Taimiostoksilla – Annalan kartano

23.05.2016

Annalan kartano on yksi Helsingin idyllisimpiä puutarhapaikkoja. Kartanon ympäristö viljelypalstoineen hivelee silmiä, todellakin. Nyt tiluksilla oli Hyötykasviyhdistyksen järjestämä perinteinen Annalan Taimitori, johon mekin viime viikolla lähdimme suoraan työpäivän jälkeen ihan vaan puutarhafiilistelemään, nurtsille istumaan kahvilan herkkujen kanssa. Tarjolla oli hyötykasvien ja kukkien taimia eri puutarhoilta, ja olinkin tosi yllättynyt kuinka paljon valikoimaa oli tarjolla. Ensimmäistä kertaa täällä siis itsekin.

Meille mukaan tarttui omalle palstalle viemisinä purjontaimia, talvikurpitsaa ja keltaisena kukkivia korkeita perennoja joiden nimi (yllätys yllätys) unohtui heti.

Jotenkin viime talvi oli ihan älyttömän rankka – nyt sen vasta oikeastaan tajuaa – että ollaan päätetty nauttia tästä kesästä täysin siemauksin. Ihan tavallisena arkiviikkonakin. Vaikka työpäivän jälkeen olis ihan rikkipoikki, ja tekis mieli vaan jäädä kotiin, tehdäänkin pieniä arki-iltaretkiä. Varsinkin kun nyt kaupunkikin taas kuhisee kaikkia ihania kesätapahtumia ja ulkona on kiva istuskella piknikkityyliin. Eväitä ja ulkoilupaikkoja löytää mistä vain.
Annala_2 Annala_3 annala_5 annalassa_4Annala_1Helsingin kaupunki omistaa Annalan, ja on myymässä yksityiseen käyttöön päärakennusta. Alueella asuu tuhansia ihmisiä, joille Hyötykasviyhdistyksen ylläpitämä alue on todella tärkeä virkistyspaikka. Samoin tietenkin muillekin alueella vierailevilla puutarhasta nauttiville ihmisille. Jos rakennukset oikeasti päätyvät yksityiseen käyttöön, alueelle ei sitten sen jälkeen ole asiaa. Adressin Annalan puolesta voi allekirjoittaa täällä.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply