Design-tärppejä Kölniin

26.01.2016

Kölnin-reissulla italialaisen keittiövalmistaja Boffin showroom oli yksi sisustustärpeistämme. Kävelymatkan päässä keskustan shoppailukaduista sijaitseva 2-kerroksinen showroom poikkesi todellakin muista keittiövalmistajista (kuten myös esim. Bulthaupin) maanläheisien sävyjen ja pinnoissa käytettyjen luonnonmateriaalien ansiosta. Yleensä italialainen, kiiltävää pintaa ja isoja mittakaavoja arvostava muotoilu huutaa – ainakin minun mielestäni – sanoja luksus ja kallis, mutta Boffin kalusteiden puristinen yleisvaikutelma ja vähäeleiset esillepanot olivat miellyttävän askeettiset, ja varmasti muidenkin pohjoismaisten mieleen. Tosin ohuiden luonnonkivitasojen hintoja en edes uskaltanut arvuutella.

Pannurivistö viehätti sen verran, että joutunen tekemään uuden kierroksen Korkeavuorenkadun Fasaaniin, jossa ihailin joulun aikaan upeita kuparipannuja. Myös Piia ja Anna olivat melko fiiliksissä Boffilla!

boffi11_lr boffi66_lr boffi88_lr

Toisella italialaisella merkillä, Morosolla, oli isohko showroom Kölnin messuhallien kupeessa Design Postilla, joka on useiden merkkien yhteinen iso näyttelytila (paikalle löytää helposti imm colognen junapysäkiltä kun suunnistaa kävellen kohti Lufthansan mainosvaloja ja lippuja). Tarkkaan seulotut yritykset vuokraavat hallista tilan vuodeksi kerrallaan, ja harva kuulemma haluaa paikastaan luopua. Kannattaa ehdottomasti käydä täällä jos Kölniin reissaa.

En muista nähneeni missään aiemmin Moroson kalusteita näin paljon yhdellä kertaa, ja huomasin että liika on ehkä liikaa. Yksittäin tykkään tuotteista tosi paljon – erityisesti Patricia Urquiolan suunnittelemista – mutta näin monta katseenkiinnittäjää yhdessä paikassa toi mieleen öisen klubitunnelman, joka ei ehkä ole se oma juttu. Tuo sik-sak-pöytä oli hieno, sekin Patrician.
MOROSOmoroso_lr
Nyt muuten tajusin että tämä kolmaskin brändi on italialainen. Agapen tuotteet on niin viimeisteltyjä ja sulavalinjaisia, että niitä on pakko koskettaa. Huomasin, että muutkin hipaisivat ammeen kylkiä ohi kävellessään. Tuo valkoinen kylpyamme on aivan täydellinen – kaunis sisältä, kaunis ulkoa, ja puteleiden säilytyspaikka mietitty valmiiksi. Marmoriamme on mieletön! Suomessa Agapea saa Helsinkiläiseltä Ambientilta.
agape_lragape_marmoriamme_lrVisiting the Boffi and Design post showrooms in Cologne.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply