Retrokakku paras kakku

29.02.2016

retrokakku retrotaytekakkuKermaa, mantsikkaa ja suklaarouhetta sen olla pitää. Havahduin tähän täytekakkuasiaan, kun ystäväni ihmetteli mieltymystäni niitä kohtaan – kukaan muu kuulemma ei niistä tykkää. Ja pahinta kuulemma on, että väliin levitellään vielä sitä iänikuista banaanisurvosta, no todellakin banaanimössö kuuluu asiaan! Joo me taidettiin nauraa vedet silmissä tälle keskustelulle. Eli siis edelleen meikäläisen kakkulemppari number ykkönen on ihan perinteinen kostea ja raikas täytekakku, ja eikä mitään makeita hillohommia väliin vaan ihan vaan mansikkaa ja banaania. Se uunista tuleva sokerikakun tuoksu sen juhlan tuo.

Itse en juurikaan makeita juttuja leivo (suolaisia senkin edestä), eli synttärikakun leipoo Aavee. Sieltä on tullut tilauksesta paholaisen kakut ja mutakakut, ja varsin kärsivällisesti niillä suklailla lutrailoo. Mutta kyllä tämä kermakakku on vaan paras – jota muuten jäi vielä jääkaappiin pikku pala, yes. Mulla oli siis synttärit eilen ja 39 tuli täyteen.

Tähän versioon kuulemma kysyttiin kaupassa 3-vuotiaalta koristeluehdotuksia, ja värikkäät Amerikanpastillit valittiin yhteistuumin. Todellista retroa siis.

No miten on – onko siellä muita täytekakun ystäviä, vai mikä vie voiton?

You Might Also Like

16 Comments

  • Reply Tiina 29.02.2016 at 2:06 pm

    No todellakin! Oon täysin samaa mieltä! Mun kakussa tosin on hilloa ja banaanisiivuja :) Onnittelut vielä!

    • Reply Maire / Kettukarkki 29.02.2016 at 2:37 pm

      Vai että hillua :) Banaani menee myös siivuina oikein kivasti. Niin ja kääretorttuun (ultimate retroeväs) nuo banaaninsiivut on ihan must.

      Kiitos onnitteluista! :)

  • Reply Laura 29.02.2016 at 2:58 pm

    Juurikin tuo banaanimössö-mansikka-täytekakku o aina lopulta se ihan paras. Minä kostutetan sen vedellä laimennetulla sitruunamehulla, johon lisään hiukan sokeria. Minäkään en ymmärrä, että hilloa, kun voi laittaa raikasta mansikkaa. Banaanista tulee riittävästi makeaa.

    • Reply Maire / Kettukarkki 29.02.2016 at 3:59 pm

      Uujes, siellä kanssa ollaan oikeilla jäljillä! Tuo kostutuskikka kuulostaa hyvältä, enpäs ole tajunnut. Ehkä joskus on tullut käytettyä tuoremehua, mutta ei sitruunamehua.

  • Reply Johanna 29.02.2016 at 4:10 pm

    Mä olen vähän myöhäisherännyt näiden täytekakkujen kanssa. Olen vasta nyt aikuisiällä alkanut himoitsemaan. Mutta kääretortulle en kyllä lämpene edelleenkään…

  • Reply Sarp 29.02.2016 at 5:39 pm

    Paljon onnea!

    Juu, perinteinen kermakakku kelpaa aina.
    On oikeastaan pakollinen juhlapyhinä.
    Menee ne muutkin :)

    • Reply Maire / Kettukarkki 01.03.2016 at 11:46 am

      Musta taas tuntuu, että aina kaikkia muita kakkuja on juhlissa paitsi kermakakkuja. Tai sitten tunnen paljon kokeilevia kakkuihmisiä.
      Kiitos onnitteluista!

  • Reply Lyde 29.02.2016 at 6:21 pm

    Minä olen suuri kakkujen ystävä, mutta en leivo niitä itse ollenkaan. Jo vuosia sitten ilmoitin että nyt ei enää, ja siitä lähtien meidän kakut on tilattu aina jostain valmiina. Keskityn siihen syömäpuoleen sitten oikein sydämellä :-)

    • Reply Maire / Kettukarkki 01.03.2016 at 11:48 am

      No pakko myöntää, että jos kakkuvuoro napsahtaa meikäläiselle, se tilataan jostain valmiina. Yleensä Kakkukeisarilta tai Kakkugalleriasta – molemmissa loistavia vaihtoehtoja. Mutta koskaan en muuten tilaa kermatäytekakkua, koska näissä leipomokakuissa on aina se hillovaara.

  • Reply Reija 29.02.2016 at 6:52 pm

    Mikä ihmeen retrokakku?!? Meidän perheessä tällainen leivotaan aina kun on jonkun synttärit ja niitä tässä kollektiivissa riittää! Ei siis ole päässyt retroutumaan, kun on ollut koko ajan osa elämää. Ja siis tietysti parasta mitä on. Etenkin äidin tekemänä.

    Koristelussa ehkä on sitä retrompaa tunnelmaa ;)

    • Reply Maire / Kettukarkki 01.03.2016 at 11:50 am

      Se on sitten retroa läpi elämän! Havaitsin just, että ympärillä kaakut muuttuu (juustokakkua, prinsessakakkua, sitruunamarenkikakkua) mutta se oma ykkönen on sama kuin ensimmäisillä syntymäpäivilläni vuonna 1978.
      Tuosta koristelusta nyt puuttuis vaan säilykepersikka viuhkan muotoon leikattuna sekä ananasrenkaat :D

  • Reply Taikinanaama 29.02.2016 at 7:27 pm

    Mä rakastan täytekakkua, mutta olen sinänsä aika kreisi revari, että mun täytekakkuun tulee vadelmaa ja persikkaa ja kerman sekaan rahkaa. Kostutus omenanehulla ja sitruunalla. Slurps!

  • Reply Riikka 29.02.2016 at 11:08 pm

    Myöhästyneet onnittelut! Kunnon vanhan ajan kermakakku kuulostaa minustakin täydelliseltä!

  • Vastaa käyttäjälle Laura Cancel Reply