Kiireetöntä aamupalaa arvostaa koko jengi

02.07.2016

Ei taida olla meillä viikonloppuaamua ilman croisantteja ja capuccinoa. Ihan ensimmäisenä, kun aamulla herään, raotan makkarin terassin ovea ja tsekkaan onko tarpeeksi lämmintä ulkona nautiskeluun. Yleensä minä olen ensimmäinen herääjä (jonka tehtävä on laittaa uuni ja espressokone päälle), mutta myös lapset ovat tässä oma-aloitteisia. Mikäli sattuvat kömpimään ennen meikäläistä peittojensa alta.

Pöytäliina kuuluu asiaan, ja se puuttuukin terassin pöydästä vain sateella – ja joskus ei silloinkaan. Kesäjätskien ja mansikoiden inspiroimana nyt pöytään päätyi tämä kirppikseltä löytämäni supervärikäs Marimekon Lokki. Tuo pannulappu onkin ihan juuri postipaketista aukaistu Marimekon alelöytö.
nordichoney_kettukarkkishopespressokone_ranciliosilvia marimekko_pionit_kattaus

Ehkä maailman kauneimmassa purkissa olevaa Nordic Honeyn luomuhunaja on peräisin omasta liikkeestä, ja se onkin kohta loppumaisillaan. Uutta tilausta Viroon siis.
nordichoney_hunaja vesimeloniNäillä kiireettömillä yhteisillä aamupalatuokioilla (parituntisilla) on meille iso merkitys. Kun kattaa pöydän nätisti ja syödään yhdessä, osoitetaan samalla että perhe on tärkeä ja yhdessäolo on tärkeää. Se on itselle sellaista tietynlaista välittämisen osoittamista, että kaivaa kaapista kattaukseen astetta kivemman vintageastian ja pilkkoo vaikkapa vesimelonin valmiiksi. Lapsetkin selvästi osaavat arvostaa näitä aamupalahetkiä – myös lastenohjelmat suljetaan automaattisesti ilman nurinoita heti kun kattaus on valmis. Pöydässä viipyillään herkutellen ja kenelläkään ei ole kiirettä nostaa peffaa ylös.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Jenni 05.07.2016 at 3:24 pm

    Ihanaa! Viikonloppuaamiaiset on ihan huppua yhteistä aikaa, oli se sitten perheen tai ystävien kanssa.

    Minä myös tykkään kattaa kauniisti ja pilkkoa vihanneksia ja muita valmiiksi tarjolle. Siinä varmaankin on taustalla juuri tuo, että se on välittämisen osoittamista – te siinä pöydän ympärillä ja tämä hetki ovat minulle tärkeitä.

  • Leave a Reply