Pakilan palsta hallussa (vaan ei hallinnassa)!

12.04.2016

Tadaa! Tällainen on mun palsta! Pienet jännärit pöksyissä perjantaina menin omaa palstaa vastaanottamaan, kun ei ollut mitään haisua saanko kenties vähän valitakin, vai otanko sen risukon joka siellä on tarjolla. Pelkäsin, että mikäli pahakin risukko osuu kohdalle, koko into lopahtaa samoin tein (varsinkin kun avomiestä koko palstailu kiinnosti yhtä paljon kuin kilo multaa. No okei, ehkä vertauskuva on juuri tässä yhteydessä semisti ontuva.) Eli tiedossa ei ollut siis yhtään apuvoimia mahdollisen ikipajukon kukistamiseen.

Kuten Helsingissä palstailevat tietävät, näiden omien kasvimaaplänttien jonotus saattaa olla melkoisen aikaavievää puuhaa. Tämä Pakilan Elontien palsta taitaa toimia omana itsenäisenä yhdistyksenään, ja jonottamiseen meni itseltäni 1,5 vuotta. Annalan, eli Hyövykasviyhdistyksen ylläpitämien palstojen jonotustilanne on vähän heikompi. Kun tuota tilastoa vilkaisee, ymmärtää että jos palstan oikeasti haluaa, täytyy olla valmis ottamaan ihan minkälainen vaan, ja valmistauduttava pari kesää sitä muokkaamaan ennen hyvään kuntoon saamista.

Vaan kuinkas sitten kävikään! Minut oli viety jo kahden kohtuullisen kivan (ja yhden risukon) luokse katsomaan, kunnes tämä tuli vastaan. Tämä järjestelmällisyys ja 90 asteen kulmat todellakin puhuttelivat, ja koin heti palstan kanssa sielujen sympatiaa. Nyt se sitten on minun.

Palstalla oli valmiit kasvualueet sekä sahanpurusta tehdyt käytävät (jee!). Lisäksi yksi komposti (jee!). Palstan perällä on myös suurikokoinen säilytyslaatikko (jee!), josta löytyi joitakin edellisen vuokralaisen jättämiä vanhoja työkaluja (jee!), joilla pääsee alkuun.

Ja pari kalustetta, joille pystyy istahtamaan ja nauttimaan lasillisen kylmää proseccoa…

alkupalsta4
Fillaroin aamupäivällä tiluksille suurine suunnitelmineni, mutta pyörittelin lähinnä peukaloita ja yritin tutkailla maasta pilkistäviä vihreitä, josko tunnistaisin. No en tunnistanut. …mansikkaa ois! Tosi vaikea aloittaa, kun pitäisi joka päästä aloittaa. Mistä sinä neuvoisit aloittamaan?

alkupalsta1 alkupalsta2 alkupalsta3

Aavee just viikonloppuna itki kavereilleni, että näkee niin itsensä pakotettuna kuokanvarteen ja lojumassa henkitoireissaan ojassa, kun minä tulen ja pudotan siemenet valmiiksi tehtyihin koloihin ja istahdan proseccolasilliselle. (Saatettiin vähän ulvoa naurusta, kun tiedettiin että tässä piili pieni totuudensiemen.)

Tässä ehdin jo myhäillä, että jee, saanpas kyllä näin mukavan palstan haltuun ihan yhden naisen voiminkin. Kun Aavee sitten tuossa viikonloppuna rykäisi ja nykäisi hihasta ja sanoi olevansa sittenkin ehkä vähän kiinnostunut jostain roolista tässä palstan hoidossa (oli ilmeisesti jutellut kasvimaata harrastavien ystäviensä kanssa ja tullut toisiin aatoksiin). Sanoi, että voisi olla vaikka palstan pääarkkitehti, The Architect. :D

 

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Johanna 12.04.2016 at 10:47 pm

  Haha! Olipas hulvattoman hauska teksti. Kiva nähdä mitä kaikkea palstalle keksit(te). Sitä vain ihmettelen, että onko sulla käytössä joku oma ajanlaskukaavio, kun tuntuu, että ehdit aina samassa ajassa hoitamaan kaksin verroin hommia tavalliseen tallaajan verrattuna. ;)

  • Reply Maire / Kettukarkki 13.04.2016 at 10:14 pm

   Jep, mun kellossa on vuorokaudessa 30 tuntia ja viikossa 9 päivää :D :D

   • Reply Johanna 15.04.2016 at 9:56 am

    Mistä niitä kelloja saa tilata? :D

  Leave a Reply