Blogissa alkaa palstailu!

06.04.2016

Tänä kesänä juureksia tullaan kasvattamaan muuallakin kuin sinkkiämpärissä! Meidän lähellä olevilta Elontien palstoilta on luvattu nyt yksi palsta minulle, ja odottelen sitä kuin kuuta nousevaa. Pari kertaa olen jo käynyt palstoilla katselemassa …olisikohan se tämä? Vai tämä? Parilla kaverilla palstat jo alueelta löytyy, ja sen verran innoissaan hommasta olevat, että minäkin uskalsin lähteä touhuun. Mahtavaa, että oma palsta tänä vuonna irtosi.

Ensi perjantaina, eli ylihuomenna, minulle näytetään mistä se oma pläntti löytyy, ja pääsen aloittamaan (todennäköisesti eläimellisen kuokinnan ja raivaamisen) puutarhapuuhat ja suunnittelun. Suunnitelmiahan on jo vaikka kuinka, ja blogissa onkin luvassa palstailua koko kesän ajan. Takuulla raportoin yrityksistä ja erehdyksistä, ja todella mielenkiinnolla otan kaikki hyvät vinkit vastaan! Tällä hetkellä tää oma level palsta-asiassa on lähinnä totaaliamatööritasoa. Tarkoitus on tuoda palstalta luomuraaka-aineita pöytään, joten hyötykasveja tulen kokeilemaan – ja maistelemaan!
elontie2elontie3Oma tuleva palstani voi olla joko valmiiksi jämpti ja siisti…

elontie1

…tai tällainen. Tai mitä tahansa näiden väliltä. Jännittää ihan oikeasti! Perjantaina se selviää. :)

elontie4

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Lyde 06.04.2016 at 9:30 pm

  Ihana juttu, jään mielenkiinnolla odottamaan minkälaista satoa saat palstaltasi, ja toki hyviä niksejä :-) Meillä oli edellisen talon tontti entisten palstojen paikalla, ja siellä nousi maasta vaikka mitä jännää palstan jäljiltä, vaikka maata oli muokattukin aika paljon. Nyt uudessa pihassa on tekeillä pieni hyötypuutarha-osio, ja kovasti odotan jo että kevät etenee ja pääsen aloittamaan siellä kylvöt ja muut!

  • Reply Maire / Kettukarkki 10.04.2016 at 1:32 pm

   Kuulostaapa hauskalta, että ok-talon pihalta pukkasi yllätyskasveja! Onpa olleet sitkeitä lajikkeita.

   Hyötypuutarha omassa pihassa on niin parasta – saa kipaista yrtit sun muut nopeasti ruuanlaittoon. Meilläkin on omassa pihassa tärkeimmät perusjutut (monivuotiset yrtit), ja palsta pyhitetään kokeiluille.

 • Reply Henna 09.04.2016 at 6:52 am

  Palstailu on kyllä palkitsevaa joskin välillä raskasta hommaa..
  Meillä on 100 neliön palsta, jossa kasvatetaan mm. mansikkaa, punajuurta, porkkanaa, perunaa, kukkia jne. Ihanaa saada vinkkejä täältäkin.
  Ihania kevätpäiviä maata kuopsutellen! Ja kiitos kauniista ja inspiroivasta blogista!

  • Reply Maire / Kettukarkki 10.04.2016 at 1:35 pm

   Moi Henna! 100 neliöö kuulostaa jo aivan mahtavalta :) Sain sen oman palstani perjantaina, ja olisikohan ollut n. 30 m2 (täytyy vielä mittailla) ja sekin tuntui jo ihan valtavalta!

   Kiva kun tykkäät blogista – kiitos oikein paljon! Ehdottomasti puutarhajuttuja luvassa, pihahommat alkoi täällä tänään täydellä tohinalla :)

  Leave a Reply