Arvonta 3/5 – Fillaripuutarhuri!

06.05.2016

Monesti puutarhahommissa on vähän uuden äärellä ja apua kaivaten – miten leikata omenapuu, miten siirretään pensas, miten rikkaruohojen valloittama kukkapenkki uusitaan. Ja homma siirtyy… ja siirtyy, kun vastauksia on vaikea löytää, ja ei oikein tunne ketään joka voisi sinne omaan pihaan tulla hommiin.

Turkulaisia hemmotellaan Fillaripuutarhurin palveluilla. Tuomo, joka aloitti keväällä fillaroivan ammattipuutarhurin hommat sivutoimenaan, tulee paikalle vaikkapa leikkaamaan omenapuun, kohentamaan rivitalon pihaa tai suunnittelemaan ja toteuttamaan hyötypuutarhaa. Fillaripuutarhurin saa hälyytettyä paikalle vaikka vain pariksi tunniksi esimerkiksi puunlatvaan kiipeämään, ja samalla mieheltä voi kysellä kaikenlaista puutarhanhoitoon liittyen. Vinkattakoon, että Fillaripuutarhurilla on erityisesti hyötykasvit ja kaupunkiviljely lähellä sydäntä, ja näistä aiheista vinkkejä riittää. Neljän lapsen isä tuo myös mielellään omaan keittiöön itse kasvattamiaan raaka-aineita.
fillaripuutarhuri_1_640

fillaripuutarhuri_logo_400

Fillaripuutarhuri inspiroitui tästä Tukholmassa näkemästään kadulle rönsyilevästä vihreydestä.
fillaripuutarhurifillaripuutarhuri_tuomo_640Fillaripuutarhuri toimii tuntiveloituksella, ja tulee paikalle joustavasti. Helpoiten yhteyden saa Facesivujen kautta (kannattaa tykätä!). Tietenkin meikäläistäkin vähän harmittaa, että työmaa miehellä on Turun seudulla, mutta tästäpä päästäänkin arvonta-aiheeseen! Here we go – Fillaripuutarhuri tekee Helsinginkeikan!

 

ARVONTA! Sulkeutunut!

Palkinto: 2 tuntia Fillaripuutarhurin palveluita alueella HELSINKI! (Huomioithan ystävällisesti tämän arvontaan osallistuessasi).

Näin osallistut: Kommentoi lyhyesti millaista puutarhurin apua tarvitsisit ja miksi :) (Jätä myös sähköpostiosoitteesi siihen pyydettyyn kenttään.)

Arvonta sulkeutuu: pe 13.5.2016 klo 23.59! Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti. Mikäli voittajaa ei tavoiteta viikon kuluessa arvonnasta – palkinto arvotaan uudestaan. Voittaja ilmoitetaan viikonlopun aikana!

Onnea arvontaan!

 

Yhteistyössä: Fillaripuutarhuri

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Oravanpesän Kati 06.05.2016 at 10:24 pm

  Kaipaisin apua saada vadelmaviidakko kuriin ja tilalle hyvä suunnitelma miten saada varjoisa nurkkaus kauniiksi ja siistiksi siirtolapuutarhaan sopivalla tavalla.

 • Reply Emily 07.05.2016 at 12:25 pm

  Meillä on iso piha, joten töitä on. Pihakasveja, pensaita yms. Ei ole kamalasti koska piha on melko uusi. Mutta apua olisi kiva saada, jos sitä saataisiin istutettua vaikka omenapuita! Tai ne rikkaruohot ei tosin ikinä lopu, että jos löytyisi joku niitä kitkemään. :D

 • Reply Heidi 08.05.2016 at 12:21 pm

  Loistava palvelu! Täällä 70-luvun rivitalonpiha kaipaisi suunnitteluapua. Pihalla ei montaa kasvia kasva joten apua kasvien valintaa kyllä olisi tarvetta, millaiset kasvit sopii puolivarjoiseen paikkaan ja haasteelliseen savimaahan.

