SKV:n Kodin Tarina® avaa kodin sydämen ostajalle

05.05.2016

Kaupallinen yhteistyö

Olin SKV Kiinteistövälityksen medialle järjestämässä tilaisuudessa, jossa kuulimme uudesta Kodin Tarina® -konseptista asunnon myymisessä. Ja mielenkiintoinen palvelu onkin. Kodin Tarina® on SKV:n lanseeraama palvelu, jossa asukas pääsee ääneen kertoen kodin tarinan minulta sinulle. Kodista voi lukea asukkaiden kertoman tekstin, jossa esim. pois muuttava perhe kertoo parhaimmat metsälenkkipaikat, mistä kaupasta kopataan sunnuntaina lettutaikinaan tarvittava jääkaapista puuttuva maito, millaiset koulut, kuinka monta päiväkotia, miten aurinko paistaa pihalle iltaisin ja kuinka paljon omenapuista saa satoa. Tarinan lisäksi kohteen myyntikuvien lisäksi voi koota erikseen albumin, josta löytyy perhealbumista otettuja kuvia esim. kodin ympäristöstä eri vuodenaikoina. Mukaan voi liittää myös videon. Konsepti nopeuttaa asunnon myyntiä, sillä ostaja pääsee nopeammin kiinni kyseisen kodin ytimeen ja siellä asumiseen.

Kuten SKV:n toimitusjohtaja Timo Kaisla (yli kuva) totesi, kiinteistövälitysalalla ei ole tapahtunut mitään mullistavaa hyvin pitkään aikaan – myyminen ja ostaminen on noudattanut melko samaa kaavaa. No aivan samaa mieltä olen. Itse harrastan (kuten varmasti moni muukin) myynti-ilmoitusten selaamista välillä haaveksien ja välillä tositoimissa, ja kaikkihan me tiedetään ne tutut fraasit ilmoitusteksteissä (joista parhaimmat lyhykäisyydessään: ”Uniikki – tämä on koettava paikan päällä”. Just, että tällaiset tiedot 100-vuotiaasta talosta ja matkaa sinne on täältä se 250 km).

skv_kodintarina_3_web

Timo Kaisla tuli toimarinpestiin eri toimialalta, ja lähti uudistamaan kiinteistövälityspalvelua selvittämällä mikä toimii – ja mikä ei toimi. Ulkopuolinen palvelumuotoiluyritys kävi läpi välitysprosessin eri vaiheita, joista nousivat esiin mm. asuntoilmoituksen kuvaustekstit. Ja se, että 95% asiakkaista oli niihin pettynyt. Tätä oli todella mielenkiintoista kuunnella. Selvisi, että on yleinen tapa on, että myyjä pääsee juttusille ostajan kanssa vasta kaupanteon jälkeen – ja tuolloin vasta käydään se mielenkiintoisin ja molemmilel osapuolille todella arvokas keskustelu. Ostaja kysyy myyjältä näitä meille kaikille kodin arkeen liittyviä tärkeitä asioita, jotka olisi voitu kertoa jo asunnon esittelyvaiheessa.

Itse koen, että tämä konsepti palvelee sekä minua asunnon ostajana, että myyjänä. Molempia on tullut harrastettua useammankin kerran, ja itse asiassa viime kodin myyntiin valitsimme juuri SKV:n. Tuolloin meillä oli vauva, ja emme mitenkään olisi itse jaksaneet kodinmyyntihärdelliä. Ihan perusarjessa oli tarpeeksi tekemistä. Tuolloin tuntui, että meitä kuunneltiin hyvin, ilmoitusteksti oli kiva, kodin kuvat olivat ihanat, ja asunto tosiaan myytiin vuorokaudessa heti ensimmäisestä näytöstä.

Kun Kodin Tarina® -konseptia kehitettiin, sen odotettiin kiinnostavan erityisesti pääkaupunkiseudulla. Toisin kuitenkin kävi, kiinnostus palvelua kohtaan on ollut kovaa myös muualla Suomessa. Kodin Tarina® on maksuton lisäpalvelu, joka siis sisältyy välityspalkkioon. Kustakin kodista kerrotaan se oleellinen. Kallion yksiöstä tarinaa kerrotaan ympäristöstä ja elämäntyylistä alueella, sillä sehän nimenomaan kiinnostaa alueelta asuntoa etsivää. Palvelun halunneista asiakkaista puolet ovatkin yllätykseksi olleet kerrostaloasujia.

anssikela_kodintarina_webskv_kodintarina_2_webskv_kodintarina_1_web Tapahtuman yhteydessä Anssi Kela kertoi oman kotinsa löytymisestä, ja miten se oikea tuli kohdalle kahden vuoden etsinnän jälkeen. Myös ruokailun lomassa kuultu minikeikka toivebiiseineen sai hymyt huulille.

Anssi sanoi sen niin nyvin: kodin ostaminen on vähän niin kuin sen oikean kitaran ostamista. Samankaltaisia kitaroita vertaillaan vaikka pariakymmentä, soitellaan, testaillaan. Kun se oikea tulee vastaan, se sanoo, haluan kuulua sinulle.

Muistan hyvin kun minä ja avomies koimme tuon saman tunteen viimeksi. Ajoimme tämän nykyisen kodin pihaan ihan muita asioita toimittamaan, autuaan tietämättöminä siitä mitä tapahtuu kun nousemme autosta ulos. Talo oli ihana. Piha oli ihana. Kuulimme, että myynnissä on! Me vaan molemmat istuttiin takapihan keinuun ja todettiin että jaahas, tämähän on muuten meidän koti. Ja niin siitä tuli.

 

Yhteistyössä: SKV

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply