Minikodit ja mielenkiintoinen KOKOON

26.08.2016

Designmuseon takapihalla on mielenkiintoinen punainen torni. Osuin tänne ihan sattumalta – kiertäessäni keskustan pikkukujia tässä yksi kesäpäivä – ja piipahdin tietenkin heti tutkimaan. Paikalla pyöri paljon japanilaisen oloisia turisteja, jotka näyttivät olevan todella vaikuttuneita rakennelmasta.

kokoon_2

Mikä on KOKOON?

”Kokoon is a design- and construction project by the Wood Program Studio 2015-16
at Aalto University School of Arts Design and Architecture.”

Yhteisprojektin suunnittelu alkoi helmikuussa 2016 ja rakentaminen huhtikuussa 2016. Kokoon on oppilaitoksen ja yritysten yhdessä toteutettu tutkielma tilapäisasumisesta, joka on tällä hetkellä erittäin pinnalla oleva asia. Kompakteja tilapäisiä asuntoja tarvitsevat niin turvapaikkaa hakevat, opiskeluasuntoa etsivät nuoret, sekä perheet, joiden täytyy tilapäisesti muuttaa kotoaan pitkäkestoisen remontin ajaksi. Helsingissä varsinkin nämä ongelmat ovat ihan tavallista arkea, ja kaikki ratkaisut todella tervetulleita.

Kokoon koostuu muunneltavasta modulista, joita voi kiinnittää toisiinsa monin tavoin. Tykkään todella paljon kokonaisuudesta – pienimpiä sisustuksen yksityiskohtia myöten.

Olin varsin inspiroituneessa tilassa, kun kuvasin 3-kerroksista mökkiä sisältäpäin – ja yllättävän kivoja kuvia tuli kännykkäkamerallakin (uunituoreen iPhonen kamera on ihan mielettömän hyvä).

kokoon_3

kokoon_1

kokoon_4 kokoon_5 kokoon_6

kokoon_7 kokoon_8

Jos pienet, mutta käytännölliset neliöt kiinnostavat, täältä löytyy lisää mielenkiintoisia linkkejä:

SATO Studiokoti

Minihouse

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Vilja @ muotoseikka 30.08.2016 at 9:43 pm

    Onpa upea suunnittelu ja toteutus! Pitää heti rynnätä katsomaan. Kiitos tästä!

  • Leave a Reply