Mikro piiloon

29.08.2016

Ja voin ihan paljastaa, että tätä keittiön nurkkaa ei ole KOSKAAN näkynyt tässä blogissa. Nyt tiedätte miksi! Siinä se keittiön kaunistus törötti sijoillaan kolmisen vuotta.

Hoksasin, että edellisessä kodissa Käpylässä teimme vähän samanlaisen taikatempun mikrolle – tosin silloin se kiikutettiin vintille asti, ja ihan hyvin pärjättiin ilman sitä, kunnes vauva ilmoitti tulostaan. Tsekatkaapas ikivanha postaus! Ai että tuo keittiö oli sitten ihana. No, sittemmin perheen uusimman tulokkaan puurot ovat tuoneet mikronkäyttötarpeen takaisin, ja kyllä siellä yhtä sun toista sörsseliä lämmitellään muutenkin.

Haaveilin siis tässä kodissa mikron piilottamisesta alakaappiin, mutta se tuntui kovin työläältä ihan siitä syystä, ettei se mahtunut sinne. Yksi 50 cm leveä alakaappi oli potentiaalinen ehdokas, mutta mikro liian leveä. Nyt otettiin härkää sarvista ja etsittiin uusi kapeampi mikro, sillä vanhallekin löytyi käyttöä meikäläisen liikkeestä. Kaappia piti vähän tuunata – sieltä poistettiin vetokoreja ja asennettiin uutta tukihyllyä mikroa varten. Pientä sähkövetoa myös alakautta.

Kuten tiedämme, mikroilla on tapana kerätä omituista roinaa ympärilleen. Meidän mikron ympäristö näytti lähinnä kaatopaikalta. Otin kuulkaas ihan kuvankin varta vasten tullakseni kaapista tämän asian kanssa, mutta universumi järjesti toisin. Kuva on kadonnut puhelimestani. Ehkä se läjä oli sillekin liikaa.

siisti_keittionurkka mikro_kaapissamikro_kaappiin_1

Tässä roinalaatikko, joka oli mikron päällä. Jos joku asia oli hukassa, täältä sitä kannatti katsoa. Mutta ihmeessä tällaisia säilytetään, jollei mikron päällä?

-Paha kynsilakka
-Meikäläisen vanha pressikortti tummatukkaisena käväisyn ajoilta (säilytetty lasten hauskuuttamista varten)
-Kuusenvalojen (?) polttimo
-Kuminen hirvi
-Kauppakeskuksen lähettämä paha huulirasva
-Kulkukortti messuille
-Nukkekodin posliinilautanen
-Huuliharppu (todennäköisesti piilotettu lapsilta)
-D-vitamiinipurkki
-Hiuslenkki
-Tulitikkuaski
-Barbien korkokenkä
-Narua, jos vaikka joskus tarttee (ei oo tarttenu kolmeen vuoteen)
-Kukkapinni
-Barbien henkari
-Kurkkupastilleja
-Varanappeja jostain lastenvaatteesta
-Kirppikseltä ostettuja Aarikan puunuppeja – edelleen vailla paikkaa
-Korttipakan ylimääräiset kortit

roinalaatikko

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Katja K 30.08.2016 at 9:21 am

  Vink vink. Tuo linkki vanhaan postaukseen viittaa osoitteeseen ”http://tsekatkaapas%20ikivanha%20postaus%21/” ;)

 • Reply Anna 02.09.2016 at 10:16 pm

  Huutonaurua!

 • Reply Leena 14.09.2016 at 1:45 am

  Hei mikä tuo alemman hyllyn ulosvedettävä hyllyjuttu on?? Voiko asentaa vanhaan kaappiin? Inhoan alakaappeja kun eihän niistä saa mitään otettua purkamatta aina kaikkia kamoja ja keittiöremppa laatikostoihin vaihtaen ei ole nyt mahdollinen… ?

  • Reply Maire / Kettukarkki 14.09.2016 at 10:19 am

   Moi Leena! Tuo ulosvedettävä ritilähylly on luultavasti Ikean kaapinsisuksia, ja on meidän keittiössämme edellisen omistajan ajalta. Uskoisin, että jos keittiönne kaapistot ovat standardimitoituksilla, niihin löytyy helposti keittiövalmistajilta erilaisia sisäratkaisuja. Suosittelen, tuo on kätevä!

  Leave a Reply