Makaroonilaatikko Härkiksestä

22.09.2016

Ihan oma-aloitteisesti päätin tehdä makaroonilaatikkoa, ja Pohjolankadun Alepassa törmäsin lihahyllyillä Härkis-boksiin (härkäpapuvalmiste). Nyhtökauran kanssa emme ole vielä tänäkään päivänä onnistuneet kohtaamaan, mutta tämä Härkis vaikutti kyllä vähintäänkin yhtä mielenkiintoiselta. Samaan aikaan viereisellä kasvisosastolla shoppaillut kaverini ei myöskään osannut sanoa toimisiko Härkis makaroonilaatikossa, joten piti sitten vaan sokkotestata.

Valmistin laatikon ennen kuin muu perhe tuli kotiin, ehkä kertonut ihmiskokeesta mitään. Ryökäleet maistoivat heti eron, ja 3/4 pöydässä istujista söi kaiken viimeistä murua myöten. Ainoastaan se eniten kulinaristi tästä porukasta tökki ruskeita paloja sivuun. Itse en taas tykkää jauhelihan mausta, ja tästä tykkäsin kovastikin. Koostumus oli ihan sopiva, ja paistoin Härkistä pannulla sipulin ja vähän runsaamman öljyn kanssa. Pieni ruskistaminen teki hyvää.

Tässä ekassa kuvassa ennen uuniinlaittoa – eli aika autenttiselta näyttää. Tarkoitus on ottaa haltuun enemmänkin näitä ”lihankorvikkeita”, eli täytyy tutustua ja testailla eri reseptejä. Pakkauksessa myös sanottiin, että pitsan päälle sopii laittaa. Testaukseen.

Onko Härkis löytänyt tietään teidän keittiöön? Mitä on kokattu?


harkis_makaroonilaatikko_1 harkis_makaroonilaatikko puolukkasurvos

Mikäli joku kaipailee makaroonilaatikon reseptiä, tässä:

A. Keitä 1 pussi (se pienempi) makaroonia suolatussa vedessä
B. Paista pannulla 1 boksi Härkistä + yksi silputtu sipuli (mausta pippurilla – Härkiksessä on suola valmiina)
C. Sekoita ainekset vuuassa
D. Kaada päälle munamaito (sekoita 3 luomumunaa + n. 7-8 dl maitoa)
E. Uuniin 180 asteeseen 20 minuutiksi, sitten uunista pois ja lempparijuustoraastetta vähän päälle ja takaisin uuniin 20 minuutiksi.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Vege 22.09.2016 at 7:19 pm

  On syöty ”bolognese-kastikkeena” ja viimeksi tänään tacon täytteenä, herkkua on! Nyhtiksessä olisi ilmeisesti parempi/terveellisempi koostumus, härkis on kai sekä rasvaisempaa että suolaisempaa ja nyhtökaurassa olisi enemmän protskua, mutta eipä ole nyhtistä mistään toistaiseksi löytynyt!

 • Reply Piikkipaatsama 23.09.2016 at 4:18 pm

  Meillä kans tehtiin härkiksestä makaronilaatikkoa yksi päivä. Meidän taloudessa ei kukaan alamittaisista huomannut eroa ensimmäisellä kerralla. Lämmitettäessä tuli kyselyjä, onko tää taas jotain nyhtishommaa (nyhtiksestä on tehty tomaattikastiketta pastalle). Upposi silti :)

  • Reply Maire / Kettukarkki 25.09.2016 at 10:47 am

   Nonni, sielläkin tykättiin! Nää nyhtishommat on kyllä niin tervetulleita asioita ruoanlaittoon, joten mahtavaa että on jopa useitakin laatuja saatavilla.

  Leave a Reply