Puuttuvat Arabian kulhoset kirppikseltä

25.02.2016

Ah autuutta, sain kulutettua yhdellä kirppiksellä Jämsän-reissulla lähes tunnin, vaikka mukana oli 3/4 perheestä ja olimme jo kotiin ajamassa ja kaikki kamat peräkontissa. Pisteet heille odottelusta. Vähän saalistakin tuli, vaikka olin melko kitsaalla tuulella. Kaksi Arabian vanhaa kulhoa, pienempi 4 e ja isompi 6 e. Tykkään tosi paljon näistä kelta-vaaleansinisistä, eikä niitä kovin usein todellakaan tule vastaan.
arabian_keramiikkakulhot

Kulhot täydentävät tätä vanhaa settiäni, joka on äidin kirppislöytö markka-ajoilta. Mielestäni 3 kpl kulhoja maksoi tuolloin 40 mk, mutta äiti sanoo että tuskin senkään vertaa. Yksi on nyt vähän väärän värinen, mutta menköön tuolla seassa. Kaikki kulhot ovat vähän vinksin vonksin, ja lasite selvästi kakkoslaatua. Taitavat olla 50-60-luvun perus-talouskamaa marketin hyllyltä, veikkaisimme. Tämä kahden puuttuvan kulhon etsintä on siis ollut n. 20 vuoden projektini – nyt sitten saa levätä!

Kulhot on mulle sellaisia tärkeitä, ensimmäisestä omasta kodista asti mukana seuranneita esineitä, jotka on nähneet monet kotibileet, perunasalaatit, dippisoosit, salaatit ja karkkitarjoilut. Eipä tuolloin tainnut keittiöstäni muita kulhoja löytyäkään …mutta sittemminhän tilannetta on tullut korjailtua montakin kertaa.
Arabian_kulhosetti_5kpl arabian_pastellikulhotNonniin – nyt hoksasin että yksi kirppislöytö jäi tähän kuvaamatta. Siitäpä myöhemmin juttua.

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Kotona Käpylässä 26.02.2016 at 9:49 pm

  Onpa ihailtava kokoelma – onnea projektin loppuunsaattamisesta!

 • Reply Hurmioitunut 27.02.2016 at 12:20 pm

  En ole tainnut aiemmin nähdä tuollaisia Arabian kulhoja. Kauniin värisiä ja sinulla onkin jo melkoinen kokoelma. Saanko udella millä kirpparilla Jämsässä kävitte? Jyväskylästä ei olisi pitkä matka junailla taas pitkästä aikaa Jämsään kirpparikierrokselle.

  • Reply Maire / Kettukarkki 28.02.2016 at 1:25 pm

   Kiitos! Jämsässä on muutama kirppis, joissa tulee käytyä. Juna-asemalta pääsee kävellen kaikkiin, keskustaan ei ole kovin pitkää matkaa, ehkä kilsa. Kulhot löytyivät Pirkkis-kirppikseltä (ei ihan keskustassa, mutta kävellen tännekin varmaan pääsee). Pirkkis on sellainen isompi itsepalvelukirppishalli, jossa on myös perällä huonekaluja ja valaisimia.

   Jämsän keskustasta löytyy SPR:n Kontti sekä Pelastusarmeijan kirpputori. Lisäksi Jämsänkosken keskustasta löytyy hyväntekeväisyyskirppis (olisikohan ollut nimeltään Arvo). Jämsän juna-asemalta Jämsänkoskelle on matkaa n. 5 km.

   Ja jos vanha tavara kiinnostaa, Jämsänkoskelta löytyy myös muutamana päivänä viikossa auki oleva Pieni pihapuoti, joka sijaitsee omakotitalon piharakennuksessa. Paikka on todellakin käymisen arvoinen, vaikka kauempaakin tulisi – itse olen tehnyt sieltä todella paljon löytöjä. Kirjoitinkin puodista pari vuotta sitten juttua:
   http://divaaniblogit.fi/kettukarkki/2013/05/22/pieni-pihapuoti/

   • Reply Hurmioitunut 28.02.2016 at 4:18 pm

    Kiitos, tuo Pirkkis ja SPR ovat entuudestaan tuttuja. Viimeksi kun pari vuotta sitten(?) kävin, siellä keskustan tuntumassa oli myös PikkuTyttö -niminen kirppis, josta bongasin Nanny Stilli Kehrä-juomalaseja 8 kappaletta 1,25e/kpl hintaan. Välillä pitäisi lähteä muualle kirppistelemään, kun alkaa aika ajoin tuntua, että Jyväskylän kirpparit on nähty.

    • Reply Maire / Kettukarkki 28.02.2016 at 7:00 pm

     Aika jees löytö!
     Tota kirppistä ei enää ole, mutta en kyllä tiedä oisko siinä samassa tilassa joku toinen.

  Leave a Reply