Makkari muutti alakertaan – remonttia tiedossa!

13.06.2016

Täällä on taas pientä muutosta kotona menossa. Nyt meni 3/4 makkareistamme pieneen uudelleen suunnitteluun, sillä toteutettiin vihdoin yksi mielessä muhinut ajatus. Haaveilin koko kevään, että oikeastaan haluaisin muuttaa meidän makkarin yläkerrasta alakerran työhuoneeseen. Huoneen tunnelma on ihana; leveän lasiliukuoven ja ikkuinoista näkyvän puutarhan ansiosta olo on kuin olisi vähän ulkona, siellä kasvien keskellä. Ja tässä tunnelmassa minä haluaisin myös nukahtaa, ja aamulla herätä.

Aavee oli myös samaa mieltä tästä ideasta, ja ajateltiin että kun tällainen luksus (makkari omalla uloskäynnillä ja terassilla) kerran mahdollista on, niin se myös täytyy toteuttaa.

Meille ilmaantui eilen projektille kokonainen päivä ylimääräistä aikaa, sillä toinen tytöstä sairastui mahatautiin. Sunnuntaille suunniteltu pihakirppis ja tyttöjen pihakahvila piti peruuttaa (täällä olisi nyt hervoton läjä lasten leipomia mokkapaloja varustettuna pienellä öh, bonus-yllärillä). Muutto alakertaan aiheutti yläkerrassakin pientä muuttoliikennettä. 3-vuotias tytsy sai nyt isomman huoneen meidän vanhasta makkarista, ja hänen entisestä huoneesta tuli työhuone/vierashuone. Lapsetkin menee niin kivasti iltaisin nukkumaan, ja nukkuvat yön läpi, että otetaan vähän etäisyyttä ja omaa tilaa alakerrasta nyt ihan kahdestaan.

Ihan mistään pienestä kalusteiden tempaamisesta eri paikkoihin ei ollut kysymys, sillä kaikkien meidän vaatesäilytys meni uusiksi. Päivän ajan tuli rampattua portaita ihan kiitettävästi ylös ja alas!

uusi_makkari

Me saatiin iltasella kaikki paikoilleen, ja eka yö nukuttiin uusissa paikoissa. Pikkuinenkin kutsui heti huonetta omakseen, ja nukahti sinne ihan tavallisesti, vailla mitään sopeutumisvaikeuksia. Pakko myöntää, että itse en todellakaan nukkunut ekaa yötä mitenkään sikeästi. Olen parhaillaan toipumassa pahasta flunssasta, ja lisäksi nukuin toinen silmä ja korva auki odottaen, että toinenkin lapsista tulee kipeäksi.

Meidän uudessa makkarissa on vielä paljon kesken. Sieltä lähtee piano pois (siirtyy olkkariin, heti kun saadaan kantajat), sänky puuttuu (olen ihan täynnä jo pelkällä patjalla nukkumista), seiniin tulee uutta (siitä pian lisää), pimennysverhot tarvitaan ja yöpöydät ideoidaan molemmille. Sen kerron, että pian vihertää! Remontin eteneminen jatkuu blogissa pian.

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply