Reko ruokapiiri Pakilassa starttasi

20.05.2016

Pakko myöntää, että olin ihan tosi huonosti perehtynyt tähän ruokapiiriasiaan, kunnes sellainen perustettiin omille kotikulmille ihan äskettäin. Homma toimii siis niin, joka toinen viikko tiettyyn aikaan ruokamyyjät ja ostajat kohtaavat sovitussa paikassa – jako kestää puolisen tuntia. Tuotteet myydään ennakkotilausten perusteella, eli paikalta mennään noutamaan jo ennalta varatut tuotteet. Varaukset meidän ryhmässä tehdään suljetulla Facesivulla REKO Pakila Baggböle. Jakoryhmiä on siis perustettu eri kaupunginosiin (mm. Käpylässä ainakin on omansa).

Homman idea on se, että kun luomutuotteet saa suoraan tuottajalta, ne ovat tuoreimmillaan. Ja tuottaja saa itselleen koko katteen. Ruokakaupan hyllyyn on monen tuottajan todella vaikea ylipäätään saada mitään myyntiin, joten tämä on hyvä myyntikanava pienille lähituottajille. Kukin siis kurvaa paikalle omalla mobiilillaan, ja shoppailu tapahtuu peräkonteista tai pakettiautosta. Ihanan simppeliä!
kananmunat_kontissa

Itse olin apulaisen kanssa (neljä kättä tarvittiin tähän satsiin) juuri tällä viikolla ensimmäistä kertaa. Meillä oli listassa luomukananmunia 30 kpl (maistuivat ihan eriltä kuin kaupan luomumunat, keltuainen oli pehmeää, oranssia ja maistuvaa), kylmäsavulohta (taas ihan eri maku kuin kaupan vakuumipakatuissa – tuntui että tämä oli savustettu tyyliin tänään), salaatteja, yrttejä, sinappeja, jauhoja, vastaleivottua ruisleipää, rieskoja ja savustettua kalkkunaa.

Tämä Kal’s piparjuurisinappi on meillä aukaistu, ja aivan mielettömän hyvää!
piparjuurisinappi reko_ostokset yrtitOdotan innolla seuraavaa kertaa! Nyt tilauslista tästä vaan kasvaa. Ja lisäksi paikalla on ihana torimeininki, näkee vähän paikallisia liikenteessä – hymyt huulilla :)

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Virpi 24.05.2016 at 6:38 pm

    Hei, mitäpä munat esim.maksoi? Olisi kiva verrata eri maamme osien hintoja :)

  • Reply Maire / Kettukarkki 25.05.2016 at 11:24 am

    Moi Virpi! Ostin tuollaisen 30 kappaleen kennon, ja sen hinta oli 11 e. Toisella myyjällä oli edullisempi kenno, mutta jäi selvittämättä oliko se luomua. Eihän tuo mikään kovin halpa hinta ollut, mutta koska munat maistuivat ihan eriltä kuin kaupan luomumunat, ostan näitä jälleen.

  • Leave a Reply