Esikasvatusta ja viljelyä sisätiloissa

28.03.2016

Jokakeväinen pikku paniikki alkaa samalla kellonlyömällä kun ensimmäiset viserrykset kuuluvat pihalta. Puutarhakausi on alkamaisillaan, ja pää vilistää ideoita pihayrttien ja tulevan puutarhapalstamme (!!) suhteen. Nyt olinkin reipas (tai näin uskottelen itselleni), ja laitoin ensimmäistä kertaa chilintaimet siemenestä itämään, ja kas, sieltä ne pukkaavat!

Listalla ovat oikeasti vielä kesäkurpitsa sekä lehtikaali, jotka nekin ensimmäistä kertaa tarkoituksena ottaa haltuun. Meillä kuluu kesällä kesäkurpitsaa kesällä samaan tahtiin kuin tomaattia – sitä grillataan ja syödään pastan kanssa, ja lehtikaali on löytänyt tiensä piirakkaan, salaatteihin sekä sipsikuppiin (tietty). Meidän 3-vuotias jakaa kanssani suuren lehtikaali-intohimon.
chiliviljelmat

Viljelyinnostus pääsee varmasti ihan uusiin sfääreihin, kun pääsen kunnolla tutkimaan näitä IKEAn uusia KRYDDA/VÄXER -tuotesarjan tuoteita. Tuo tornimainen istutuslaatikko kiinnostaa erityisesti. Mutta huhtikuuhun täytyy näitä odotella – eikös se ole vähän myöhään? Harrastelijapuutarhuri kun on ainakin lukevinaan usempien siemenpussien kyljestä, että maaliskuussa pitäisi jo olla siemenet riveissä ja ojennuksessa multakoloissaan.

Pakko mainita että muotoilija, serkkuni Simo Puintila oli aikaansa edellä vuonna 1999, kun voitti opiskeluaikana ystävänsä kanssa Habitaren suunnittelukilpailun sisäviljelylaatikolla Tiedon kierto. Eli mitä Simo vuonna 1999, sitä IKEA 2016 ;)
Ikea_viljelya_sisatiloissa krydda_vaxer_ikea_yrtit krydda_vaxer_ikkuna krydda_vaxer_istutustorni

Sisäviljelyyn on kivoja tuotteita muillakin, palaanpa niihin oman postauksen kanssa!

Press photos: IKEA

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply