Aamujen sietämätön hitaus

08.08.2016

pihlajanoksatJotenkin tässä niiden omien aamu-unisten teinivuosien ja vuoden 2016 välillä itsestäni on kehkeytynyt rehellisesti ihan aamuvirkku ihminen, joka heräilee viikonloppuaamuisin ihan tyytyväisenä paistelemaan sämpylöitä, seiskalta. Mutta voi apua, miten nää treenivuodet tuntuu valuneen jonnekin juoksuhiekkaan, silmät nyt ei vaan meinaa aueta aamuisin.

Kun sama ilmiö näyttää vallanneen koko perheen, voitte uskoa miten tahmea tämäkin manaantaiaamu oli. Mies oli ainut, joka suoriutui heräämistehtävästä kiitettävästi ja lähti (ihan ennen yhdeksää) reippaasti töihin. Mutta kun isompi lapsi herätetään, se nukahtaa uudestaan. Herää jälleen, kävelee alakertaan, nukahtaa uudestaan sohvalle. Syö kurkkuvoileipää kaksi tuntia, ja yhdentoista aikaan hilautuu takaisin yläkertaan pukemaan. Jossa kestää tunti.

Mies kantoi vaaleanpunaisen peittomytyn alakerran sohvalle, ja se paljastuikin heräämisprosessiaan työstäväksi 3-vuotiaaksi. Katselin tuosta oman kahvikuppini äärestä, kun peitonkoloista ojentautui silloin tällöin pieniä venytteleviä jalkoja ja käsiä, kunnes koko käärö kuoriutui ja sieltä kipitti hymyilevä lapsi ruisleipänsä ääreen. Tunniksi.

Kun itse vihdoin ja viimein aloitin työpäivää Photarin ääressä, huomasin että kesä on tehnyt tehtävänsä ja pyyhkinyt päästä pikakomentoja ja muuta kätevää. Ihan Facebookissa piti huudella flatten imagen suomennosta (Photarini on laitettu erheessä suomenkieliseksi), ja puolen tunnin katoltahyppäämis-ajatusten jälkeen atk-tukihenkilöt Carita ja Maja pelastivat bloggaajan pulasta. Nyt on tämäkin kuva käsitelty. Viikko voi alkaa!

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply C. and the city 08.08.2016 at 1:02 pm

    Jee, uusi titteli, kiitos ja kumarrus :) Kiva jos musta oli apua!

  • Reply Milla - Sukhimatot 10.08.2016 at 10:11 pm

    Täytyy sanoa, että nämä pihlajanmarjat houkuttelevat lähtemään naapurin pihalle oksavarkaisiin…

  • Reply Maire / Kettukarkki 12.08.2016 at 9:49 am

    No ehdottomasti sinne naapurin puskiin vaan :D

  • Leave a Reply