Hiiliteräspannu tuli jäädäkseen

31.03.2016

Kaksi teflonpaistinpannuamme vetelivät viimeisiään, ja kaipailin vähän isompaa paistinpannua 26 cm pannujen tilalle. Olin ollut siinä uskossa, että hiiliteräspannu olisi jotenkin kallis, mutta yllätyin kohtuullisista hinnoista.

Olin ihan muissa asioissa Korkeavuorenkadulla, kun Eiringin kohdalla tuli tämä pannuasia mieleen. Tiesin, että siellä on hyvä valikoima kaikenlaista kivaa keittiöön. Ranskalaisia De Buyer -hiiliteräspannuja oli kokonainen seinällinen, ja valitsin siitä vaan hienomman kahvan ja meidän perheelle sopivan koon, halk. 32 cm. Hintaa pannulla taisi olla viitisen kymppiä.

Myyjältä sain hyvät ohjeet ennen käyttöönottoa tehtävälle rasvapoltolle (tiesin että Aavee innostuu tekeen tän mun puolesta, ja niinhän siinä kävi). Homma kävi hyvin yksinkertaisesti, vaikka olin kuvitellut tämänkin tosi vaativaksi asiaksi. Rasvapoltto tehdään kasviöljyllä, ja meillä käytettiin oliiviöljyä. Myyjä suositteli erityisesti pellavaöljyä, josta kuulemma ei jäisi juurikaan makua pannuun. Oliviiöljyä meillä käytetään muutenkin paljon, joten päätettiin että se saa käydä.
hiiliteraspannu_lebuyer hiiliteraspannuhiiliteraspannu_isoPannu todellakin toimii hyvin. Onhan tämänkokoinen teräspannu todella painava käsitellä, mutta kyllä se kuitenkin onnistuu. Hiiliteräspannussa on selvästi teflonpannun ja valurautapannun hyvät puolet yhdistettynä: ruoka ei tartu pintaan kiinni, ja paistolämpötila on tasainen ja tarvittaessa todella korkea (esim. pihvien paistopintojen tekemiseen). Olemme kokanneet pannussa mm. wokkeja, kalafileitä, kokolihapihvejä, lettuja ja munakkaita, ja kaikille näille pannu toimi moitteettomasti.

Ostettaessa pannu oli teräksen värinen, mutta sen kuuluu tummua lähes mustaksi käytössä. Tummuminen alkoi heti ensimmäisestä käyttökerrasta, ja näyttää jo nyt todella ”käytetyltä”. Mutta siis ihan mielettömän hyvä paistinpannu, voin todellakin suositella! Eikä tarvitse miettiä tarttuuko pinnasta jotain (teflonia) ruoan mukana elimistöön.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Hanna 31.03.2016 at 11:48 am

    Hiiliteräspannu on ihana: paistaa oikeasti hyvin, edullinen (ja loppuelämän kestävä), helppohoitoinen. Käytän lisäksi joihinkin asioihin kuten vaikka tomaattikastikkeen tekoon pinnoitettua pannua ja joihinkin asioihin valurautaista parilapannua.

    • Reply Maire / Kettukarkki 31.03.2016 at 4:29 pm

      Just tämä pitkäikäisyys on ihan mieletön! Tekee niin hyvää kaiken tämän kertakäyttökaman keskellä.

    Leave a Reply