NCC:n Selma on muuntautuva koti

01.11.2015

Kaupallinen yhteistyö.

Perheen asumisen vaatimukset ja tarpeet muuttuvat aina vähän elämäntilanteen mukaan. Muistan kun mekin mietimme toisen lapsen tullessa Käpylän kerrostalokolmiomme (91 m2) muuttamista neliöksi niin, että olisimme lohkaisseet suuresta olohuoneesta osan makkariksi. No, ehdimme muuttaa ennen kuin tuo pikkuinen tarvitsi sitä omaa huonettaan.

Mielenkiintoinen Selma

Nyt uudisrakentamisen trendi on selvästi menossa suuntaan, jossa jo rakennusvaiheessa vaihtoehtoja annetaan enemmän ja tehdään asunnon muunneltavuus helpommaksi perheelle tulevaisuuden muuttuvissa tilanteissa. Yksi tällainen kohde on Laajasalon Kruunuvuorenrantaan rakenteilla oleva As Oy Helsingin Selma, jossa samaan asuntoon voi valita hyvinkin erilaisia huonejakoja. Valitsen postaukseen mielestäni mielenkiintoisimman NCC:n kohteen, ja tämä Selma oli oma ykköseni; siinä on tarpeeksi suuria asuntoja (mahtuu asumaan ja työskentelemään), se on Hitas-talo (edullisemmat neliöhinnat) ja pohjat ovat muunneltavissa (huoneiden määrää samojen neliöiden sisään voi valita itse).

Lapsiperheelle sopivia oivalluksia

Taloyhtiössä on yhteensä 53 muuntautuvaa asuntoa, kooltaan 41 – 95,5 m2. Yhtiöön tulee mm. lastenvaunuvarasto, jonka eteiseen tulee pesupiste, jossa voi kätevästi pestä pois hiekat ja roskat (ja joskus renkaisiin tarttuu tienposkesta ihan sitä itseään, ja sitten mietitään että miten ihmeessä sen renkaan saa pestyä puhtaaksi, jos on vaikka vaunuja nostamassa autoonkin). Polkupyörille on oma paikkansa ja autopaikat löytyvät pysäköintihallista. Ja mikä mahtavaa – merelle matkaa on n. kilometri.

Selma_kaksi_eri_huonejakoa

selma_sisustuskuva0 Selma_laajasalo

Viiden huoneen perheasunnosta saa muutettua esimerkiksi hulppean kahden huoneen asunnon. Pohdin tätä pohjien muuntomahdollisuutta vähän omalta kantilta. Tässä kaksi kiinnostavaa vaihtoehtoa tarjolla olevasta suurimmasta kodista (meille sopivin), jossa keittiö on kivasti auki olohuoneen suuntaan. Tykkään tuollaisista pitkistä työtasoista, ilman että taso tekee mutkia:

ncc_pariskunnalle ncc_perheasunto

Miten seiniä poistetaan tai lisätään esim. 10 vuoden päästä?

Soittelin kohteen muutostyöinsinöörille, ja juttelimme tuosta muunneltavuusmahdollisuudesta. Rakennusvaiheessa perushintaan kuuluu useampikin eri huonejakovaihtoehto, ja maksimimäärä seiniä on sitten se lisähintainen vaihtoehto. Kuulemma hitas-talossa muutostyötkin saadaan tuohon hitas-hintaan, kun taas myöhemmin tehtyinä niistä täytyy maksaa suhteessa hieman enemmän. Jos perhe vaikka 10 vuoden päästä haluaa muuttaa kaksi pientä makkaria yhdeksi suureksi, siihen tehdään ihan normaali remontti tarvittavine lupineen. Seinät rakennetaan siis ihan normaalisti kiinteiksi (ei mitään kelluvia tms. rakenteita), ja niissä kulkee sähköt sun muut sisällä. Rakennusvaiheessa asunto on yhtiöjärjestyksessä esim. 5 h + k, ja remontin jälkeen voi sitten hakea taloyhtiöltä yhtiöjärjestyksen muuttamista niin, että asunnosta tulisi 4 h + k.

Mitä on Hitas-asuminen?

”Hitas on Helsingissä käytössä oleva asuntojen hinta- ja laatutason sääntelyjärjestelmä, jonka tarkoituksena on turvata, että asuntojen hinnat perustuvat niiden todellisiin tuotantokustannuksiin. Enimmäishinnan sääntely kohdistuu sekä uusiin että vanhoihin Hitas-asuntoihin. Hitas-rekisteriä ylläpitää ja jälleenmyyntiä valvoo kiinteistöviraston asunto-osasto.” Lisätietoja: www.hel.fi

Yhteistyössä: NCC

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply