Talvi-ihon luonnonkosmetiikkavinkkejä

02.02.2016

Ihonhoitotuotteiden käyttö kuuluu täällä jokapäiväiseen aamu- ja iltarutiiniin, ja varsinkin talvipakkasilla tuotteiden laadulla on todellakin väliä. Ja jos yhdenkin päivän jättää väliin, seuraukset kyllä huomaa. Ei sitä kutinaa kestä ekikään. Taisi olla Radio Helsingissä tässä yksi päivä hyviä suihkussakäyntivinkkejä kuivaihoiselle, ja opin itsekin kikan jos toisenkin. Suihkussa ei olekaan merkitystä sen kestolla, vaan veden lämpötilalla. Haalea vesi on paras, kuuma huono. Iho myös kannattaa kuivata taputelleen, eikä kuivaksi hangaten (tämä kuvien takana oleva pellavaa sisältävä hamam-pyyhe on tähän tarkoitukseen loistavaksi havaittu. Pyyhe kuuluu oman nettikauppani valikoimaan).

Tässä talvipakkasten aikaan on löytynyt varsin kivoja tuotteita – joten tässä luonnonkosmetiikkavinkkejä muillekin joiden iho kutisee kylmän sään aikaan herkästi. Nyt on tullut paljon kivoja vartalonkuorintavoiteita, joista puuttuvat sekä synteettiset että kasviperäiset kuorivat ”sattumat”, eli aineen olomuoto itsessään on ihoa kuoriva. Tämä estelle & thildin Fresh water lily body scrub* -sokeripohjainen vartalonkuorinta on juuri sopivan hellävarainen viikottaiseen vartalonkuorintaan – tykkään myös kukkaisesta tuoksusta paljon. Vastaava mielenkiintoinen tuote (vieläpä alehinnalla), tummasta sokerista tehty Kivvin purkki* löytyy uudesta Waku-verkkokaupasta.

estelle_thild_vartalokuorinta

Kun nämä kavereiden kehumat Mádaran Nokkonen Daily Defence -tuotteiden näytepakkaukset löysivät tiensä saunan pukuhuoneeseemme, olin varsin vaikuttunut minäkin. Nokkosvoide* imeytyy nopeasti, tuoksuu hyvälle ja jättää ihon kimmoisaksi ja miellyttävän tuntuiseksi. Alle suihkautan kosteuttavaa Nokkossuihketta*, ja tätä käytän nimenomaan saunomisen jälkeen. Suihketta voi laittaa kasvojen lisäksi koko vartalolle, ja olen jopa huomannut, ettei iho juurikaan kaipaa erikseen mitään vartalovoidetta nokkossuihkeen jälkeen. Aine lupaa rauhoittaa ihoa, ja sen se kyllä tekee. Ihan mielettömän helppoa ihonhoitoa.
madara_nokkosvoide_noora_shingler

Kotimaisen Rento-saunahunajan löysin jo vuosia sitten, ja tässäpä tuoksuva vinkki muillekin lauteella viihtyjille. Jos mun hunaja loppuu, on heti ostettava uusi. Tykkään saunoa pitkän kaavan mukaan, mutta iho ei siellä kovin kauaa viihtyisi. Levitän saunahunajaa iholle – erityisesti käsivarsille ja jaloille – minkä ansioista iho kestää löylyissä kuivumatta ja kuumentumatta liikaa. Lisäksi tämä koivuntuoksuinen versio vie ihanasti ajatukset kesään. Parhaat ostopaikat tälle tuotteelle on isommat tavaratalot, ja monesti löytyy saunatuotteiden seurasta samalta hyllyltä.
rento_saunahunaja*kaupallinen linkki

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply