Cocktail-joulutortut

21.12.2015

minitortut_2015

Tässä jälleen yksi hyvä resepti kategoriaan ”yllätysvieraat tulossa, laita äkkiä lapsi leipomaan”. Pikkusisko oli näitä meidän lasten kanssa pyöräyttänyt, ja vallan on nerokas ohje. Yksinkertaisuudessaan: leikkaa yhdestä torttutaikinapalasta neljä pientä torttutaikinapalaa, ja vie homma loppuun asti normaalilla kaavalla. Pieniä, kivan rapeaksi paistuvia Cocktail-torttuja on kiva maistaa vain yksi, tai viisi, tai syödä kerralla kaksi pellillistä (kuten meillä kävi toissapäivänä).

Ei parane unohtaman viime vuodenkaan helppoa torttu-tuunausta, jossa hillon sijaan pienet torttuneliöt täytetään vaniljaisella luumurahkalla -> Minitortut yllätyssydämellä.

Hei tässä välissä kysyn teiltä laatikkoihmiset, mistä Helsingistä saa itsetehtyä (tai mahdollisimman autenttista) lanttu- ja perunalaatikkoa valmiina? Työkiireet, työkiireet, mutta pakko saaha laatikkoa pöytään. Erityisesti täsmähankintapaikat akselilta Pakila-Käpylä-Hakaniemi-Keskusta otetaan kiitollisna vastaan!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply pipsa 21.12.2015 at 10:34 am

    Tämä nyt ei ole kotonatehtyä, mutta ihan törkeän hyvää kuitenkin (olen jo syönyt tähän mennessä näitä laatikoita enemmän kuin edellisjouluina yhteensä…): Kokkikartanon joululaatikot! Ei teollista vivahdetta, mutta saa kuitenkin melkein mistä tahansa ruokakaupasta, joten pelastaa tilanteen ellei oikeaa laatikkomestaria löydy.

  • Leave a Reply