Tiilirakennusten syynäystä takana

27.12.2015

makasiini tiilirakennusTässä viime syksy me molemmat Aaveen kanssa ollaan oltu ihan fiiliksissämme kaikista vanhoista teollisuus- ja pientuotantorakennuksista, varsinkin punatiilisistä ja puolihylätyistä. Niitä on mietitty kodiksi, yrityksen päämajaksi ja kaikenlaisia ideoita on pyörinyt päässä. Yhtä olin jo ostomielessä tutkimassa, mutta muutin mieltäni kuitenkin.

Ajattelin tästä aiheesta kirjoittaa, kun niin kovasti meillä on ollut tämä pinnalla nyt useamman kuukauden. Kavereiden kanssa punnittu, mietitty ja etsitty sopivia kohteita. Ja ihania onkin löytynyt. Nyt kuitenkin lopputulos on se, että päätimme tässä nykyisessä kodissa jatkaa onnellista eloamme vielä pidemmälle – eihän me tästä mitenkään pystytä vielä luopumaan. Ihanin talo ikinä. Ja tuo uusi terassikin jo kevättä odottelee.

Viimeisen stopin – tai ainakin pientä jarruntynkää –  tähän ”maallemuuttoasiaan” toi yksi kokemus muutaman viikon takaa, kun ajelin Pirkanmaan kaukaisiin kolkkiin katsomaan yhtä mielenkiintoista kohdetta (iso, todella hieno, keskellä ei mitään). Se tie sinne perille oli toki kaunis kangasmetsäisten salmien halki, mutta paluumatkalla navigaattorista (puhelimesta) loppui akku, ja eksyin totaalisesti jonnekin Pirkanmaan/Hämeen-suuntamille ja suunnistelin ainoastaan auringonlaskun ja paikallisten jussien ohjeiden mukaan. Tuli ”oikoreitit” tutuksi, auto rallitaipaleilla mutaiseksi ja totesin että en pysty vielä näkemään itseäni asumassa niin kaukana kaupungista, tai taajamastakaan. Rauhallinen asuinympäristö on ihan jees, mutta se, että nähdäkseen yhden ihmisen pitää ajaa 100 km, on aika nou.

Muun muassa tällaisia myynnissä olevia kohteita ollaan ihailtu mm. Nokialla ja Kemiönsaaressa. Suurudenhulluja kokonsa puolesta, kyllä.

Tämän lande-eksymisen jälkeen tapahtui vielä yksi toinen asia (vähän mukavampi, kerron siitä lisää), joka maadoitti meidät tänne Helsinkiin kivalla tavalla vielä enemmän. Jotenkin helpottavaa, ettei tarvitse nyt hetkeen näitä etuovia ja oikotietä.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply retromoderni 27.12.2015 at 10:01 pm

    Tuollainen meillekin kelpaisi ja syynäämme myös väliin näitä erilaisia rakennuksia joista saisi tehtyä kämpän itselleen. Tänään viimeksi eksyi puheisiin nämä.

  • Leave a Reply