti huomioon ja tuntuu että meidän viihtymisestämme oikeasti välitetään. Tämä sama tunne on toistunut joka kerralla. Ja selvästi lapsetkin sen huomasivat.

kettukarkit

Lasten kanssa reissatessa on ihanaa, jos huoneita on useampi. Nyt tytöillä oli omansa, ja me saimme nukkua eri huoneessa. Meillä oli myös oma sauna, josta nautittiin. Siis aivan ihana loma – todellakin kannattaa ihan kotimaassakin lomailla, ihan samoihin fiiliksiin pääsee menemättä merta edemmäs kalaan.

juniorsviitti_original_original_sokos_hotel_puijonsarvi_kuopio_lores puijonsarven_kalat_lores suite_300_loresYksi juttu on erityisen tärkeää mainita – Puikkarissa saa aamupalalla kalakukkoa! Oli hieman vaikeuksia ottaa siivusta kuvaa, koska söin tohkeissani aina vahingossa jokaisen jonka yritin kuvata. Tämänkin yritin kursia kasaan, vaikka olin jo pari palasta ehtinyt suihini maistella. Pisteitä myös aamupalan hedelmäsalaatista – se jos joku on luksusta, että joku pilkkoo tuoreet, raikkaat hedelmät pieniksi paloiksi vain sinua varten. Eli aamupalani: hedelmäsalaatti, kahvi ja kalakukko.

kalakukko_loresNäitä piti ostaa kotiin, Kauppahallin mustikkakukkoja. Jos joku tässä nyt harkitsee Kuopioon lähtemistä, voisin ihan vaan tuupata matkaan näiden herkkujen takia. Ei pysty selittään miten hyviä nämä on, mutta siis sellaisia ”syötävä silmät kiinni kun on niin hyviä” -hyviä.

mustikkakukkoset

Ennenkin olen Kuopion reissuistamme kirjoitellut, ja tässä muutaman vuoden vanhassa postauksessa muistellaan entisiä kotejamme ja vanhoja kotikulmia.

Kuva hotellihuoneesta: Original Sokos Hotel Puijonsarvi Kuopio.

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply Hannele/Täyttä Elämää 27.10.2015 at 7:35 pm

  Viime hiihtolomalla tuli tutustuttua Kuopioon, toriin ja kauppahalliin ensimmäisen kerran. Aiemmin on tullut ajettua vain ohi :)

  • Reply Maire / Kettukarkki 02.11.2015 at 12:38 pm

   Yes, no hyvä että pysähdyitte sinne! Kauppahalli on kyllä herkkuja pullollaan, ja se uus lasiseinäinen kahvila on tosi kiva.

 • Reply emmu 27.10.2015 at 8:24 pm

  Mukava näin kuopiolaisena ja lapsuuteni Niiralassa viettäneenä lukea tällainen kirjoitus. Täällä se vuan mieli leppää;–).

  P.s. Sinulla on kiva blogi!

 • Reply Maarit S 27.10.2015 at 9:22 pm

  Ah, ihana juttu! Minäkin käyn säännöllisesti tunnelmoimassa, viime reissulla myös Panzassa. Mahtava paikka!

  • Reply Maire / Kettukarkki 02.11.2015 at 12:39 pm

   Ja varmaan käydään muutenkin samoja kulmia syynäämässä, veikkaan ;). Ai niitä aikoja!

 • Reply Johanna 28.10.2015 at 9:08 am

  Ihana postaus Maire! Ja reissu näytti tosi nostalgiselta. Oikein kalakukkoa aamupalaksi!

  • Reply Maire / Kettukarkki 02.11.2015 at 12:40 pm

   Kiitooos Johanna! No joo, tuolla kyllä iskee aina tosi kova nostalgiafiilis.

 • Reply hopeakoti 29.10.2015 at 11:46 pm

  Hei! Ihana lueskella omasta kotikaupungista näin vierailevan näkökulmasta:) yleensä kaikki turistikirjoitukset on isommista kunnista, joten on kivaa vaihtelua tämä! Todella upeita kuvia olet saanut räpsittyä ja pitäisi joskus paikallisena lähteä hotellilomalle tuohon puikkariin ihan vain testausmielessä:D ihanaa syksyn jatkoa sinulle<3

  • Reply Maire / Kettukarkki 02.11.2015 at 12:50 pm

   Ja kuules tosi paljon kivoja juttuja jäi vielä tän postauksen ulkopuolelle! Siellä on kaikki niin kivan kompaktisti pienen alueen sisällä. Ja hotellilomat kotikaupungissakin on tosi kivoja, suosittelen!

   Samoin sinulle ihanaa syksyä :)

 • Reply jenni 02.11.2015 at 11:19 am

  Kävin viime vuonna Kuopiossa ja ihastuin todella. Ihana kauppahalli :)

  • Reply Maire / Kettukarkki 02.11.2015 at 12:51 pm

   Kuopioon on kyllä helppo ihastua, se on vähän sellainen pieni aarre siellä kaukana kaukana.

 • Reply ilpo helenius 10.05.2016 at 12:09 pm

  Kovasti on Kuopion kalakukkokaapuntia nyt kehuttu! Tack så mycket! Thank you very much! Merci! Kesäisin tämä onkin elävä ja lupsakka paikka, tori täynnä tunnelmaa, mut talvella yleensä jäinen ja verkkaisa kaupunki, lukuunottamatta tammimarkkinoita, jolloin helppoheikit myyvät kaikenlaista rihkamaa ja Partasen kalakukkoleipomo kalakukkoja. Myös Tyrisevän Viipurinrinkeletä on tarjolla, jotka tulevat Lappeenrannasta. Torin alle rakentaminen joitakin vuosia sitten oli kyllä turhaa ja kallista hössötystä, ei siellä paljon ketään näytä olevan. Firmatkin häipyvät vähin äänin, oikeet immeiset kai haluaa olla maan pinnalla?! Kaikesta huolimatta: Welcome to Kuopio and Kuopio dansing show sekä läheltä että kaukaa! t. Kalakukkokaapungin vakiasukas jo kolkyt vuotta!

 • Leave a Reply