Kun lumihiutale tekee onnelliseksi

04.01.2016

Se oli siinä joulun korvilla, kun päätettiinkin jättää äkkilähtö etelän aurinkoon väliin, ja pakata uudeksi vuodeksi huopatossut, kirjat, talvivällyt ja lähteäkin autolla Keski-Suomeen mökille retriittiin. Ja kylläpä olikin hyvä päätös.

Meidän all-inclusive-paketissa oli Jämsän Citymarketista joulusuklaata -50 % alesta n. muovikassillinen, pokkareita, pari pulloa viiniä ja vähän juustoja ja sen sellaista. Tosin yks juusto hais niin pahalle jääkaapissa, että se piti nostaa kuistille silläkin uhalla että joku villieläin käy sen syömässä. No, ei kelvannu, yllätys.

Mökillä on lämmin, ihan oikea vessa toisessa rakennuksessa (se jossa talvella ei yövytä), jonne aina kipitetään lapsen kanssa joko lapsi huopatossuissa itse juosten tai sylissä kantaen ja samalla vähän halien. Se vaan on ihan parasta, kun lapsi pysähtyy onnellisena katsomaan lumihiutaletta, tai ihmettelemään mustikattomia mustikanvarpuja (äiti miksei täällä ole mustikkoja äiti! Lause aloitetaan ja lopetetaan aina sanalla äiti.) Myös tähtitaivasta jäädään vessareissulla katselemaan, ja itse lähdin luikkimaan rusakon perässä. Ihan valtava näihin pikku citykaneihin verrattuna.

Myös auringonpaiste ilmassa kimmeltävän pakkaslumen läpi teki onnelliseksi. Tässä teillekin paloja tuosta tunnelmasta.

Kiitos isälle ja äidille meidän retriittiloman mahdollistamisesta!

Nautinnollista ja onnellista vuotta 2016!

talviaurinko_jarvenjaallaaskelmat_rantaan jaakuviot_kasvihuoneen_ikkunassa kaisla rantasauna_talvella rantasauna saari talviaurinko_rannalla winter_lake_snowvihrea_vanha_mokki_lores

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply Titta 04.01.2016 at 6:18 pm

    Ihan mennen tullen päihittää retriittiloma etelän reissun :) Voi mitkä maisemat!!

  • Reply Johanna 05.01.2016 at 12:15 pm

    Mikä ihana ihana retriitti tosiaan!

  • Reply June 07.01.2016 at 5:59 pm

    Naureskelin tolle all inclusive -paketille. :’D Ei mut oikeesti, kuulostaa ihan täydelliseltä!

  • Leave a Reply