 • Reply Maija M 08.05.2016 at 3:14 pm

  Me kaivattais apua meidän minipihan kanssa. Jotenkin kun on niin pieni pläntti, niin haluais pihalle jotain tarkkaan harkittua. Tuomo olis loistava tähän puuhaan!

  Myös aloittelevina kaupunkiviljelijöinä on hommat vähän hakusessa.

  Tule apuun Tuomo! :)

 • Reply Suvi 09.05.2016 at 9:08 am

  Meillä on aivan valtava piha, jossa työsarkaa riittää ihan niin paljon kuin jaksaa keksiä. Olen perustanut sinne kaiken muun lisäksi vielä laatikkoviljelmän (johon en vielä ole valinnut hyötykasveja, eli siihen voisin ottaa ideoita vastaan).

  Eniten ehkä kaipaisin kuitenkin fillaripuutarhurin apua meidän pihan sisääntulon viereisen ”kukkapenkin” siistimisessä ja ideoinnissa (nyt se on alue, jossa kasvaa vapaasti mitä sattuu kukkia, eikä niinkään kaunis perenna). Odottanut tekemistään jo viime kesästä saakka, ja tarvitsisin siihen kyllä ammattilaisen apua.

 • Reply Mari Wainio 09.05.2016 at 11:32 pm

  Meille! Meille! Tule auttamaan raivaamaan Kumpulan pihan kompostialue pihan silmäniloksi! Sisääntulossa mokoma vielä, ja rötyläjä näkyy heti mökille tullessa.

 • Reply Amek 10.05.2016 at 11:16 am

  Kolmen lapsen uuvahtanut äiti istuu parhaillaan sohvalla ja katsoo ikkunasta pientä pihaansa. Josta on revitty sammalet irti, mutta sitten ei olekaan riittänyt paukkuja enempään. Eli ikkunasta näkyy multaa :)

  Kaksi pientä futarin alkua tarttis kuitenkin nurmikentän kesäks. Ja äiti vinkkejä varjosan pihan kasvustoon.

  Me tarjotaan nakit pihamme pelastajalle!

 • Reply sanna 13.05.2016 at 12:24 am

  Olen haaveillut jo useamman vuoden sellaisesta ruusukaaresta tai -portista Käpylässä sijaitsevaan puutarhaamme. Haluaisinkin, että fillaripuutarhuri tulisi asentamaan sellaisen paikoilleen, jotta kaari ei lähde vähän navakammassakaan tuulessa lentoon. Samalla kaariportin juurelle voisi istuttaa kärhön, Omoshiro -niminen taimi on jo hankittuna.

 • Reply Marjo 13.05.2016 at 6:59 pm

  Sain viime kesänä haltuuni pitkään vähän hunningolla olleen kasvimaapalstan Kumpulasta. Pahaksi onneksi ilmeni, ettei aikoinaan tapaturmassa vikuuttunut selkäni oikein kestäkään lapiohommia – ja palsta on edelleen osittain ns. pahuuden vallassa.Taisivat sekä kunto että into loppua kesken.

  Olisinkin erittäin kiitollinen kokonaisvaltaisesta ja pitkäjänteisestä viljelysuunnitelmasta.
  Ja jos suunnittelun lomassa saisi vielä käännettyä muutaman neliömetrin maata, olisin enemmän kuin kiitollinen!

 • Reply Elena 13.05.2016 at 11:04 pm

  Ollaan juuri muutettu uuteen kerrostalokotiin, jossa on pieni patio. Hyötykasvien viljely kiinnostaa, mutta nyt ei vaan oo aikaa perehtyä asiaa. Kaipaisin siis asiantuntijaa, joka sanoisi mitä kasveja kannattaa kasvattaa ja ehkä jopa tulisi taimien/siementen ja laatikoiden kanssa meille ne istuttamaan.

 • Leave a Reply