Lähiöbrunssilla Pirkkolassa / Brunch at the neighbourhoods

23.11.2015

Jos ei omilla hoodeilla tapahdu mitään, täytyy laittaa tapahtumaan! Olemme Teresan kanssa miettineet jo jonkin aikaa jotain kivaa ihmisiä yhteen tuovaa ruokatapahtumaa lähialueelle (Paloheinä-Pakila-Pirkkola-Maunula), ja on tuntunut siltä että muillakin on ollut kovasti halua johonkin omaan, yhteiseen kivaan. Tämä Teresan idea lähiöbrunssista toteutui toissapäivänä ravintolapäivänä Pirkkolan Urbansaunalla, joka oli vuokrattu varta vasten tilaisuutta varten. Simppelisti homman idea on tässä: kävele paikalle, tuo oma skumppa, istu alas ja nauti herkkubrunssista ystävien kanssa. Brunssipaikat oli myyty etukäteen, ja Teresa toteutti koko keitrauksen ystävänsä Kirsin kanssa, ja minä olin mukana Kettukarkki pop-up-shopin kanssa (ja syömässä niitä herkkuja). Oli kiva nähdä vieraissa tuttuja kasvoja, vaikka tuntuu että itse olen vasta ihan ”uusi” tällä alueella.

Urbansauna on paikka, jota voi vuokrata tuntihinnalla erilaisiin tilaisuuksiin. Olen aiemmin luullut, että se on sauna, mutta ehei. Varsin viihtyisä tila, jossa on myös keitraukseen sopiva keittiö (ruoanvalmistukseen ei niinkään).

Ihan pakko esittää tässä julkinen toive: sinä ravintola-alan ihminen, perusta ravintola tälle alueelle, täällä ei ole! Täällä on niin tarve kyläläisten yhteiselle olohuoneelle, jossa viihtyisi ja jossa voisi istua kahvilla, lounaalla ja illalla ystävän kanssa viinillä. Voisiko tänne copypeistata Murun? Pastiksen? B-Smokeryn? Olen pistänyt sanaa kiertämään, että täältä on tarjolla 10 h ilmaista sisustussuunnittelua ravintolan perustajalle (perus-kebsupaikkaa enkä mäkkäriä en kyllä sisustele). Lähiöbrunssi oli menestys, ja se kertoo siitä että täällä todellakin tarvitaan sitä yhteistä paikkaa. Pretty please – täällä on ihmiset, täällä on asiakkaat, tee sinä se ravintola!
brunssi_pirkkolassaurbansauna_pirkkola_brunssiurbansaunapaistibrunssipoytaperunasalaattimarjajalkiruokabrunssi_brownies lyhtyurbansauna_kettukarkkishop kettukarkkishop

On the Restaurant Day Teresa Välimäki and her friend Kirsi organised a brunch for 50 people in our neighbourhood. It was fully booked, and people loved it! Together with my fellow-food-lovers I have a request: YOU, please start a restaurant in Paloheinä-Pakila-Pirkkola-Maunula. The customers are here, but no place to go to!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Vilja @ muotoseikka 26.11.2015 at 2:01 pm

    Koko lapsuuteni Pirkkolassa asuneena hämmästelen Urban saunaa. Mikä idea! Missä tila sijaitsee? Vanhan Elannon tiloissako? Upea tilaisuus teillä ja miten mahtavaa, että jotkut aina jaksavat järjestää.

  • Leave a Reply