Alkuperäistä 1920-luvun tunnelmaa Käpylän asuntonäytössä

29.03.2016

Miltä näyttäisi asunto, jota ei ole juurikaan remontoitu 90 vuoteen? Sellainen on nyt myynnissä Käpylässä, aivan ensimmäisen Käpylän-kotimme naapurissa Väinölänkadulla, joten paikka on varsin tuttu. Kävin viime viikolla asuntonäytössä, sillä tätä ei vaan voinut ohittaa. Muukin media on huomioinut myynnissä olevan harvinaisuuden, ja meillekin on tullut useilta kavereilta viestejä: ostakaa, ostakaa!. No ei me nyt osteta :)

Asunto suurine huoneineen oli kuin museo. Jopa esillä olleet arkitavarat (silitysrauta, keittiövälineet) näyttivät olevan siltä ajalta kun talo on rakennettu, 1920-luvulta. Kauniita, patinoituneita, ja ilahduttivat pelkällä olemassa olollaan. Asunnossa oli useita kakluuneja, upeita ikkunoita ja kivan tummia sävyjä lattioissa ja ovissa. Toivottavasti tämä koti löytää sitä arvostavan omistajan, joka ymmärtää säilyttää alkuperäiset upeat yksityiskohdat (juuri tummine sävyineen) ja tsemppiä projektiin! Olisi ihana jotenkin olla tässä mukana, joten toivottavasti uusi omistaja on joku tuttu ;)

Näitä kyseisiä paritaloja rakennettiin tuolloin 3 kpl, eli samanlaisia asuntoja on olemassa 6 kpl. Bongasin eilen Facebookin kautta 1960-luvulla tehdyn videon, jossa kerrottiin silloisesta Puu-Käpylän purkuaikeesta. Harmi vaan en enää tänään löydä videota sitten millään! Siinä meinaan haasteteltiin myös perhettä, joka asui tällaisessa identtisessä, mutta täysin moderniin 60-lukutyyliin sisustetussa kodissa. Kotia kuvattiin siinä kivan laajasti.

Kurkatkaapa myynti-ilmoitusta ennen kuin se katoaa nettisivuilta.

vainolankatu_kapylavainolankatu_kapyla_2

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Yle Elävä arkisto 29.03.2016 at 10:03 pm

  Onkohan kadottamasi Käpylä-ohjelma tässä
  http://yle.fi/aihe/artikkeli/2007/01/08/puu-kapylaa-uhkasi-purkutuomio

  Voit upottaa videon katsottavaksi myös blogikirjoitukseesi näillä ohjeilla http://yle.fi/aihe/elava-arkisto/embedohje

  • Reply Maire / Kettukarkki 30.03.2016 at 4:52 pm

   Kiitokset tästä! Juuri tämä video oli kyseessä :)

   • Reply Pauliina 31.03.2016 at 9:52 pm

    Hei! Videoissa on tosiaan minulle henkilökohtaista historiaa..
    Alemmassa videossa jo edesmennyt arkkitehti-isäni puhuu Puu-Käpylän suojelemisen puolesta ja sisäkuvissa esiintyvät sisareni. Pätkä on tosiaan kuvattu lapsuudenkodissani Väinölänkadulla, myytävän asunnon viereisessä talossa, jossa iäkäs äitini edelleen asustaa. Asunto remontoitiin täysin silloin 60-luvulla ja edellinen asukas oli poistanut kaikki kakluuniuunit epämuodikkaina. Pohja on kuitenkin täysin sama kuin myytävässä kohteessa. Myös vinttikerros on remontoitu 70-luvulla asuintilaksi.
    Kiva kun arkistoihin on jäänyt tämäkin pätkä, sisareni löysi sen jo muutama vuosi sitten, taidettiin esittää televisiossa? Muutin itse pois Käpylästä jo 15 vuotta sitten, mutta osa sydämestä asuu siellä aina!

    • Reply Maire / Kettukarkki 05.04.2016 at 9:04 pm

     Kiitos Pauliina kommentistasi! Aivan ihana kuulla tämä tarina – kiitos siis kun jaoit sen.

     Kotinne todellakin näytti modernilta ja upealta videossa, en ihmettele ollenkaan että asukkaana oli myös arkkitehti. Mukava muisto jäänyt perheellenne videosta, joita ei kuitenkaan ihan hirveästi tuohon aikaan kuvattu. :)

     Käpylä on kyllä koti – samat tunteet täälläkin! Ihanaa kevään jatkoa sinulle!

  Leave a Reply